Films / Series / Televisie

Bijzondere films om naar uit te kijken in 2019 (tot nu toe)

3 januari 2019

Ten eerste wil ik beginnen met jullie allemaal een heel mooi, gelukkig en gezond jaar toe te wensen! Uiteraard hoop ik ook dat jullie net als ik weer zullen gaan genieten van heel veel vermakelijke en bijzondere films. Het feit dat dit jaar ons een tweede Lego Movie, het vervolg op de remake van IT, verschillende Marvel en DC films, een live-action versie van Dumbo (lees hier het artikel wat ik hierover schreef) en een nieuw Star Wars deel gaat brengen zal bij de meeste filmliefhebbers inmiddels wel bekend zijn. Daarom deel ik vandaag een aantal toekomstige releases met je die (nog) niet zoveel aandacht hebben gekregen, maar die heel bijzonder lijken te gaan worden.

De titel van dit artikel heb ik afgesloten met de woorden tot nu toe, omdat er gedurende dit jaar vast nog flink wat titels bij zullen komen. Daarnaast zijn er een aantal films waarbij er al wel titels, genres en in sommige gevallen hoofdrolspelers bekend zijn, maar die ik door het ontbreken een synopsis nog niet echt interessant genoeg vond om aan deze lijst toe te voegen.

The Favourite

Deze film is in de US inmiddels al verschenen en The Favourite heeft al vijf Golden Globe nominaties gekregen. Daar zal vast wel een goede reden voor zijn. De officiële synopsis voor deze film luidt als volgt:

–  Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen. –

Releasedatum – 3 januari

Stan & Ollie

Gebaseerd op gebeurtenissen uit het echte leven van het bekendste komische duo uit Hollywood.

Releasedatum – 10 januari

Glass

Niemand had bij het zien van de film Split kunnen verwachten dat het einde zou onthullen dat dit een vervolg op het intense Unbreakable uit 2001 zou gaan zijn. In Glass zien we de drie hoofdrolspelers uit deze eerdergenoemde films naast elkaar en dit belooft op zijn minst een bijzondere film te gaan worden, waarvan ik hoop dat regisseur M. Night Shyamalan ons positief zal gaan verrassen.

Releasedatum – 17 januari

Green Book

Green Book is wederom een film die al flink wat nominaties voor belangrijke prijzen die eerdaags worden uitgereikt heeft ontvangen. De twee geweldige acteurs die de hoofdrollen in deze film vertolken hebben ervoor gezorgd dat Green Book in dit lijstje is gezet en na het zien van de trailer wordt jij hopelijk net zo enthousiast als ik.

Green Book is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over het ontstaan van een hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Alik). Twee mannen die hun verschillen opzij moeten zetten om de reis van hun leven te kunnen maken.

Releasedatum – 31 januari

At Eternity’s Gate

In At Eternity’s Gate is acteur Willem Dafoe in de huid gekropen van de beroemde Vincent van Gogh, die in 1886 verhuist met als doel door te breken als kunstenaar. Ondanks dat hij een groep kunstenaars, waaronder Paul Gauguin, leert kennen, zorgen alle afwijzingen en het onbegrip waar hij mee te maken krijgt dat hij naar een andere plek vertrekt in de hoop daar wel een leven op te kunnen bouwen. Van Gogh vindt echter geen aansluiting en wordt niet gezien en komt daardoor in een zware depressie terecht. Leuk om te weten is dat de titel van deze film gebaseerd is op een kunstwerk van de inmiddels wereldberoemde schilder dat de naam Op de drempel van de eeuwigheid draagt en dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

Releasedatum – 7 februari

Can You Ever Forgive Me?

Dit is het bizarre, maar waargebeurde verhaal van schrijfster Lee Israel (Melissa McCarthy), die in de jaren ’70 en ’80 flink wat geld heeft verdiend met haar boeken over onder andere Katharine Hepburn en Estee Lauder. Wanneer Lee minder bekend wordt en er geen boeken meer van haar worden gepubliceerd, zet ze haar schijftalent in om anderen te misleiden om zo financieel haar hoofd boven water te houden. Wat ik tot nu toe bijzonder aan deze film vind, van wat ik uit de trailer op kan maken in ieder geval, is dat we Melissa McCarthy eindelijk eens in een volwassen en serieuze rol te zien krijgen.

Releasedatum – 21 februari

Vice

Een film die wederom gebaseerd is op feiten en ook al flink wat nominaties voor de Golden Globes in de wacht heeft gesleept en tevens een film waarin Christian Bale overtuigend in Vicepresident Dick Cheney is getransformeerd.

Releasedatum – 28 februari

The Front Runner

Alweer een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Yep, maar ditmaal wel één met de briljante Hugh Jackman in de hoofdrol. De officiële synopsis voor deze film luidt als volgt:

Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart in The Front Runner van regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno). De film volgt de opkomst en ondergang van deze senator, die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten. Zijn campagne raakte echter in het slop toen zijn buitenechtelijke relatie met Donna Rice bekend werd. Roddeljournalistiek en politieke journalistiek kwamen elkaar voor het eerst tegen, en Hart moest zich uiteindelijk terugtrekken. Deze gebeurtenissen zouden een grote en blijvende invloed hebben op de Amerikaanse politiek.

