Films / Series / Televisie

De TV-series Tag

26 november 2017

Ik zag een tijd geleden een tag voorbijkomen waarvan ik meteen wist dat ik die wilde overnemen. Ik kan niet meer achterhalen van welke blog ik de tag heb geplukt, dus mocht één van jullie een idee hebben dan hoor ik dat graag. Deze tag bevat een aantal persoonlijke vragen over tv-series, waardoor je mij meteen een beetje beter leert kennen. Ik heb echter wel een vraag geschrapt, want ik heb echt geen zinnig antwoord op de vraag met welk personage ik op date zou willen gaan. Ik heb hem vervangen door de vraag welke series ik nog zou willen zien.

Wat was de eerste serie die je volgde?

Dit is een hele makkelijke vraag aangezien ik ben geboren in 1981 en ben opgegroeid met populaire Amerikaanse tienerseries als Saved by the Bell en later met het iets volwassenere Beverly Hills 90210. Van die laatste had ik zelfs een grote poster boven mijn bed hangen met daarop alle personages.

Wat is je favoriete serie ooit?

Dat zijn er eigenlijk drie, maar op met stip op nummer 1 blijft toch echt Lost staan. In mijn ogen de meest briljante en goed uitgewerkte serie die ik tot nu toe heb gezien. Hoewel het laatste seizoen wat tegenviel, is dit oordeel in de afgelopen jaren toch hetzelfde gebleven. De serie bevat goede en interessante karakterverdieping, geweldig acteerwerk, altijd goede cliffhangers en heel veel mysterie.

Een wat luchtigere serie die ik ook briljant vond, is Desperate Housewives. Wat in eerste instantie een oppervlakkige vrouwenserie leek, werd toch uitgebouwd naar iets veel beters. Breaking Bad sluit mijn top 3 af en ik denk dat ik niemand meer hoef te vertellen waarom. Iedereen die deze geweldige serie nog niet heeft gezien moet dat zeker maar eens gaan doen.

Wat is je favoriete koppel uit een tv-serie?

Ik ben altijd gek op koppeltjes die ontstaan als er een bad guy verliefd wordt en de andere kant van zijn karakter laat zien. Een goed voorbeeld daarvan vind ik Mister Gold en Belle uit Once Upon a Time. De man die iedereen het leven zuur maakt met het schattige onschuldige meisje die de mens achter het monster ziet.

Welke serie(s) volg je op dit moment?

Ik loop een beetje achter met series kijken en er zijn er dan ook een heleboel waar ik nog aan wil beginnen en een aantal waarvan ik met smart aan het wachten ben op een nieuw seizoen. Er zijn op dit moment uiteraard wel een aantal series die ik kijk en dat zijn ->
Stranger Things
Modern Family
The Walking Dead
Family Guy
Riverdale
Narcos
The Leftovers

Welke series zou je nog willen zien?

Er zijn nog flink wat series die op mijn lijstje staan en waar ik veel goede dingen over heb gehoord. Voorbeelden hiervan zijn Sense8, Pan Am, Firefly, Black Sails en Homeland. Daarnaast ben ik ook nog niet begonnen met Netflix Marvelseries als Daredevil, Iron Fist en The Defenders. Ik heb dus nog genoeg te kijken in de toekomst.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?

Ik denk dat ik in deze dan toch voor 666 Park Avenue moet gaan. Ik begon ooit aan deze serie omdat één van de hoofdrollen was voor Lost acteur Terry O’Quinn. 666 Park Avenue is na één seizoen door tegenvallende kijkerscijfers van de buis gehaald en ik ben daardoor met ontzettend veel vragen blijven zitten. Ik hoop stiekem nog steeds dat er ooit een tweede seizoen zal verschijnen. Waar deze bijzondere serie over gaat? Dat kan je hieronder bekijken.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?

Ik heb inmiddels twee series volledig herbekeken, Lost en Sex and the City. Lost wilde ik nog een keer kijken om de zogenaamde ‘easter eggs’ te spotten, maar ook om bepaalde gebeurtenissen en personages beter te begrijpen. Alles is namelijk verbonden in deze serie, alleen besef je je pas achteraf hoeveel. Sex and the City is mijn ultieme guilty pleasure en eens in de paar jaar besluit ik om alle seizoenen maar weer eens tevoorschijn te halen.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?

