Films / Series / Televisie

Bioscoopfilms die dit jaar nog uitkomen en waar ik niks van verwacht

29 oktober 2018

Aan het einde van het jaar verschijnen er vaak nog een reeks goede films, niet alleen omdat de makers van deze films rond de feestdagen wat extra publiek hopen te trekken, maar ook omdat er vaak nog snel wat potentiele kandidaten voor de Oscars voor het begin van het nieuwe jaar verschijnen. Die laatste reden zorgt in Nederland in januari en februari nog redelijk vaak voor topmaanden qua bioscoopfilms, want de releases lopen hier regelmatig nog wel eens achter. Hoewel er een flinke reeks films is waar ik de komende tijd naar uitkijk, vond ik het eigenlijk interessanter om een aantal films te bespreken die dit jaar nog in Nederland zullen gaan uitkomen en waar ik juist helemaal niks van verwacht.

Dit betreft voornamelijk films die groots zijn opgezet en die een groot publiek moeten gaan trekken, maar ik word zelf al vrij moedeloos van de inhoud van de trailers van deze film en ga (als ik ze al ga zien) er zonder verwachtingen heen. Dit zorgt er bij mij vaak in ieder geval voor dat ik niet of in ieder geval minder teleurgesteld de bioscoop zal verlaten, want er is niks zo vervelend als enthousiast, hyper en vol verwachting naar een film gaan en er teleurgesteld en ontevreden weer uitkomen.

The Nutcracker and the Four Realms

Bij het zien van de eerste beelden van deze film raakte ik een beetje in de war, en het verhaal is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Er gebeurd ontzettend veel in onderstaande trailer, maar voor mijn gevoel gaat het niet echt ergens heen en ik wordt er niet warm of koud van. Ja, het ziet er mooi uit, maar er zijn tegenwoordig heel veel fantasiefilms die er prachtig uitzien. Dat is dan ook niet meer iets wat mij zomaar over de streep trekt en enthousiast maakt. Op mij komt het over als weer een zelfde fantasierijk Disneyspektakel en eerlijk gezegd zit ik daar dus, ondanks een goed uitziende cast met onder andere Morgan Freeman en Helen Mirren, niet echt op te wachten.

Releasedatum: 1 november

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Als liefhebber van de wereld van Harry Potter ging ik enthousiast naar Fantastic Beasts and Where to Find Them. Helaas verliet ik teleurgesteld de zaal en kon je in mijn review lezen waarom dat zo was. Hoewel het verhaal in deze nieuwe film wat interessanter lijkt te gaan worden en de film hopelijk wat minder zal leunen op alleen maar coole toverdingen en de suffe humor van side kick Jacob Kowalski, zijn er een aantal dingen waar ik mezelf nu al aan stoor. Ten eerste vind ik het kwaadaardige ‘typetje’ van Johnny Depp totaal niet overtuigend. De kracht van films als Harry Potter, maar bijvoorbeeld ook van de Lord of the Rings trilogie, was dat er vooral onbekenden in de hoofdrollen waren gecast. Je kan jezelf daardoor volledig verliezen in het verhaal, zonder soort van afgeleid te raken door een karakter wat je al 3000 keer in een andere vorm voorbij hebt zien komen. Depp voelt dan ook weer aan als iets wat hij al jaren doet en hoewel hij daar in zijn begintijd in Tim Burton films heel goed in was, wordt het inmiddels een beetje treurig.

Ik weet dat iemand als Eddie Redmayne ook al meerdere rollen heeft vertolkt, maar zijn ontwapenende, bijna kinderlijke onschuld in zijn acteerwerk past dan wel weer uitstekend bij zijn rol. Mijn tweede probleem met deze nieuwe film is de toevoeging van acteur Jude Law als de jonge Albus Dumbledore. Dumbledore was in mijn ogen, na het zien van de Harry Potter films, in mijn gedachte als jongere man een slimme, sterke, maar soms wat nerdy en sullige persoon met al vroeg een baard. Naast het feit dat Law voor mij niet magisch aanvoelt, vind ik hem gewoon veel te knap voor deze rol. Het voelt als een rare keuze van de makers en ik ben stiekem wel heel benieuwd hoe ze tot die keuze zijn gekomen. Ben ik de enige die moeite heeft met deze twee super bekende acteurs in de magische fantasiewereld van J.K. Rowling?

Releasedatum: 14 november

Robin Hood

Hoeveel films met Robin Hood in de hoofdrol kun je maken? Wikipedia geeft heel duidelijk antwoord op deze vraag en dat is dan ook precies de reden waarom ik niks van deze film verwacht. Naast het feit dat ik de trailer, ondanks alle actie die erin zit, al slaapverwekkend vind, kan ik me niet voorstellen dat het nog mogelijk is om NOG een verassende en vernieuwende film met dit historische figuur te maken.

