Films / Series / Televisie

De 15 filmvragen blogathon

13 september 2017

Vandaag heb ik een heel bijzonder artikel voor je, want het is tijd voor een nieuwe blogathon die georganiseerd is door Nostra van de Filmkijker. Mocht je geen idee hebben wat een blogathon is, het concept ervan is heel simpel. Er is een beschrijving van een onderwerp en het is vervolgens aan diverse bloggers om daar allen hun eigen invulling aan te geven en dit allemaal rond dezelfde tijd te publiceren. Uiteraard staat het iedere blogger vrij om na het verschijnen van dit artikel ook deel te nemen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd! De officiële aankondiging van deze blogathon is hier te vinden.

Wat is de bedoeling?

Deze blogathon bevat geen moeilijke opdracht, maar een reeks vragen over films waarin je wat meer te weten komt over de blogger in kwestie, in dit geval over mij. Over sommige van de 15 vragen heb ik even flink moeten nadenken, maar dat maakte het schrijven ervan wel extra leuk.

De vragen

1. Van welke film hou je enorm en vol passie van?

American Beauty is mijn favoriete film allertijden! Kevin Spacey is briljant, de shots zijn prachtig en doordacht en het verhaal verrast en slokt je op. Mijn favoriete moment, waar ik nog elke keer om moet huilen, is de gelukkige blik en lichte glimlach van Spacey aan het einde. Een prachtige film waar ik nog verliefder op werd na hem gezien te hebben met het commentaar van de makers.

2. Welke film zal je nooit kijken?

Na het zien van de eerste Scary Movie heb ik pertinent geweigerd nog meer van dit soort stompzinnige en totaal niet grappige persiflagefilms te gaan kijken.

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

The Neon Demon. Ik heb na deze film echt even een half uur voor me uit zitten staren. Deze film is bizar en anders en visueel angstaanjagend mooi en boeiend. Het verhaal gaat aan het einde echter een lugubere kant op die ik in ieder geval niet zag aankomen en in combinatie met de indringende soundtrack en beelden liet deze film mij dan ook sprakeloos achter.

4. Welke film raadt je anderen altijd aan?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, omdat dit een meeslepende en originele film is die prachtig en praktisch perfect is uitgevoerd en bijna een ode is aan onvoorwaardelijke liefde. Daarnaast is het acteerwerk van alle acteurs, zowel in hoofd- als bijrollen geweldig.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

Ik denk dat ik nog nooit van één iemand alle films heb gezien, maar ik ben op dit moment wel druk bezig om in ieder geval alles te kijken van zowel Jake Gyllenhaal als Michael Fassbender.

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

Chris Pratt. Ik vind deze acteur ontzettend ongeloofwaardig acteren en zowel Guardians of the Galaxy als Jurassic World waren in mijn ogen een stuk slechter dan ze hadden kunnen zijn door zijn optreden.

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?

Na veel wikken en wegen denk ik toch dat ik dan voor Jake Gyllenhaal moet gaan. Ik vind deze acteur briljant en hij is in staat allerlei soorten rollen te vertolken. Ik ben heel erg benieuwd wat er omgaat in het hoofd van deze man en daarnaast denk ik ook nog eens dat hij in het echt heel aardig is.

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

James McAvoy. Hij is misschien niet perse de knapste acteur, maar de combinatie van zijn accent, zijn briljante manier van spelen en zijn charmante voorkomen maken deze man voor mij in ieder geval onweerstaanbaar.

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

Ik ga voor een combinatie van al mijn favorieten van dit moment: Jake Gyllenhaal, James McAvoy, Michael Fassbender, Bryan Cranston, Kevin Spacey, Tom Hiddleston, Jeff Bridges, Christina Ricci, Tilda Swinton, Kirsten Dunst, Emma Stone en Reese Witherspoon.

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

Dit vind ik van alle vragen de lastigste en er zijn in mijn hoofd heel wat films voorbijgekomen. Ik ga uiteindelijk voor een misschien wel wat onverwachte keuze en dat is Only Lovers Left Alive. Dit vrij vage horrordrama gaat over twee geliefden die al een aantal eeuwen bij elkaar zijn en de hoofdrollen worden vertolkt door de bijna buitenaards uitziende Tilda Swinton en Tom Hiddleston, die de meeste van jullie wel zullen kennen van zijn rol als Loki in de Marvelfilms. Deze twee passen niet alleen goed bij elkaar, maar ook bij de vage, soms bijna lugubere en bizarre sfeer van deze onconventionele en prachtige uitziende film en naar mijn mening was er niemand geweest die hen had kunnen vervangen om dezelfde chemie te bereiken.