Met Fringe begon ik in 2008 heel enthousiast en daar heb ik ook heel erg lang van genoten. Voor de mensen die deze serie niet kennen, Fringe heeft iets weg van de X-files en is bedacht door J.J. Abrams, één van de bedenkers van Lost en de film Cloverfield. Deze man kennen we natuurlijk ook als regisseur van de laatste Star Wars film. Fringe draait om de FBI agente Olivia Dunham, de wat vreemde maar slimme professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter. Ze werken samen voor de FBI voor een afdeling die de Fringe Division heet en waar ze geconfronteerd worden met vreemde zaken van over de hele wereld. Het blijkt echter al snel dat de zaken niet zo op zichzelf staand zijn als dat ze in eerste instantie dachten.

De eerste twee seizoenen zijn, ondanks de soms bijna belachelijke wetenschappelijke bevindingen en onrealistische vrijheden die de afdeling binnen de FBI heeft, echt heel erg tof. Ik weet niet precies bij welke aflevering ik daarna gestopt ben met kijken, maar ik weet alleen dat het me op een bepaald moment echt te verwarrend werd en ik de theorieën en gebeurtenissen niet meer serieus kon nemen. Hieronder toch even de trailer van het eerste seizoen, want die is sowieso de moeite waard om te kijken.

Ik ben inmiddels ook gestopt met het kijken van The Simpsons, want na het 18e seizoen zijn er naar mijn mening bijna geen leuke afleveringen meer gemaakt.

Met welk personage zou je wel van plaats willen ruilen?

Dit vind ik een hele lastig vraag en ik denk ook niet dat ik daar een goed antwoord op kan verzinnen.

Wat is jouw favoriete serie allertijden?

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply querine 26 november 2017 at 12:57

  we hebben de laatste tijd zoveel series gekeken dat ik niet eens meer een keus kan maken
  maar ik denk dat ik ga voor games of thrones, white colar, stranger things & orhpan black

 • Reply Lynn 26 november 2017 at 14:08

  Ik moet het toch houden op “Friends”, vaak weet ik al wat er gezegd gaat worden omdat ik ze al zo vaak opnieuw zag maar ik kan het niet laten…
  Als ik daarnaar kijk voel ik me altijd beter ❤️

 • Reply Marla 26 november 2017 at 14:31

  Wat een leuke tag. Ik heb geprobeerd breking bad te kijken maar ik vond het echt niet leuk. Ik ben geloof ik 1 van de weinigen. Fringe heb ik wel helemaal gezien. Ik vond het geweldig!!

 • Reply Malou 26 november 2017 at 14:41

  Leuke tag, ik ben zelf ook gek op series!

 • Reply Amelie 26 november 2017 at 14:45

  Wat een toffe tag! Wie weet doe ik hem ook binnenkort!

 • Reply nicole 26 november 2017 at 15:37

  Lost heb ik ook heel lang gekeken, maar werd totaal verpest door het stomme eind vond ik.

 • Reply Vera 26 november 2017 at 17:50

  Wat een leuke tag! Mijn favoriete serie is Grimm. Ben ook begonnen aan de Walking Dead en ben nu bij seizoen 7 maar begin er steeds niet aan.

 • Reply Tania 26 november 2017 at 18:00

  Denk dat Beverly Hills 90210 ook de eerste serie was die ik volgde. Mijn favoriete series zijn Sex & The City en Will & Grace

 • Reply Laura 26 november 2017 at 19:15

  Oh wat een super leuke tag! Ik zou deze ook best graag doen, dus misschien bewaar ik hem wel als idee! Ik wil Lost ook nog gaan kijken, nog niet gedaan.

 • Reply Natalie 26 november 2017 at 21:14

  Super leuke tag! Ik kijk ook heel veel series, dus moeilijke keuzes! Ik heb zometeen nog een aflevering Riverdale te goed!

  • Reply Patricia 26 november 2017 at 22:55

   Ik was in het begin sceptisch over Riverdale en het is zeker niet de beste serie ooit, maar hij is zeker meer dan de moeite waard om te zien!! 🙂

   • Reply Eline 27 november 2017 at 12:40

    Ik ben onlangs gestart met het kijken van Riverdale. In het begin vond ik het echt een beetje te “Hollywood tienerachtig”, maar toch blijf ik geïnteresseerd om verder te kijken. 🙂

 • Reply Ilona 26 november 2017 at 23:11

  Heel leuk om te lezen zo leren we je toch wat beter kennen 😀

  Ilona

 • Reply Esther Roos 27 november 2017 at 00:06

  Ik kijk ook graag series. Ik heb seizoen 1 van Hollands Hoop gezien en nu Seizoen 2! Echt spannend en humoristisch!

 • Reply nicole 27 november 2017 at 06:50

  The Walking Dead wil ik binnenkort ook weer gaan kijken. Het laatste wat ik zag was seizoen 7.

 • Reply Nathalie - Volgmama 27 november 2017 at 08:00

  Ik kijk geen series, ben meer van de films. Ik heb het geduld niet om een serie te volgen. Vroeger keek ik wel eens Friends, en iets met een artsenserie maar weet de naam niet meer.

