Films / Series

Twee geweldige kerstklassiekers terug op het witte doek bij Pathé

2 december 2017

Ik zie geregeld filmnieuws voorbijkomen wat wel interessant is, maar waarvan ik niet altijd de behoefte voel om het direct met jullie te delen. Dit in tegenstelling tot deze, naar mijn mening, geweldige aankondiging dat er twee echte kerstklassiekers eerdaags weer in de bioscoop te zien zullen zijn.

Ultiem jeugdsentiment

De twee films die dit jaar door Pathé weer tijdelijk zullen worden vertoont zorgen bij mij voor ultiem jeugdsentiment, want het gaat hier om mijn geliefde Home Alone (een film die ik zeker al 50 keer heb gezien) en het altijd leuke Gremlins. Mocht je nou nog niet bekend zijn met deze films, hier even een korte synopsis ->

Home Alone

Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst (iets wat hij in eerste instantie niet heel erg vindt), zal hij met zijn eigen creativiteit twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten proberen te houden.

Gremlins

We beginnen het verhaal met Billy, die van zijn vader een ontzettend schattig en klein diertje cadeau krijgt. Aan de opvoeding van deze zogenaamde Mogwai zijn echter drie belangrijke regels verbonden. Ze mogen niet nat worden, niet worden blootgesteld aan fel licht en wat er ook gebeurd, je mag ze nooit na middernacht iets te eten geven. Het duurt echter niet lang voordat Billy één van deze regels overtreedt en de hel losbarst.

Lang en veel zullen deze films niet te zien zijn, dus grijp je kans zolang het kan! Home Alone zal vanaf 9 december tijdelijk in geselecteerde bioscopen van Pathé te zien zijn (klik hier voor tijden en tickets) en vanaf 16 december kan je gaan genieten van Gremlins (klik hier voor tijden en tickets).

Ben jij van plan één van deze twee kerstklassiekers in de bioscoop te gaan bewonderen?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Dhini 2 december 2017 at 23:33

  Leuk om naar Kerstfilmpje te kijken. Klassiek of nieuwe film voor mij is geen probleem. Ik kijk graag

 • Reply Vera 3 december 2017 at 00:32

  De gremlins! Wat ontzettend leuk. Mijn vriend vind dat echt een leuke film haha

 • Reply nicole 3 december 2017 at 10:56

  Ik was het nog niet van plan, maar je brengt me wel op een idee zeg!

 • Reply nicole 3 december 2017 at 11:16

  Weet je dat ik Home Alone nog nooit helemaal heb afgekeken?! Misschien dat het in de bioscoop wel lukt.

 • Reply Girls-Things 3 december 2017 at 15:37

  Ah wat grappig. Home alone heb ik al eens op tv gezien. Echt een leuke film.

 • Reply Susan 3 december 2017 at 16:41

  Leuk leuk! Kijk alleen liever thuis op de bank met m’n dekentje tegen m’n man aan, haha… maar zal wel bij het hoogzwanger-zijn horen.

 • Reply Melissa Krijns 3 december 2017 at 16:51

  Home alone vind ik vervelend worden. Te vaak gezien dat ik het niet meer leuk vind. Gremlins vind ik dan wel weer leuk

 • Reply Jamey 4 december 2017 at 09:28

  Altijd leuk! Alleen ben ik wel helemaal klaar met Home alone inmiddels.

 • Reply Natalie 4 december 2017 at 22:23

  Super leuk! Ik geloof dat ze hier in Belgie ook Home Alone nog eens laten draaien ter ere van Movie Classics! Nog steeds mijn favoriete kerstfilm! Moet hem elk jaar gezien hebben haha!

 • Reply Fleur 6 december 2017 at 00:49

  Wij kijken elk jaar Home Alone. Met name mijn dochter vind dat echt een super leuke film. Ik heb voor dit jaar zelfs een Home Alone pyjama gekocht voor de kerstdagen

 • Reply Cindy 7 december 2017 at 11:41

  Is gremlin een kerstklassieker? Die durf ik niet eens te zien bij Halloween 😮

 • Reply Lodi 8 december 2017 at 11:43

  Haha nee ik ga ze niet bezoeken, maar wat heb ik altijd genoten van deze films! Al ben ik jaren bang geweest een Gremlin onder mij bed te vinden.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.