Films / Series / Televisie

De 19 meest vermoeiende horrorfilm clichés

9 januari 2017

Hoewel ik ontzettend kan genieten van horrorfilms, erger is mezelf soms groen en geel aan de clichés die keer op keer voorbijkomen. Daarom vandaag een lijst met de meest vermoeiende en herkenbare horrorfilm clichés.

1. Waarom gaan mensen altijd lopen gillen als ze achternagezeten worden door de moordenaar. Naast het feit dat het de persoon in kwestie gruwelijk veel energie kost, is het daardoor inmiddels onmogelijk voor de moordenaar om hem of haar uit het oog te verliezen.

2. Mensen die op de vlucht zijn gillen niet alleen, maar struikelen ook altijd ergens over. Het voordeel is dan wel weer dat moordenaars vaak niet rennen, maar gewoon flink doorstappen. Hierdoor kan de achterstand van het vallen al snel worden ingehaald.

3. Vrouwen hebben altijd maar weinig kleding aan en de mannen zijn of heel stoer of uber geeky.

4. Kinderen zijn bijna nooit te vertrouwen.

5. Hoewel de sletterige vrouwen altijd het loodje leggen is de laatste overlevende altijd een vrouw. Daarnaast ben je zowel als man en vrouw sowieso altijd de lul als je seks hebt gehad in een horrorfilm.

6. Mensen die in een huis opgesloten zijn vluchten altijd naar boven of naar de donkere kelder. Waarom? Ga gewoon op zoek naar de achterdeur of wacht tot het veilig is om de voordeur uit te vluchten. Je kan natuurlijk ook altijd gewoon een ruitje intikken, maar dat lijkt in de wereld van de horrorfilm niet tot de mogelijkheden te behoren.

7. Groepjes splitsen zichzelf altijd op en dat heeft tot gevolg dat er op die momenten weer een aantal karakters worden vermoord. Vaak komen ze zelf ook tot de conclusie dat dit geen verstandige keuze was, maar ze gaan vervolgens alsnog weer eigenwijs op eigen houtje verder.

8. Mensen kijken nooit achter zich… en dat is toevallig bijna altijd de plek waar de moordenaar zich bevindt.

9. Mensen die vreemde dingen waarnemen worden nooit geloofd en ze blijven daardoor altijd op de plek des onheils. Ik zou gewoon direct vertrekken en de eigenwijze mensen lekker in hun eigen sop laten gaar koken.

10. Jongeren gaan altijd op pad zonder extra benzine en reserveband en komen altijd in the middle of nowhere tot de conclusie dat dit achteraf gezien niet zo handig was.

11. Mensen die worden vastgehouden en/of vastgebonden vragen altijd huilend aan de moordenaar waarom hij dit doet en dat hij dit niet hoeft te doen. Geloof mij, dat snapt deze psychopaat ook wel, maar het probleem is dat hij het graag wil dus het niks uitmaakt wat jij tegen hem zegt.

12. De poppen in horrorfilms zijn altijd super creepy en worden regelmatig ingezet om je als publiek de pleuris te laten schrikken.

13. Over schrikken gesproken, iets waar ik een enorme hekel aan heb zijn de onnodige jump scares in films. Ik trek het heel slecht om te schrikken van een geluid dat wordt gevolgd door helemaal niks en in het beste geval door een verdwaalde kat die uiteindelijk totaal niks toevoegt aan het verhaal.

14. Niemand in een zombiefilm heeft ooit een film over zombies gezien, dus de waarnemer van de eerste zombie wordt nooit geloofd door de mensen waar hij of zij zijn of haar bevindingen tegen verteld.

15. Mobiele telefoons hebben óf geen bereik óf ze zijn leeg óf ze zijn per ongeluk achtergelaten op een plek waar ze vanwege de aanwezigheid van een moordenaar niet meer bij kunnen.

16. Niet alleen auto’s en telefoons stoppen er zomaar mee, ook zaklampen gaan snel stuk wanneer ze gebruikt moeten worden nadat de stroom is uitgevallen.

17. Er komt altijd direct bloed uit de mond van iedereen die wordt neergestoken.

18. Daarnaast is het altijd kinderspel om iemands nek te breken.

19. En als laatste, de moordenaar is nooit in één keer dood en dat is deels te wijten aan het feit dat men ervan uit gaat dat een enkele kogel of messteek genoeg is om hem te doden. Niemand komt ooit op het briljante idee om even te checken of het wel echt voorbij is of om gewoon zijn hele magazijn te legen in plaats van één enkel lullig kogeltje te gebruiken.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Paul 12 januari 2017 at 15:37

    Hahaha, leuk stuk! Maar ik mis er één… Waarom heb je in iedere horrorfilm het idee dat je wat engs te zien krijgt als het personage voor een spiegel staat, het deurtje van de medicijnenkast opent en vervolgens weer sluit. 9 van de 10 keer is er niets te zien en soms ook wel. De jump scare waar jij het over hebt. Overigens niet iets waar ik mij aan stoor, want sommige films vind ik echt veel leuker door de jump scares (denk aan Paranormal Activity).

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.