Films / Series / Televisie

Boeiende televisie met Andy Serkis -> Onze voorouder: De Neanderthaler

6 oktober 2018

Sinds wij thuis over zijn gegaan op glasvezel hebben wij ook gratis een aantal digitale televisiezenders tot onze beschikking. Ik ben niet zo’n televisiekijker en vooral alle reclame tussen de programma’s door zorgt voor grote ergernis. Als ik dan ook wat kijk is het vaak op de publieke omroep en zo zapte ik afgelopen week onverwachts, maar tot mijn grote vreugde, langs boeiende televisie die ik graag met jullie wil delen.

Onze voorouders: De Neanderthaler

Wie denkt dat Neanderthalers primitieve wezens waren die niks met ons gemeen hadden heeft het mis. Dat blijkt wel uit dit bijzondere NTR programma, waarin filmster en motion capture legende Andy Serkis (vooral bekend als Gollum uit Lord of the Rings en zijn medewerking aan onder andere King Kong en de Planet of the Apes trilogie) samenwerkt met paleontoloog Ella Al-Shamahi om onze verre voorouders doormiddel van de nieuwste (computer)technieken tot leven te wekken.

Naast het feit dat de twee uit gaan zoeken hoe de Neanderthaler eruit zag, wordt bijvoorbeeld ook een 3D print van zijn hersenen gemaakt om deze te vergelijken met die van ons. Hoe bewoog een Neanderthaler? Hoe slim waren ze en bevat ons DNA nog sporen van onze voorouders? Op al deze en nog veel meer vragen proberen de twee met hun team antwoord te geven en dat zorgt voor zeer boeiende televisie.

Naast het feit dat we veel te weten komen over het verleden, kan het wetenschappers ook veel leren over onze toekomst en onze kijk op dingen als evolutie en gezondheid. Hiermee is deze documentaire dan ook een stuk relevanter en actueler dan dat de makers van tevoren misschien hadden verwacht.

Deze tweedelige documentaire is inmiddels al op televisie geweest, maar is hier gratis terug te kijken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.