Boeken / Podcasts Creatief / DIY

Boekreview: Vintage Style Guide

12 december 2016

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de vintage pin-up stijl die niet alleen super vrouwelijk, maar ook heel sexy kan zijn. Een tijd geleden kwam ik online in aanraking met Sugercoated. Dit bijzondere bedrijfje is gevestigd in Rotterdam en tovert vrouwen om tot ware vamps die direct uit de jaren ’40 en ’50 lijken te zijn gestapt, om ze daarna in stijl op de foto te zetten. Daarnaast organiseert Sugercoated workshops, waarbij vrouwen van alle leeftijden de haar en de make up technieken uit die tijd onder de knie kunnen krijgen. Het team heeft maar één doel en dat is om het vintage alter ego dat in iedere vrouw verborgen zit naar buiten te laten treden.

Vivian Kramer gezegd Freher, het grote brein achter Sugercoated, heeft onlangs besloten om haar technieken en geheimen te bundelen in een prachtig hardcover boek met de passende titel Vintage Style Guide. Het 160 pagina’s tellende boek bevat naast een aantal nuttige how-to’s ook heel veel prachtige, kleurrijke en inspirerende foto’s van ‘normale’ vrouwen, die door het Sugercoated team zijn omgetoverd.

Van top tot teen

De inhoudsopgave verklapt je al meteen dat je jezelf met dit boek van top tot teen kan leren stylen. Niet alleen haar en make up worden behandeld, je leert ook hoe je mooi kan poseren voor foto’s en waar je de perfecte outfits kan shoppen. Ook kom je meer te weten over Vivian en de rest van het team. De hoofdstukken over make up en haar beginnen met een handige shoppinglist, waarop alle producten te vinden zijn die je nodig hebt om jouw nieuwe look te creëren. Daarna volgen er een aantal stappenplannen die zowel in tekst als op beeld goed te volgen zijn. Het is even oefenen, maar dan heb je ook wat!

Ik ben zelf inmiddels flink aan het oefenen en hoewel ik het heel spannend vind wilde toch graag alvast met jullie mijn eerste kapselpoging delen.

Eindoordeel

Vintage Style Guide is een toegankelijk boek met prachtige foto’s en een duidelijke uitleg over hoe je jouw favoriete look kan creëren. Wat mij betreft een echte aanrader en een perfect cadeau voor elke vrouw.

Ik wil Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.