Persoonlijk / Lifestyle

Mijn allereerste boeking via Airbnb

10 mei 2017

Ik heb de afgelopen weken al een aantal keer mijn tas gepakt om weer te verkassen naar een nieuwe plek (lees hier waarom). De afgelopen 10 dagen was een schattige kleine kamer in Hilversum die ik boekte via Airbnb aan de beurt. Ik reserveerde deze ruimte al toen ik nog bij mijn ex in Amsterdam woonde om er zeker van te zijn dat ik deze 10 dagen niet op straat zou komen te staan. Mijn zusje moest deze dagen namelijk noodgedwongen met haar kinderen bij mijn ouders logeren, dus ik kon niet terecht in mijn ouderlijk huis en ik wilde heel graag in Hilversum blijven rondhangen. Langer in de bed and breakfast in Lage Vuursche slapen zou daarnaast te duur worden (lees hier het artikel over die ervaring) en ik wilde daarnaast niet nog meer dagen op een plek verblijven waar de bussen maar tot 19:00 rijden en je op zondag zelfs volledig van de buitenwereld bent afgesloten.

Een kamer zoeken via Airbnb leek daarom de perfecte oplossing en ik vond een schattig plekje met eigen sanitair in Hilversum voor een betaalbare prijs. Ik moet zeggen dat ik het van tevoren een heel gek idee vond om te verblijven op een plek waar ook nog andere (vreemde) mensen wonen. Hoewel ik alles voor mezelf had, zat de keuken van de gastvrouw wel aan mijn plekje vast en hoorde ik regelmatig wat gerommel en geroezemoes. Dit vond ik echter wel fijn en het gaf juist wel een soort van veilig en huiselijk gevoel. Daarnaast kwam ik er al vrij snel achter dat de zoon van de ontzettend lieve vrouwelijke host die mij hartelijk begroette piano speelt. Ik zat de eerste dag lekker achter mijn laptopje te werken toen ik opeens de prachtige klanken van een piano hoorde. In dit geval was ik dan ook extra blij met de wat dunnere muren, want ik heb even gratis kunnen meegenieten van de speelkunsten van mijn tijdelijke buurman.

Mocht jij nu nog op zoek zijn naar een fijne, knusse en betaalbare locatie voor 1 of 2 personen in Hilversum, dan ben je bij de vriendelijke Cynthia aan het goede adres! De kamer die ze via Airbnb aanbiedt is hier te vinden. Ben je na het zien van de foto’s op de website enthousiast geworden, je mag Cynthia voor al je vragen of om buiten Airbnb om te boeken ook mailen op cblokland8 (apenstaartje) gmail.com

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply sherry 10 mei 2017 at 15:49

  Bedankt voor de attentie. Ik speel dit even door naar een vriendin van mij. Zij zoekt nog iets.

 • Reply Nathalie - Volgmama 11 mei 2017 at 08:06

  Fijn dat het goed is bevallen! Ik heb nog nooit via air b’nb geboekt. Maar uh vraagje.. je deelt de keuken, wc en badkamer dus met de bewoners zelf of had je eigen?

  • Reply Patricia 11 mei 2017 at 10:53

   Ik had mijn eigen badkamer met wc – Helaas was er geen keuken waar ik gebruik van kon maken. Ik had echter wel op mijn kamer wat borden, glazen, bestek, een koelkast, waterkoker en een magnetron tot mijn beschikking 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.