Persoonlijk / Lifestyle

Na 7 jaar weer vrijgezel en thuisloos

23 februari 2017

Het is een aantal van jullie misschien wel opgevallen dat ik de afgelopen weken wat minder actief ben op zowel mijn blog als op social media en dat is helaas niet zonder reden. Na een relatie van ruim 7 jaar hebben mijn vriend en ik besloten om uit elkaar te gaan en hoewel ik het verschrikkelijk moeilijk vind om hier iets over te schrijven ga ik dat toch doen. Dit soort nare gebeurtenissen horen helaas bij het leven en ondanks mijn intense verdriet en het feit dat ik moet huilen bij elke foto en leuke herinnering die ik thuis en online tegenkom, besef ik mezelf dat hiermee tevens een nieuw hoofdstuk begint.

Het liep al een tijd helemaal niet lekker tussen ons en we begonnen steeds meer langs elkaar heen te leven. Na heel veel praten en huilen kwamen we tot de conclusie dat we ontzettend veel van elkaar houden, heel graag vrienden willen blijven, maar beide een andere kant op willen in de toekomst en elkaar op dit moment alleen maar in de weg lijken te zitten. Ik ga uit respect voor zijn privacy verder niet teveel in op de details, maar wat er in mijn geval tevens een grote rol speelde is dat ik mezelf (nog steeds) niet thuis voel in Amsterdam en hij hier inmiddels een volledig leven heeft opgebouwd en er juist niet weg wil.

Thuisloos

Naast het feit dat ik nu weer vrijgezel ben, heb ik ook geen thuis meer. Ik heb iets meer dan twee jaar geleden mijn huurflat in Hilversum opgezegd en ben toen ingetrokken bij mijn (inmiddels) ex in zijn huurwoning in Amsterdam. Ik gebruik in de titel bewust niet het woord dakloos, maar thuisloos, want ik ben gelukkig gezegend met lieve ouders, vrienden en een zusje die me niet op straat laten slapen. Het probleem is meer dat mijn oude thuishaven Hilversum ook niet meer zo vertrouwd voelt. Ik wil Amsterdam in ieder geval achter me laten, maar aangezien ik nooit ergens anders heb gewoond dan hier en in Hilversum (met een uitzondering van een impulsieve actie waardoor ik twee maanden in Groningen belandde) heb ik geen idee waar ik nu echt thuis hoor.

Perth en een tijdelijke oplossing

Eén van de dingen die zowel ik als mijn ex dolgraag willen is dat ik mijn geplande reis naar Perth begin 2018 om mijn familie te bezoeken doorzet. Ik wil tot die tijd dan ook zeker geen vaste woning of kamer gaan huren, aangezien ik het geld dat ik dan ‘weggooi’ in de maanden dat ik weg ben hard nodig heb in Australië zelf. Voor nu gaan daarom de spullen die ik niet direct nodig heb naar een kleine opslag en wil ik vanaf het moment dat ik hier vertrek middels tijdelijke kamers, airbnb, hostels en logeren bij familie en vrienden verschillende steden gaan ‘uitproberen’. In de hoop er zo achter te kunnen komen waar mijn hart ligt en waar ik een mooi nieuw leven kan gaan opbouwen.

Hoog op mijn lijstje staan steden als Den Bosch, Arnhem en Rotterdam, maar de onbetwiste nummer 1 is Den Haag. Naast het feit dat deze stad naast het strand ligt en er veel te doen is voelt de stad ook goed aan. Tegen mijn verwachtingen in stuitte ik afgelopen week op een betaalbare, tijdelijke kamer in een huis dat ik zou moeten gaan delen met twee andere meisjes. Super nerveus en met een lijst vol vragen in mijn hoofd die ik ter plekke vergat ben ik wezen kijken en minder dan 12 uur later kreeg ik te horen dat de kamer vanaf juni tot 1 november van mij is! Hoewel dit nieuws mij deed beseffen dat de relatie nu toch echt voorbij is en ik uiteraard direct weer een half uur in tranen was, ben ik ontzettend blij dat ik de hele zomer kan doorbrengen op een plek waar ik weer op zoek kan gaan naar mezelf.

Nee, ik blijf niet tot juni bij mijn ex wonen en zal tot die tijd regelmatig heen en weer moeten reizen tussen verschillende dorpen en steden. Deze bevestiging zorgt er echter wel voor dat ik dat niet meer als een probleem, maar meer als een avontuur ben gaan zien.

Bedankt!