 • Reply Cindy 27 november 2017 at 10:02

  Mister Gold en Belle uit Once Upon a Time oooh ja dat is zo’n complexe relatie maar toch zo mooi. Ik zelf zag keigraag Charmed, nostalgie!

 • Reply Aniek 27 november 2017 at 10:11

  Desperate Housewives heb ik ook veel gekeken inderdaad, en nu kijk ik vooral veel naar Modern Family.

 • Reply Daniëlla 27 november 2017 at 10:51

  Fringe is echt 1 van mijn favoriete series aller tijden. Ik denk dat je bent afgehaakt op het moment dat ze naar het andere universum gaan, dan gaan timelines door elkaar heen lopen en is het lastig om bij te blijven. Mocht je ooit nog de tijd en zin hebben om deze een 2de kans te geven: doen!

 • Reply Eline 27 november 2017 at 12:42

  Ik hou écht van series. Momenteel ben ik aan het kijken naar Vikings (opnieuw), Outlander, Suits, Riverdale, Narcos en The Originals. Ik wissel graag af – afhankelijk in welke mood ik ben. 🙂

 • Reply Marie-Lise (reislustig.be) 27 november 2017 at 18:51

  Leuke blogpost! Ik houd ook van de bad boy-verliefd trope, maar in Once Upon a Time had ik het dan eerder voor Captain Swan 😉 (tot en met seizoen 3 dan, daarna was ik de serie wat beu…)

 • Reply Sherry 27 november 2017 at 19:26

  Wat een leuke tag. Saved by the bell was ook een favoriete serie van mij. Renegade en the crow the stairway to heave waren ook erg leuk. Tegenwoordig vind ik de series helaas wat minder.

 • Reply Daan 30 november 2017 at 14:38

  Mijn favoriete serie ooit is wel [H]ouse, met Hugh Laurie, Lisa Edelstein en Robert Sean Leonard. Doordat ik ooit eens een paar afleveringen van die geweldige show op tv had gezien ben ik ‘m gaan bingen tot s4 en daarna heb ik wekelijks de nieuwe afleveringen gezien.

 • Reply Melissa Krijns 1 december 2017 at 15:46

  Jaa saved by the bell heb ik ook heel veel gekeken vroeger. Zo heerlijk! Zelf kijk ik sleepy hollow, lucifer en the 100

 • Reply Debbythechocoholic 1 december 2017 at 17:22

  90210 is zo een leuke serie!
  Sex and the City heb ik, samen met Gossip Girl, al vaak herbekeken.
  Ik heb eigenlijk vele favoriete series: Devious Maids, Desperate Housewives, Dynasty, Gossip Girl, Sex and the City, Riverdale, The Vampire Diaries, …

 • Reply Jamey 6 december 2017 at 09:25

  Haha als serie fanaat is dit echt een tag die ik maar eens moet gaan invullen.

 • Reply Michael Minneboo 6 december 2017 at 19:15

  Leuk om te lezen! Fringe vond ik ook erg goed en heb ik helemaal uitgekeken. Al vond ik het laatste seizoen daarvan heel jammer.

 • Reply Tamara 7 december 2017 at 09:28

  Leuke series allemaal the desperate housewifes moet ik echt nog eens afkijken heb de dvds er wel van vampire diaries wacht ik op seizoen 8 true blood laatste ook nog zien en wacht op de nieuwe bates motel

 • Reply nicole 7 december 2017 at 11:28

  Ik volg op dit moment Koreaans drama. Een genre dat ik ontdekte door mijn jongste dochter en dat ik nu helemaal geweldig vind!

 • Reply Susan 7 december 2017 at 16:17

  Wat een leuk artikel, en die plaatjes erbij. Heerlijk jeugdsentiment! Saved By The Bell vond ik echt té leuk, mocht ik ook wel kijken. Sex & The City mocht dan weer niet, haha. Wel weer ingehaald, later.

 • Reply Manon 7 december 2017 at 18:05

  Ik deed eerst nog met de hype mee van pretty little liars ben het echt pas begonnen met kijken dit jaar en zit nu in het laatste seizoen en snap de hype wel haha! Groot favoriet dus

 • Reply TV-series Tag | Terug in de tijd naar Heartbreak High en BH90210! - Lotus Writings 16 januari 2018 at 06:00

  […] voor een nieuw tag. Dit keer de Tv-series tag, die ik tegenkwam bij Hello Geeky World (oorspronkelijk bedacht door Hanna van LadyBlueBerry). Neem je hem over? Vergeet Hanna dan niet te […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.