Persoonlijk / Lifestyle

Ben ik de enige? – Deel 2

16 november 2018

Na de vele leuke reacties op mijn eerste artikel waarin ik mezelf afvraag of ik de enige ben in bepaalde gedachten en gedragingen, is het vandaag tijd voor een tweede deel. Ik heb namelijk nog steeds het idee dat ik soms echt ergens (bijna) de enige in ben.

Ben ik de enige die nog nooit naar De Toppers is geweest (en daar ook geen behoefte aan heeft)?

Een optreden van De Toppers, HET feestje van het jaar volgens velen en zelfs mensen die eigenlijk normaal niks moeten hebben van Nederlandstalige artiesten die in de Arena de revue passeren, gaan naar De Toppers en dossen zich vol enthousiasme uit alsof ze richting carnaval gaan. Er is mij ook wel eens gevraagd om mee te gaan onder het mom van dat als ik wat heb gedronken ik het vast ook heel leuk ga vinden. Ik voel echter niet de behoefte om hierbij aanwezig te zijn en voel mij zelfs een beetje ongemakkelijk bij het zien van alle hossende en meezingende mensen. Ik hou al niet van verkleedfeesten en karaoke en een optreden van De Toppers zou voor mij dan ook eerder een straf zijn dan een beloning.

Ben ik de enige die ’s avonds het liefste gekke combinaties voedsel eet?

Zoals ik in het eerste deel al aangaf ben ik niet zo dol op koken (understatement) en is “hip” voedsel niet aan mij besteedt. Een grote favoriet die niet alleen lekker is om te bestellen, maar ook om zelf te maken is pizza. Vooral omdat ik daarmee tegelijkertijd ook lekker al mijn restjes kan opmaken. Dit is meteen een bruggetje naar het feit dat ik vaak gekke combinaties eet, want naast het feit dat ik vaak niet weet wat ik moet maken en kiezen als ik in mijn eentje eet, eet ik soms allerlei restjes doorelkaar die eigenlijk niet echt bij elkaar passen. Voorbeelden? Laatst bestond mijn avondeten uit een flinke kom zelfgemaakte appelmoes met kaneel, een tosti met kaas/tomaat/paprika, een mandarijntje en een bakje cassave kroepoek. Een ander voorbeeld van mijn bijzondere combinaties is dat ik vaak verschillende soorten restjes avondeten bij elkaar op een bord gooi. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overgebleven falafel balletjes en een stuk lasagne. Ben ik de enige die dit soort dingen wel eens doet en er juist van geniet terwijl ik daarmee ook nog eens mijn keuzestress verminder?

Ben ik de enige dertiger die nog geen rijbewijs heeft?

Van mensen die in grote steden als Amsterdam wonen waar parkeren een drama is, weet ik dat ze niet altijd een rijbewijs hebben, maar ik heb het gevoel dat de rest van de dertigers in Nederland dat wel hebben. Waarom ik (nog) geen rijbewijs heb, is deels te wijten aan geldgebrek op jongere leeftijd en het feit dat ik altijd wel mensen om me heen heb gehad met een auto. Ik zou alsnog dolgraag mijn rijbewijs willen halen, maar het idee van op de weg gaan in de drukte vind ik toch vrij beangstigend. Ik vind het dan ook best wel jammer dat ik niet eerder die stap heb gezet en/of kunnen zetten, want het lijkt me heerlijk om de vrijheid van het zomaar in de auto kunnen stappen en ergens heen te gaan te kunnen ervaren. Daarnaast (en dit klinkt waarschijnlijk echt heel gek, maar ik meen het wel) vind ik het een heel erg soort van bevrijdend gevoel dat als ik ooit op straat kom te staan, ik als het nodig mocht zijn een nachtje in mijn auto kan slapen in plaats van buiten kou te lijden.

Ben ik de enige die Friends niet grappig vindt?

Ik heb het echt geprobeerd en volgens mij alle afleveringen in een verveelde bui weleens voorbij zien komen, maar ik vind Friends na al die jaren nog steeds saai en totaal niet grappig. De karakters zijn en blijven vrij nietszeggend, voorspelbaar en vermoeiend om naar te kijken en ik kan me vooral ergeren aan het belachelijke gezang van Phoebe en de onnozelheid van Ross.

