Persoonlijk / Lifestyle

Budget merkkleding tip: King Louie voor een prikkie

29 januari 2017

Ik heb zelf niet heel veel om te besteden aan kleding, dus zelfs al zou ik merkkleding willen aanschaffen laat mijn budget dat helaas niet toe. Hoewel goedkopere kleding ook van goede kwaliteit kan zijn, merk ik toch dat mijn iets duurdere items langer meegaan en veel mooier blijven. Er is één merkkleding merk waar ik wel een aantal stuks van in mijn kast heb hangen die ik met veel liefde draag en die zijn van King Louie.

King Louie is een merk dat vintage geïnspireerde kleding verkoopt en daarom veel prachtige, kleurrijke en unieke items bevat. Wat ik zelf ook heel belangrijk vind is dat King Louie graag iets wil bijdragen aan een betere wereld en zich dan ook verantwoordelijk voelt voor de mensen die de kleding maken. Er wordt dan ook alleen maar samengewerkt met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun personeel garanderen.

Hoewel de nieuwste collecties van dit merk vaak vrij prijzig zijn is er gelukkig ook een budgetvriendelijk alternatief, want King Louie staat twee maal per week met een outlet op de Noordermarkt in Amsterdam.

De kraam lijkt op het eerste oog een grote chaos, maar van dichtbij besef je je al snel dat er flink wat mooie schatten te ontdekken zijn. Ik raad je dan ook aan om even goed de tijd te nemen om rond te neuzen. De collectie op de Noordermarkt bestaat uit samples en modellen in allerlei maten die uit de collectie gaan en/of in de uitverkoop zijn. Je betaald op de markt maar een fractie van de prijs voor de kleding die volledig nieuw en ongedragen is. Zo betaal je voor de meeste rokjes maar €15, voor een jurkje ben je rond de €25 kwijt en een nieuwe jas heb je al vanaf €35. Ook leuk om te weten is dat je bij elke €50 aan kleding €10 extra korting krijgt. Zo schafte ik enige tijd geleden een aantal kledingstukken aan voor een fractie van de originele prijs ->

Zomerjas          €35 -> originele prijs €79,95

Jurk met riem €25 -> originele prijs €109,95

Rokje met rits €15 -> originele prijs €59,95

Aangezien mijn totaal meer dan €50 was, kreeg ik nog €10 extra korting. Hierdoor kwam mijn totaal uit op €65, een besparing van maar liefst €184,85!

Wat, waar en wanneer

De King Louie outlet is elke maandag van 9:00-13:00 en elke zaterdag van 9:30-16:30 te vinden op de Noordermarkt te Amsterdam. Deze locatie is vanaf het station lopend gemakkelijk binnen een kwartier te bereiken. De kraam bevat alleen spiegels, geen paskamer. Je loopt echter geen risico, want je mag je aangeschafte kledingstuk altijd komen ruilen en als je dezelfde dag nog teruggaat naar degene bij wie jij jouw kleding hebt afgerekend kan je ook gewoon je geld terugkrijgen. De outlet verkoopt voornamelijk vrouwenkleding, maar er liggen ook een aantal prachtig items voor kinderen tussen en ook hangen er regelmatig prachtige leren tassen van het merk.

 

Ben jij wel eens wezen snuffelen bij de King Louie outlet in Amsterdam?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jacqueline 29 januari 2017 at 18:57

  O, wat jammer dat het voor mij zo uit de buurt is, had er graag willen rondneuzen!

 • Reply Kim 29 januari 2017 at 21:12

  Oeh goed om te weten! Ik ben niet vaak in Amsterdam maar hier wil ik zeker een keer langs.

 • Reply Liselotte 30 januari 2017 at 16:41

  Hé wat een goede tip! Ik vind de Noordermarkt sowieso leuk, maar heb het kraampje van King Louie nooit gezien! Nou ben ik al een tijd niet geweest, ga ik snel maar weer eens doen!

 • Reply Lianne 1 februari 2017 at 22:57

  Dank voor deze fijne tip! Toevallig vandaag een paar King Louie items gekocht voor de helft (een jurk en jumpsuit – ik ben verliefd!) kende het merk nog niet en dit houd ik m’n gedachten voor de volgende keer als ik weer in Amsterdam ben. Word hier hebberig van haha!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.