Films / Series / Televisie Kunst / Cultuur / Evenementen

Alles over het Imagine Film Festival 2018

7 maart 2018

Volgende maand strijkt het jaarlijks terugkerende en naar mijn mening geweldige Imagine Film Festival weer neer in de Eye te Amsterdam. Dit festival biedt ruimte voor de fantastische film waarin niets te gek is. Briljante films als Donnie Darko, Ex Machina en Get Out gingen eerder al in première op dit festival en er is dan ook alle ruimte voor originele en eigenzinnige fantasy-, horror- en sciencefiction-films. In totaal zullen er zo’n vijftigtal speelfilms en vijfendertig korte films vertoont gaan worden, maar je kan ook naar workshops, Q&A’s, inleidingen, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells ‘The Hero’s Journey’ centraal staat.

Het festival, dat dit jaar zijn 34ste editie beleeft, heeft altijd een thema en dat is ditmaal: Fantastische verhalen van vroeger tot nu. Daarnaast zal ook het 200-jarig bestaan van Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’ gevierd worden.

Een deel van het filmprogramma is al bekend gemakt en er zijn een aantal films die mij direct opvielen en die ik toch alvast even met je wil delen.

Along With the Gods: The Two Worlds

Wanneer brandweerman Kim Ja-hong tijdens zijn werk komt te overlijden, wordt hij verwelkomd door drie wachters die zijn gidsen door het hiernamaals blijken te zijn. Er wordt hem verteld dat hij in aanmerking komt voor reïncarnatie, omdat hij tijdens zijn leven een toonbeeld van deugdzaamheid was. Maar dan moet hij wel eerst vrijgesproken worden in zeven processen in zeven verschillende lagen van de hel.

Dit klonk mij vrij bijzonder in de oren en na het zien van onderstaande trailer ben ik voor nu in ieder geval overtuigd.

The Cured

Uiteraard kan ook een zombiefilm niet ontbreken dit jaar en ditmaal is het er één waarbij de trailer doet denken aan films als Children of Men en 28 Days Later, waarbij de dodelijke epidemie vrij realistisch wordt neergezet. Het feit dat Juno en X-Men actrice Ellen Page één van de hoofdrollen vertolkt maakt mij extra nieuwsgierig naar deze film.

The Lodgers

Weeskinderen Edward en Rachel, een tweeling, worden door een eeuwenoude vloek gevangen gehouden in een landhuis dat al honderden jaren in de familie is. De situatie begint te veranderen als Rachel Sean ontmoet, een soldaat die zojuist is teruggekeerd uit de oorlog. Rachels drang naar vrijheid vormt een bedreiging voor zowel haarzelf als Edward.

Wat mij zo aantrekt aan deze film is zijn visuele schoonheid. Hij voelt duister en sprookjesachtig, maar ook melancholisch en dramatisch.

Pyewacket

The Witch is een film die eerder hoge ogen gooide en hoewel ik niet zo onder de indruk was (lees hier mijn review) zag hij er wel geweldig uit en zaten er een aantal briljante elementen in. Pyewacket is tot stand gekomen in samenwerking met de maker van The Witch en daardoor is mijn interesse toch gewekt. In Pyewacket heeft de tiener Leah sinds de dood van haar vader een grote interesse in het occulte en ze gebruikt deze kennis om haar moeder (een rol van The Walking Dead actrice Laurie Holden) na een slaande ruzie te straffen. Ze krijgt echter al snel spijt van haar daad, maar het kwaad laat zich niet zomaar verjagen.

Het Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 21 april en de kaartverkoop zal starten op dinsdag 20 maart. Ik raad je zeker aan de officiële website in de gaten te houden voor de bekendmaking van het volledige programma en wie weet zie ik je daar!

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 7 maart 2018 at 10:52

  Ik moet zeggen dat de verhalen van deze films me erg aanspreken zeg! Hopelijk komen ze ook hier in Doetinchem in de bioscoop!

  • Reply Patricia 7 maart 2018 at 13:02

   Ik ga ervan uit dat een aantal films na het festival in de rest van Nederland ook vertoont zullen gaan worden 🙂

 • Reply Quirina 7 maart 2018 at 11:04

  Goed artikel, alleen zijn het helaas niet mijn soort films.

 • Reply Judith 7 maart 2018 at 11:14

  Ik vind Ellen Page echt fantastisch, dus die film wil ik zeker zien

 • Reply Daan 7 maart 2018 at 14:04

  Dat lijken me best interessante films!

  • Reply Patricia 7 maart 2018 at 14:17

   Ik ben echt benieuwd naar wat er nog gaat komen 🙂

 • Reply Lynn 7 maart 2018 at 15:20

  Zien er heel goede films uit, amai!

 • Reply Marion 7 maart 2018 at 15:41

  Ik ga eigenlijk bijna nooit naar de bioscoop en ik kijk ook weinig films. Ik laat dit evenment dus aan mij voorbij gaan.

 • Reply Robin 7 maart 2018 at 17:12

  Super interessant en tof! Jammer dat ik er nu geen geld voor heb. Ga het zeker wel onthouden voor volgend jaar.

 • Reply Tania 7 maart 2018 at 17:37

  Dit is niet echt mijn genre van films maar filmliefhebbers zullen zo’n festival wel leuk vinden

 • Reply Patricia Schmitz-Heres 7 maart 2018 at 18:27

  Klinkt als interessante films eigenlijk.

 • Reply Marieke - designful.nl 7 maart 2018 at 19:30

  Er gaan er een paar op mijn lijstje zie ik wel! Bedankt voor de tips. The cured lijkt me echt fantastisch.

 • Reply Claudia 7 maart 2018 at 19:48

  Oh ik kan niet wachten om een aantal van deze films te gaan zien in de bioscoop. Vooral die horror met d e geweldige Ellen. Heb je hard candy al een keer gezien met haar. Een film uit 2005,

 • Reply Just Demi 7 maart 2018 at 20:14

  De verhalen lijken mij heel interessant van deze films! Hopenlijk draaien ze hier ook

 • Reply Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl 7 maart 2018 at 20:19

  Hier had ik nog nooit van gehoord, bedankt voor de tip! Eigenlijk kijk ik bijna geen films meer, en zeker niet op andere plekken, maar zoiets is misschien wel heel erg leuk om eens mee te beleven!

 • Reply Maddy- Meer Met Mama 8 maart 2018 at 11:31

  Ik vind de bios zelf niet echt leuk. Je beschrijft het wel mooi, zijn alleen niet mijn soort films

 • Reply Sjoukje - Profbloggers 8 maart 2018 at 17:25

  Oe Ellen Page! Die film wil ik zeker zien!

 • Reply Fleur 8 maart 2018 at 23:22

  Ik hou erg van filmfestivals. Helaas de laatste jaren er minder tijd voor gehad, maar ik ga de website zeker in de gaten houden

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.