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?

Ik ben gek op onbekende en vreemde locaties en die vind je toch het meeste bij science fiction, dus daar ga ik dan ook voor.

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)?

Ik heb geen specifiek decennium waar ik het gelukkigst van wordt, want als ik als mijn lijst met favoriete films bekijk komen ze allemaal uit een andere periode.

13. “Chick flick” of actiefilm?

Duidelijk actiefilms. Chick flicks vind ik vaak heel vermoeiend om naar te kijken en ze zijn daarnaast ook nog eens enorm voorspelbaar. Hoewel ik niet hou van actiefilms met bijvoorbeeld Sylvester Stallone en The Rock, zou ik deze films waarschijnlijk wel weer verkiezen boven iets verschrikkelijks als Bridget Jones’s Diary. Voor films als The Duff, Legally Blonde (vooral door de charmante Reese Witherspoon) en Mean Girls maak ik wel graag een uitzondering op deze regel.

14. Held, slechterik of anti-held?

Dat is een moeilijke keuze tussen slechterik en anti-held, maar ik ga uiteindelijk toch voor de slechterik omdat die vaak een stuk complexer in elkaar zitten dan dat je in eerste instantie denkt.

15. Zwart/wit of kleur

Hoewel ik heel erg kan genieten van oude klassiekers in zwart/wit, ga ik toch voor de extra dimensie die kleur kan bieden.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Nostra 13 september 2017 at 08:45

  Thanks voor het meedoen! Only Lover Left Alive heb ik nooit gezien, maar met die acteurs zou ik ‘m toch eens moeten bekijken. Ben Jake Gyllenhaal helemaal vergeten bij mijn antwoorden…is op het moment denk ik toch wel één van m’n favoriete acteurs! En het is veel te lang geleden dat ik Eternal Sunshine zag….moet ik ook maar eens verandering in brengen 🙂

 • Reply De Protagonisten (m) 13 september 2017 at 09:21

  Eternal Sunshine of the Spotless Mind ♥

 • Reply Ricardo 13 september 2017 at 09:45

  Noem jij hier nu gewoon Bridget Jones iets verschrikkelijks? Mijn hart huilt…

 • Reply Noah 13 september 2017 at 11:12

  American Beauty!!! Mijn favoriete film aller tijden as well! Leuke antwoorden btw 🙂

  • Reply Patricia 13 september 2017 at 19:23

   Jaaaa!! Zag het al op je site staan. Tof dat ik niet de enige ben 🙂

 • Reply Miss Movie 13 september 2017 at 17:44

  Leuk om te zien hoe anders iedereen het heeft ingevuld. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Jake Gyllenhaal. Fantastische acteur! En James McAvoy is inderdaad zeker sexy. Vooral dat accent!

 • Reply Daan 13 september 2017 at 19:58

  Chris Pratt in Parks en Recreations vind ik dan weer enorm geweldig!

  • Reply Patricia 14 september 2017 at 09:30

   Die heb ik nog niet gezien, dus bij deze komt hij op mijn to Watch lijstje 🙂

 • Reply Axel 13 september 2017 at 20:31

  Chris Pratt?
  Didn’t see that one coming.
  Wel blij om Kirsten Dunst in je lijst te zien.
  Scary Movie begrijp ik wel. Maar af en toe moet je eens een echt barre film proberen te kijken. Gewoon om te zien hoe lang het duurt voor je het oogrollend wegzapt. Dus waag je kans met Date Movie of Vampires Sux.

  • Reply Patricia 14 september 2017 at 09:30

   Ik kan helemaal niks met Chris Pratt 🙁

 • Reply Tim Bouwhuis 14 september 2017 at 11:27

  The Neon Demon _O_:)

 • Reply Aankondiging: De 15 vragen blogathon | De Filmkijker 14 september 2017 at 13:07

  […] zijn de huidige deelnemers: Hello Geeky World Reviews & Roses De Protagonisten Miss Movie Wilco Born Be Cool, Sodapop Typziekte Kurt Blogt […]

 • Reply Gwen 14 september 2017 at 17:13

  Ik deel je liefde voor Jake Gyllenhaal. 🙂

  De meeste spoofs zijn idd niet leuk, maar Scary Movie 1 en 3 vond ik wel leuk. :p

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.