Releasedatum – 7 maart

Us

Na het briljante Get Out (lees hier mijn recensie) komt regisseur Jordan Peele dit jaar wederom met een nieuwe spannende thriller met een vleug horror. De trailer van Us is inmiddels verschenen en belooft veel goeds. De film gaat over een gezin dat samen met wat vrienden van plan is vakantie te gaan vieren in hun strandhuis. De komst van een aantal ongenodigde gasten zorgt echter voor een onverwachte en duistere wending. Van alle films in deze lijst kijk ik persoonlijk het meeste uit naar Us, want Get Out was eerder al mijn favoriete film van 2017 en ik heb daarom stiekem (en hopelijk terecht) hele hoge verwachtingen.

Releasedatum – 28 maart

Pet Sematary

Hoewel ik over het algemeen niet zo dol ben op remakes, maak ik voor Stephen King films graag een uitzondering. Aan de trailer te zien volgt de nieuwe Pet Sematary niet geheel het oude verhaal, maar dat maakt hem niet minder interessant. Nog nooit van het verhaal gehoord? In Pet Sematary gaat het gerucht dat er een speciale begraafplaats is waar als je je huisdier begraaft hij of zij weer tot leven komt. Uiteraard kan dit natuurlijk niet zonder kwaadaardige consequenties.

Releasedatum – 4 april

The Kid Who Would Be King

Wat in de trailer begint als een standaard verhaal van een buitenbeentje dat weleens gepest wordt, eindigt in een avontuurlijke queeste die er veelbelovend uitziet. Het feit dat Star Trek en X-Men acteur Patrick Stewart er een rol in speelt maakt mij nog nieuwsgieriger naar deze fantasiefilm.

Releasedatum – 17 april

Brightburn

Na het verschijnen van de trailer van deze film was ik direct geïntrigeerd en enthousiast en ik schreef daar uitgebreid al over in dit artikel. Na Us is dit de film waar ik het meeste naar uitkijk!

Releasedatum – 23 mei

Ad Astra

De meest mysterieuze film in deze lijst is Ad Astra. Waarom? Omdat er nog bijna niks bekend is over deze film en er tevens nog geen (bewegende) beelden zijn verschenen. Correctie, er is één foto vrijgegeven van het karakter van Brad Pitt die je hieronder kan bewonderen. Wat we verder weten is dat het hier gaat om een sciencefictionverhaal waarin ruimtetechnicus Roy McBride (Pitt) op expeditie gaat om zijn vader (een rol van Tommy Lee Jones), die op zoek is gegaan naar buitenaards leven in de buurt van Neptunus, op te sporen. Ik weet niet zeker of deze film ook wel echt bijzonder gaat worden, maar door mijn voorliefde voor sciencefictionfilms heb ik hem al wel in deze lijst gezet. Oh en uiteraard hoop ik stiekem dat deze film ook daadwerkelijk buitenaards leven gaat bevatten.

Releasedatum – 23 mei

The New Mutants

Hoewel een film over mutanten natuurlijk doet denken aan de grote X-Men films en deze film gebaseerd is op een spin-off van de X-Men comics, heb ik het gevoel dat The New Mutants niet zo’n groot blockbuster gehalte zal gaan krijgen als andere verhalen uit het universum. Daarom heb ik hem in deze lijst gezet. Daarnaast lijkt deze film een flinke vleug horror te bevatten en dat maakt The New Mutants sowieso al anders dan de meeste X-Men films. De cast bestaat daarnaast niet uit de minste en bevat acteurs en actrices uit succesvolle films en series als Split, Stranger Things en Game of Thrones.

Releasedatum – 1 augustus

Is er een film waar jij naar uitkijkt?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 4 januari 2019 at 11:41

  Over The Favourite heb ik gelezen, en dat klonk inderdaad veelbelovend. Die film wil ik zeker graag zien!

  • Reply Patricia 4 januari 2019 at 13:25

   Ik ben heel benieuwd of je uiteindelijk het boek of de film beter gaat vinden. Zelf heb ik het boek nog niet gelezen.

 • Reply Ricardo 8 januari 2019 at 17:01

  The Favourite was de eerste film die ik dit jaar zag en ik ging er totaal verwachtingsloos in en had de eerste minuten echt even zoiets van “waar de fuck kijk ik naar” maar het was behoorlijk briljant en weird. Verder kijk ik vooral uit naar Aladdin, The Lion King en Dumbo. Daarnaast ook benieuwd naar Rocketman, Downton Abbey en Mary Queen of Scots.

  • Reply Patricia 8 januari 2019 at 17:35

   Zat mezelf later te bedenken dat ik Mary Queen of Scots er nog bij had willen zetten. Ik ga jouw blog de komende tijd in ieder geval goed in de gaten houden, want ik vermoed dat jij mij vanaf nu filmtips zal gaan verschaffen 🙂

 • Reply tea 5 februari 2019 at 20:59

  Ik kijk zo uit naar The Kid Who Would Be King. Ben benieuwd of hij het halt bij de vorige van Joe Cornish.

  Verder kijk ik ook uit naar If Beale Street Could Talk en Boy Erased

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.