Films / Series / Televisie

Beleef films nu nog intenser met 4DX

7 december 2017

Ik persoonlijk vond de introductie van 3D in de bioscopen al vrij spectaculair, maar vanaf 13 december komt er in Pathé De Kuip, Rotterdam en Pathé De Munt, Amsterdam een nieuwe dimensie bij. Zo krijg je met 4DX niet alleen de film (in 3D) te zien, je gaat hem ook intenser beleven doormiddels van twintig effecten waaronder bewegende stoelen, weersimulaties en geur.

Zoals ik hierboven al aangaf is deze bijzondere ervaring alleen te ondergaan in Rotterdam en Amsterdam, maar wie weet dat er meer steden zullen volgen als dit een succes blijkt te zijn. De eerste film die in 4DX vertoont zal gaan worden is de nieuwe Star Wars film The Last Jedi, die op 13 december zal verschijnen. Kijk hier voor een overzicht van alle dagen en tijden waarop deze film (waar ik persoonlijk ontzettend naar uitkijk) in vier dimensies te zien zal zijn hier.

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze technologie, maar ik zal zelf bij spectaculaire actiefilms voor de zekerheid wel even een reispilletje innemen 😉

Wat vind jij van het feit dat je films eerdaags nog intenser kan gaan beleven?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply nicole 8 december 2017 at 11:27

  Ik ben nieuwsgierig! Het lijkt me heel leuk om dat eens mee te maken. Het lijkt me heel apart.

 • Reply Lodi 8 december 2017 at 11:32

  Ik zag het van de week bij het jeugdjournaal en ik vind het fantastisch! jaren geieden hadden we dit al bij Seaworld in Amerika waar je de ratten langs je benen voelde gaan ( als het waren).

 • Reply Vera 8 december 2017 at 11:36

  Mij lijkt het heel vet een 4DX film! Maar niet altijd misschien word het dan te veel van het goede haha

 • Reply alexaq 8 december 2017 at 11:43

  Ik heb heel lang bij Pathe gewerkt dus wist van deze ontwikkeling! Ik wil het wel graag eens proberen alleen geur.. hmm spreekt mij niet aan maar blijf benieuwd.

 • Reply hillybillybeauty 8 december 2017 at 11:54

  Oh gaaf! Ik weet zeker dat vooral mijn man hier zo snel mogelijk heen wil. Bizar hoe ze steeds weer meer ontwikkelen op die vlakken.

 • Reply Jamey 8 december 2017 at 11:58

  Ik wil echt snel een keer gaan. Het lijkt me zo tof om een film in 4D te zien!

 • Reply Melissa 8 december 2017 at 12:20

  Hmm ik weet het niet. Het kan heel gaaf zijn denk ik maar ook wel intens! Ben wel benieuwd!

 • Reply Malou 8 december 2017 at 14:28

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ben er nu wel erg benieuwd naar!

 • Reply Marlies 8 december 2017 at 14:52

  Hoeft voor mij niet zo persé. Het is natuurlijk heel tof dat het bestaat en dat het ineens heel anders is dan wanneer je thuis een film kijkt op je televisie. Voor mij persoonlijk vind ik het verhaal belangrijker dan alle gebeurtenissen erom heen.

 • Reply querine 8 december 2017 at 20:26

  het lijkt me super behalve de regen, zit je lekker met je date (of vriend/man) wil je er een beetje netjes uitzien kom je eruit met je mascara op je wangen.
  maar ik mis wel de ervaring zoals je vroeger als kind had bij disney

 • Reply Verena 8 december 2017 at 20:42

  Ik heb hier al veel over gehoord. Wil het graag een keertje zelf gaan beleven 🙂

 • Reply Michael Minneboo 9 december 2017 at 16:22

  Ik kijk net als jij uit naar de nieuwe Star Wars! Maar eerlijk gezegd vind ik 4dx verschrikkelijk klinken. Ik hou niet van 3d en nu lijkt de bioscoop helemaal op een kermisattractie. Dat wordt de komende jaren veel meer netflixen denk ik.

 • Reply Mieke | mieksmind 9 december 2017 at 17:32

  likt me wel echt enorm gaaf om dat zo mee te maken

 • Reply Sabine 11 december 2017 at 16:28

  Zo hee, dat lijkt me pas gaaf. Ik hou echt van goede films, dus dit is typisch iets voor mij!

 • Reply Eva 11 december 2017 at 16:30

  Dat lijkt me echt heel gaaf! Ik heb toevallig nog een cadeaubon voor de bioscoop, dus wie weet kan ik daar wel een keer naartoe als ze een leuke film draaien 😉

 • Reply Susan | Since 1994 11 december 2017 at 19:36

  Ik vind 3D al vreselijk en denk persoonlijk niet dat ik hier heel blij van zou worden, haha

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.