Boeken / Podcasts

Boekreview: Ik ben creatief

24 januari 2019

Het schrijven voor mijn blog schaar ik onder creativiteit en uiteraard ben ik ook creatief bezig als ik aan het bandweven ben. Voor de rest valt het een beetje tegen met mijn creatieve uitingen de laatste tijd en ik merk dat ik het ontzettend mis. Vroeger kleurde en tekende ik erop los, maar mijn soms perfectionistische ikje vind het soms best lastig om ergens zomaar in te duiken zonder te weten hoe het eindresultaat zal gaan worden. Het zonder verwachtingen en zonder oordeel een nieuwe creatieve activiteit uitproberen is juist echter iets wat je eigen creatieve ikje weer kan doen ontwaken.

Ik ben creatief – voor een leven vol creativiteit | Harriet Griffey

In Ik ben creatief laat Harriet Griffey zien hoe iedereen creatiever kan zijn. Want wat voor beroep je ook hebt, ongeacht je leeftijd of aangeboren talent: iedereen heeft voordelen van een creatiever leven.

Creatieve manier van leven
Van het loslaten van je vooroordelen tot gedachteloos tekenen tijdens een telefoongesprek: het zijn voorbeelden van een creatievere manier van leven. Harriet Griffey laat met dit boek zien dat iedereen voordelen heeft van creativiteit.

Mijn oordeel

Ik ben creatief is een klein boekje dat mij qua uiterlijk al direct vrolijk maakte en een kunstwerkje op zich is. De pagina’s zijn rijkelijk versierd met afbeeldingen en inspirerende uitspraken van grote creatievelingen die enthousiast maken om zelf weer iets nieuws te gaan creëren. Griffey vertelt ons in dit boekje wat creativiteit nu eigenlijk is, wat de waarde ervan kan zijn voor jezelf en voor anderen en hoe je je creatieve geest kan stimuleren. Het gaat ook in op bepaalde vormen van creativiteit en verteld met voorbeelden wat creativiteit kan remmen. Het boekje bevat ondanks zijn kleine formaat wel bijna 140 pagina’s die duidelijk met liefde zijn geschreven.

Ik vond Ik ben creatief een inspirerend boekje dat mij vooral heeft doen inzien dat je creativiteit niet moet forceren en er doormiddel van rust, ruimte in je koppie moet worden gecreëerd om iets nieuws voort te kunnen brengen. De mooie opmaak inclusief de quotes van beroemde creatieve mensen (uit het verleden) zorgde daarnaast voor een fijne afwisseling en nog meer inspiratie.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nostra 25 januari 2019 at 11:21

    Creativiteit is inderdaad iets dat je niet moet forceren en dan komt het vanzelf bovendrijven, dat is in ieder geval wel m’n persoonlijke ervaring. Juist als ik met andere dingen bezig ben krijg ik soms ingevingen over wat ik wil maken 🙂

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.