Ik wil, terwijl ik inmiddels weer met tranen in mijn ogen zit, deze blog graag afsluiten met het bedanken van mijn geliefde ex die ondanks alles altijd in mij is blijven geloven en mij en ons nu tevens de kans geeft om op een goede manier afscheid te nemen van zowel elkaar, als de plek waar we een flinke tijd heel gelukkig zijn geweest. Ik gun hem het allerbeste voor de toekomst en hoop dat we als vrienden uiteindelijk toch nog een beetje deel kunnen uit blijven maken van elkaars leven. Als ik voor jullie als lezers het mysterie heb ontrafeld hoe je vrienden kan blijven met je ex, laat ik dat jullie uiteraard over een aantal maanden weten.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply De Protagonisten (m) 23 februari 2017 at 14:28

  Zet hem op Patricia. In ieder geval heel fijn dat je zo snel een plekje voor jezelf hebt gevonden. Den Haag is een mooie en levendige stad met leuke bioscopen, dus je gaat je draait vast en zeker wel vinden. Ik zag overigens wel dat je Breda was vergeten in je lijstje, maar dat vergeef ik je wel. Veel mooier, gezelliger en leuker dan Den Bosch hoor 😉

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 14:59

   Ik heb tussen 1 november en Perth nog genoeg tijd, dus ik kan mezelf altijd nog in Breda gaan verdiepen 😉 thnx!

 • Reply Francers Huijsing 23 februari 2017 at 15:10

  Dat is wel heftig allemaal. Maar wel fijn dat jij en je ex nog goed met elkaar omgaan. Ik zelf ga ook nog steeds jaren als vrienden met mijn ex om wat ik fijn vind, maar het begrip relatie is voltooid verleden tijd wat mij betreft. Toch hou ik van hem, maar dan op een andere manier, misschien op een bredere manier.
  Je hebt wel een heel mooi vooruitzicht, dat je in 2018 naar Perth gaat. Ik ben nog nooit naar Australië geweest en heb daar ook familie wonen. Het lijkt me echt een ontzettend mooi en boeiend land.
  Grappig dat je in Den Haag een tijdje komt wonen en dat je dit een leuke stad vind. Zelf ben ik geboren en getogen in Den Haag waar ik nog steeds woon. Het zijn ook precies de mooie maanden dat je er gaat wonen, lekker vaak naar het strand of mooie parken om te chillen. Ik wens je in Den Haag een hele toffe tijd toe , maar ook veel sterkte met het afsluiten en verwerken van je gestrande relatie xx

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 16:34

   Dank je wel voor je fijne en hoopvolle reactie, want het is heel goed om te horen dat het inderdaad mogelijk is om vrienden te blijven met je ex zonder gedoe 🙂 Daarnaast heb ik inderdaad ontzettend veel mazzel met de periode waarin ik in Den Haag kan verblijven en daar zal ik dan ook optimaal van gaan genieten!

 • Reply Linda 23 februari 2017 at 17:55

  Ook hier iemand die een goede relatie met haar ex heeft. We zijn al 4 jaar uit elkaar en hebben allebei een nieuwe relatie. Maar als we afspreken is het nog altijd vertrouwd en gezellig. Geen van beiden willen we nog terug naar een relatie met elkaar. Soms werkt het niet samen maar dat wil niet zeggen dat je dat wat wel goed was tussen jullie niet af en toe kan blijven delen (tenzij dat seks was… dat is misschien wat raar voor een eventuele nieuwe partner 😉 )

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 21:27

   Dit soort reacties zorgen ervoor dat ik er alle vertrouwen in kan hebben dat we vrienden kunnen blijven. Dank je wel 🙂

 • Reply Jeroen 23 februari 2017 at 18:05

  Heftig. Mooi hoe je ermee omgaat en er een kans van maakt. Was ik toen maar zo veerkrachtig geweest!
  Enne, mocht je in Perth wat willen bijverdienen dooer te schrijven, ik heb op backpackeninaustralie.nl een projectideetje liggen. Neem maar contact op als je eraan toe bent.

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 21:27

   Dank je wel en ik zal tegen die tijd zeker contact met je opnemen!

 • Reply Lottes Anekdotes 23 februari 2017 at 19:06

  Wat een jammer nieuws! Hopelijk vind je snel weer geluk, ik gun het je van harte. En euh… Als je graag België eens wil verkennen, je bent bij mij ook welkom 😉

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 21:25

   Dat houd ik in gedachten!! Thnx 🙂

 • Reply Chelsey 23 februari 2017 at 19:10

  Jeetje meid, wat ontzettend k*t! Wel fijn dat jij en je ex het toch goed hebben kunnen afsluiten en dat jullie niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Goed dat je al een mooi plekje hebt gevonden en dat je je reis naar Perth gewoon doorzet! Veel sterkte de komende tijd xo

 • Reply Patricia 23 februari 2017 at 19:19

  Heel veel sterkte. Best pittig allemaal maar zoals je het zelf aangeeft ga je een nieuw avontuur tegemoet! Per ongeluk in Groningen.. ik kom er vandaan, woon nu 2 jaar in Apeldoorn maar mis het nog steeds, ben er geboren en getogen! Maar mijn thuis is waar mijn man, mijn twee kindjes en kat zijn! Veel plezier op je nieuwe stekkie! Waar ga je in de tussentijd rondhangen dan?