Releasedatum: 22 november

The Grinch

Hoewel niet alle verhalen van Dr. Seuss in Nederland bij iedereen bekend zullen zijn, hebben we in de loop der jaren al wel een aantal films voorbij zien komen die gebaseerd waren op een aantal bekende titels. Zo was Mike Myers te zien als kat in The Cat in the Hat, verschenen er twee animatiefilms in de vorm van Horton Hears a Who en The Lorax en kroop Jim Carrey in 2000 in How the Grinch Stole Christmas in de huid van de Grinch zelf.

Deze winter moet een geanimeerd versie van The Grinch ons (en onze kinderen) naar de bioscoop lokken. Zoals je aan de intro van de trailer kan zien komt deze film uit dezelfde stal als alle films waar de Minions in te zien zijn. Ik vond persoonlijk de eerste Despicable Me ontzettend leuk, maar Minions uit 2015 maakte mij ontzettend ongelukkig en chagrijnig. Kinderen (waaronder mijn eigen nichtjes) lijken geen genoeg te kunnen krijgen van de irritante gele wezens, maar ik denk het voor ons volwassenen wel tijd wordt voor iets anders. Ja, Sing en The Secret Life of Pets waren toch vrij acceptabel en bij vlagen hele grappige films en The Grinch geeft gehoor aan de wens geen Minions meer te willen zien, maar toch kijk ik sceptisch naar deze nieuwe release. De grappen in onderstaande trailer voelen namelijk niet echt origineel en bijna een beetje lui aan. Daarnaast is het verhaal van The Grinch die een hekel heeft aan kerst al bekend en zal waarschijnlijk een stuk minder gaan verassen dan bovenstaande films deden. Ik vermoed dat kinderen deze kleurrijke aanwinst wel geweldig gaan vinden, dus stiekem hoop ik dat ik op basis van deze trailer een verkeerde indruk heb gekregen en zowel jong als oud ontzettend kan gaan genieten van deze nieuwe animatiefilm.

Releasedatum: 29 november

Aquaman

Als geek zou ik ontzettend veel zin moeten hebben in Aquaman, maar na een aantal teleurstellende DC films en het zien van de eerste beelden van Jason Momoa in zijn superheldenpak vrees ik het ergste. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar het begin van de film en hoe de kleine jongen erachter komt dat hij krachten heeft en uitgroeit tot de imponerende Aquaman, maar alles wat daarna komt ziet er in de trailer vrij stompzinnig uit. Naast het feit dat de CGI tot nu toe te wensen overlaat voelt de uitvoering, net als bij andere superhelden films, te overweldigend. Je hoeft niet ALLES te laten zien wat mogelijk is met CGI om een goede fantasiefilm te creëren, maar goed, ik weet dat niet iedereen die mening met mij deelt. Hoofdrolspeler Momoa is gelukkig wel een toffe acteur, maar tot nu toe ben ik nog niet overtuigd van de rest van de cast.

Releasedatum: 13 december

Bumblebee

Aangezien ik na het zien van de eerste Transformers film niet meer heb genoten van een film met Autobots en Decepticons, kan ik me niet voorstellen dat Bumblebee mij wel blij gaat maken. Ja, Bumblebee is een tof karakter en het is stiekem super vet dat ook Starscream te zien zal zijn, maar desondanks dat heb ik er een hard hoofd in. Hele kleine hoop houd ik wel, want de film is geregisseerd door de man die ook verantwoordelijk was voor het prachtige en hartverwarmende Kubo and the Two Strings, dus misschien dat het verhaal toch een stuk interessanter gaat worden dan ik nu verwacht. Het probleem met de vorige Transformers films was namelijk niet dat ze er niet goed uitzagen, maar dat de verhalen veelal stompzinnig waren en er kansloze figuren vol flauwe grappen inzaten.

Releasedatum: 20 december

Is er een film die ik hierboven beschrijf waar jij juist wel heel erg veel van verwacht en/of zin in hebt?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Daan 29 oktober 2018 at 12:29

  Ik ben wél benieuwd naar Aquaman. Wat betreft Fantastic Beasts 2 ben ik het met je eens. Voor mij is ’t vooral het feit dat Johnny Depp er in zit en dat J.K. Rowling dat blijkbaar wel oké vindt. Het gaat me niet eens om zijn privé-verhalen, maar meer omdat het een walgelijk slechte acteur is geworden die niet meer normaal kan acteren en van alle personages een Burton achtig Jack Sparrow-type maakt.

  • Reply Patricia 29 oktober 2018 at 14:37

   Dat wat betreft Johnny ben ik het volledig met je eens! Ik vond hem echter vroeger wel goed, maar das een tijd geleden 😉 En wat betreft Aquaman, ik HOOP echt dat ie goed wordt, maar ben zo bang van niet 🙁

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.