Wat ik nu trouwens aan dit verhaal ga toevoegen klinkt heel slecht en oppervlakkig, maar ik ben zelfs wel eens afgeknapt op een jongen in mijn verleden, omdat hij tijdens onze eerste date aankondigde dat zijn collectie Friends dvd’s zijn meest geweldige bezit was. Hij was heel aardig, maar ik weet zeker dat het uiteindelijk toch wel had stukgelopen of dat ik zijn dvd’s misschien wel tijdens een ruzie uit het raam zou hebben gegooid.

Ben ik de enige die door de ellenlange reclameblokken op televisie vaak vergeet wat ze ook alweer aan het kijken was?

Misschien is het iets wat gebeurd als je ouder wordt of dat ik gewoon iemand ben die snel is afgeleid, maar als ik iets op televisie kijk, ben ik tijdens reclameblokken al snel vergeten wat ik aan het kijken was. Ik kan me niet herinneren dat ik daar vroeger ook last van had en ik heb dan ook het idee dat er niet altijd perse meer reclameblokken voorbijkomen, maar dat ze gewoon minimaal twee keer zo lang zijn gemaakt. Vroeger was de reclame de plaspauze, maar inmiddels kan ik naast een bezoekje aan het toilet zelfs thee zetten en snacks maken en dan nog steeds tijd overhebben. Nu ik dit zo neerzet is het misschien helemaal dus niet zo gek dat ik wel eens vergeet wat ik aan het kijken ben.

Ben ik de enige die vaak ruim een week maar 1 glas gebruikt?

Ik heb een ontzettende hekel aan afwassen en aangezien ik vooral water drink doe ik eeuwenlang met 1 glas. Ik vind het zelf heel prettig om met rietjes te drinken en heb onlangs een versie aangeschaft die niet van plastic is en die je kan hergebruiken, dus het enige wat ik tussendoor nog wel eens schoonmaak is dat rietje. Voor de rest zorg ik dus met mijn minimalistische glazengebruik voor een stuk minder afwas en overbodige rommel op het aanrecht.

Ben ik de enige (zijn wij de enigen) die het hele jaar kerstlampjes hebben hangen, maar geen kerstboom kopen?

In tegenstelling tot de meeste mensen heb ik maar weinig met kerst. Ik heb altijd een hekel gehad aan het soort van opgedrongen gezellig moeten zijn en hoewel mijn familie dat niet meer van mij verwacht, blijft het als een soort van verplichting voelen. Ik ben gelukkig op een leeftijd dat ik netjes mag bedanken voor het gezellig dingen doen, maar op één of andere manier vind men het wel heel gek dat ik nooit een boom koop. Het stomme is, ik zou het best leuk vinden, maar ik vind het aanschaffen van alle decoratie zo zonde van het geld. Ik geef dan liever geld uit aan iets waar ik het hele jaar van kan genieten, dus dat verklaard direct waarom ik (en nu WIJ omdat ik samenwoon) wel het hele jaar kerstlampjes in huis heb hangen. Naast het feit dat het er gezellig uitziet, is het gewoon heel fijn en zacht licht.

Ben ik de enige die een hekel heeft aan popcorn?

Popcorn is iets waarvan ik nog steeds niet snap dat iedereen het eet in de bioscoop. Naast het feit dat er altijd stukjes tussen je tanden gaan zitten, blijven de harde stukjes altijd soort van in je keel hangen. Misschien dat van die hippe popcornsmaken die je bij sommige winkels en webshops kan kopen wel veel smaak hebben, maar de popcorn in de bioscoop heb ik in ieder geval altijd al vieze, smaakloze rommel gevonden.

 

Is er iets waarvan jij je afvraagt of je daar de enige in bent?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 19 november 2018 at 18:54

    Ik heb nog nooit iets van de Toppers gezien en ben dat ook zeker niet van plan! En heb ook geen rijbewijs! Je bent dus zeker niet de enige! 😉

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.