  • Reply Patricia 23 februari 2017 at 21:24

   Vooral bij mijn ouders en vrienden in Hilversum en tot eind april ben ik nog in Amsterdam om afscheid te nemen van de stad en mijn huisje 🙂

 • Reply Eve 23 februari 2017 at 20:00

  Jeetje wat heftig! En wat dapper ben je! Er ligt vast een heel mooie toekomst vol met avontuur op je te wachten 😊

 • Reply Robin 23 februari 2017 at 22:19

  Wow, wel heftig! Knap dat je deze blog hebt geschreven. Hopelijk voel je jezelf snel ergens thuis! Goed idee om door middel van airbnb etc te willen ontdekken waar je jezelf thuis voelt.

 • Reply Jessica 23 februari 2017 at 22:58

  Wauw, heftig Patricia! Wat goed dat je dit stuk hebt weten te schrijven. Ik wens je heel veel sterkte, en mocht je Friesland eens willen proberen, dan weet je bij wie je aan kunt kloppen. 😉

  • Reply Patricia 24 februari 2017 at 09:17

   Dank je wel lieve Jessica xxx

 • Reply Jan de Wil de Koning 24 februari 2017 at 10:20

  Patricia, je hebt dit besluit mooi en integer geschreven. Het is mooi dat jullie vrienden blijven in deze wereld vol tegenstrijdigheden en vijandigheden. Zet hem op in je komende nieuwe levensfase en blijf doorgaan waar je heel goed in bent, namelijk in het beschrijven van gebeurtenissen. Hopelijk zal je ooit een indrukwekkend verhaal kunnen schrijven dat dit een goed en weloverwogen besluit is geweest.
  Sterkte!
  Jan en Wil de Koning

 • Reply Nostra 24 februari 2017 at 11:40

  Schrik ook wel even om dit te lezen, maar dat soort dingen gebeuren af en toe en je wordt er ook sterker van. Wens je echt heel veel sterkte en neem vooral de tijd. En je weet toch dat Rotterdam gewoon de beste stad is 😉

 • Reply Anouk 24 februari 2017 at 13:09

  Wat heftig om te lezen! Ook dat je nu niet helemaal meer weet waar je je plekje moet gaan zoeken. Een relatie die uitgaat is ontzettend pijnlijk en moeilijk (ik woonde drieënhalf jaar samen, dat doet toch veel pijn en dat is een understatement). Hoe je vrienden kan blijven met een ex weet ik niet, heb het geprobeerd maar van zijn kant lukte dat niet. Hopelijk gaan jullie goed op elkaar en vind je je plekje. Ik wens je heel veel sterkte! Mocht je nog tips willen of even willen kletsen mag je best contact opnemen al kennen we elkaar alleen via Instagram. Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt namelijk.

  Liefs

 • Reply Simone 24 februari 2017 at 13:30

  Ah nee toch, dat is echt niet leuk. Maar ik vind dat je het enorm sterk oppakt. En fijn dat jullie op een goede manier uit elkaar gegaan zijn, dat zegt toch ook wel iets! Ik heb zo’n idee dat je een waanzinnig avontuur tegemoet gaat. Ik ben benieuwd naar je zoektocht en waar je uiteindelijk uitkomt! 😉 Zet ‘m op!

 • Reply Gwen 24 februari 2017 at 20:41

  Lieve Patricia, als break up ervaringsdeskundige weet ik hoe klote het nu allemaal is. Maar ik weet ook dat jij een sterke vrouw bent en hier weer bovenop gaat komen. Voor nu een dikke knuffel en als er iets is dan weet je hoe je me kan bereiken. 😉

 • Reply Daan 24 februari 2017 at 21:36

  Den Haag is zeker een mooie stad! Maar Utrecht is natuurlijk het beste ^^

 • Reply Rory 28 april 2017 at 08:44

  Wat mooi beschreven hoe jullie zoveel respect voor elkaar hadden en hebben. Heel waardig (dat maakt het niet minder moeilijk). Ik wens je heel veel geluk.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.