Persoonlijk / Lifestyle

Mijn blog Mcurl is verhuisd – Hello Geeky World!

1 januari 2017

Bijna anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met bloggen onder de naam Mcurl. Ik wilde mezelf eerst MovieCurl gaan noemen, aangezien ik na een jaar schrijven voor een film website wist dat daar mijn passie lag. Aangezien je jezelf toch een beetje beperkt met zo’n naam koos ik voor Mcurl met de ondertitel ‘movies, music and more’. Ik kwam er na het bezoeken van het zoveelste concert al snel achter dat schrijven over muziek toch niet zo mijn ding is. Ik vind het tijdens een film geen probleem om kritisch te kijken en extra op te letten met het schrijven van een review in mijn achterhoofd. Ik wordt echter zo opgeslokt door de sfeer van een concert, dat ik achteraf niet meer de setlist en de bijbehorende reacties van het publiek op een goede manier op papier kan zetten.

Ik besloot daarom eens na te gaan denken over een nieuwe naam en kwam na een brainstormsessie met mijn vriend uit op Hello Geeky World. Dit is een naam die toch beter bij mijn persoonlijkheid past en genoeg mogelijkheden voor onderwerpen biedt. Hoewel ik voornamelijk wil blijven schrijven over films, wil ik ook wat dieper ingaan op dingen als de comics achter de films en de kunst van het film maken zelf. Uiteraard zal ik ook nog regelmatig persoonlijke updates plaatsen en producten die ik relevant vind reviewen.

Iets wat ik in de loop van 2017 ook wil gaan doen is mijn nieuwe site tweetalig maken, zodat ik mijn reviews ook in het Engels kan gaan schrijven en plaatsen. De inspiratie hiervoor is mijn familie in Australië die telkens vraagt of ik ook in het Engels wil gaan schrijven zodat ze mijn reviews kunnen gaan lezen. Mijn Engels is niet perfect, maar dat zou ik graag willen veranderen. Schrijven in een andere taal zorgt daarmee voor een extra uitdaging voor het nieuwe jaar.

Een andere belangrijke reden voor deze verhuizing is het feit dat Mcurl door iemand anders is gebouwd en daarnaast is het WordPress theme wat ik gebruik verwijderd. Dit houdt in dat mijn site steeds trager is geworden, ik geen aanpassingen meer kan doen en er fouten in de pagina zitten. Daarnaast wilde ik dolgraag leren hoe ik zelf een pagina moet opzetten en nu ik dit dan ook daadwerkelijk heb gedaan voel ik mezelf toch best trots bij het zien van het eindresultaat!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jennifer 1 januari 2017 at 21:22

  Hey Hello geeky World!
  Ik volg Mcurl al een tijdje, en ik vind je blog super! Het is zo leuk om je passie over films te lezen (zoveel blogs over films vind je niet, of ik heb er nog niet zoveel goeie gevonden 😉 ). Met vallen en opstaan lukt het wel om in het Engels te schrijven. wie niet waagt, wie niet wint. Ik blijf je volgen!

  Veel succes.
  Groetjes Jen

  • Reply Patricia 1 januari 2017 at 21:28

   Wat super leuk om te horen dat je zo blij wordt van mijn site. Mocht je meer filmblogs willen lezen verwijs ik je graag door naar filmblogs.nl – Daar staan naast mijn blog ook heel veel andere filmblogs op 🙂

 • Reply Jennifer 1 januari 2017 at 21:31

  Leuk om te weten, ik ga zeker filmblogs.nl eens checken 😉

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.