Films / Series / Televisie

Pasen -> De leukste filmtips met konijntjes

17 april 2019

Konijnen zijn al jarenlang geliefde dieren om een vaste plek te geven in verhalen en films. Denk hierbij aan stampertje in Bambi, Konijn in Winnie de Pooh, de beroemde Bugs Bunny en het iconische gestreste witte konijn uit Alice in Wonderland. Pasen vond ik dan ook het perfecte moment om de leukste en meeste bijzondere films met konijnen voor jullie op een rijtje te zetten.

Donnie Darko

Donnie Darko is een bijzondere en wat oudere film en één van mijn persoonlijke favorieten allertijden. In deze film heeft hoofdrolspeler Donnie een bijzondere denkbeeldige vriend in de vorm van mysterieus persoon in een konijnenpak met de naam Frank, die hem verteld dat de wereld eerdaags vergaat. De tiener, die geestelijk nogal in de war is, wordt door dit mysterieuze konijn aangezet tot een reeks misdaden, nadat hij na een bizar ongeluk ternauwernood is ontsnapt aan de dood. Met acteurs als de briljante Jake Gyllenhaal als hoofdrolspeler Donnie en bijrollen van zijn zus Maggie, Patrick Swayze, Noah Wyle en Drew Barrymore kan je wel spreken van een goede en veelzijdige cast. De film is vreemd, excentriek, duister, humoristisch, maar vooral briljant en origineel. In welk genre Donnie Darko precies valt is wat moeilijk te omschrijven, maar ik zou zeggen dat je je kan voorbereiden op een mysterieuze thriller met een vleug sciencefiction, waarin tijdreizen en opgroeien een belangrijke rol spelen.

Who Framed Roger Rabbit

De dertigers onder ons zullen deze klassieker uit 1988 uiteraard wel eens gezien hebben en aangezien de hoofdrolspeler in Who Framed Roger Rabbit een getekende haas is, kan deze natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Dit was vooral voor die tijd een briljante animatie/live-action combinatiefilm en het iconische karakter van Jessica Rabbit heb ik afgelopen jaar zelfs nog voorbij zien komen als cosplay op Comic Con.

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Wallace & Gromit zijn inmiddels iconische karakters van klei die tot leven gebracht door het Engelse Aardman Animation. Na het winnen van verscheidene Oscars met hun korte films over het komische duo bestaande uit de niet al te slimme Wallace en zijn trouwe hond Gromit, maakte de studio de bioscoopfilm Chicken Run. Het maken van deze film was een groot succes en inspireerde tot het maken van een speelfilm over hun favoriete duo. In Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit runnen de twee een bedrijfje dat op een diervriendelijke manier ongedierte bestrijd. Het gaat hier niet om beesten als insecten, maar om honderden konijntjes die de stad teisteren in aanloop naar een grote groenten wedstrijd. Om te voorkomen dat de schattige beestjes alle met liefde gekweekte groenten verorberen, heeft Wallace de Bun-Vac 6000 uitgevonden. Deze uit de klauwen gewassen stofzuiger zuigt de konijnen uit hun hol zonder het land van de eigenaren te beschadigen. Wallace gaat echter nog een stap veder, want hij wil met een ware hypnosehelm de konijnen op andere gedachten brengen wat betreft groenten. Dit is echter een experiment wat flink fout gaat met grappige gebeurtenissen als gevolg.

Wallace & Gromit zijn een heerlijk duo en naast dat de film grappig en vermakelijk is voor jong en oud zijn de klei-animaties prachtig om naar te kijken.

Mocht je deze film al gezien hebben of alvast wat meer beelden willen zien, dan is deze onderstaande making off featurette zeker de moeite waard om even te gaan bekijken.

The Last Mimzy

In The Last Mimzy speelt geen echt konijn, maar een knuffelkonijn een belangrijke rol. De film gaat over de twee kinderen Emma en Noah die een mysterieuze kist vinden met daarin een reeks vreemde spullen, inclusief een schattige knuffel. Wat onschuldig speelgoed lijkt blijkt de kinderen een buitengewoon hoge intelligentie en krachten te geven, waardoor er steeds vreemdere dingen gebeuren.

The Last Mimzy is een vermakelijk en hartverwarmend sciencefiction drama waarin twee schattige kinderen de hoofdrollen vertolken. Hoewel deze film verre van perfect is, is hij wel origineel en bijzonder genoeg om te gaan bekijken.

Hop

Hoewel Hop totaal geen hoogstandje is, is het wel een kinderfilm die volledig om Pasen en dan met name de paashaas draait en daarom zeker in dit lijstje thuishoort. De animatiefilm Hop gaat over het kleine konijn E.B., die als zoon van de paashaas geacht wordt zijn taken over te nemen. E.B. heeft echter hele andere plannen en droomt ervan om later drummer te worden in een band. Aangezien zijn vader dit totaal niet ziet zitten besluit E.B. om zonder dat iemand het door heeft te vertrekken naar Hollywood om zijn droom waar te maken. De eerste die hij in de grote stad tegen het lijf loopt is de twintiger Fred, die zelf net door zijn ouders op straat is gezet en op zoek is naar een baan en die totaal niet zit te wachten op een pratend konijn dat bijdraagt aan zijn chaotische bestaan.

Wat deze film anders maakt dan de meeste animatiefilms, is dat er zowel stukken inzitten die volledig geanimeerd zijn, maar dat er ook echte acteurs interactie hebben met de animatie figuurtjes. Hoewel de technieken in 2011 al vrij goed waren op dat gebied, lijkt niet alles even geloofwaardig. De acteurs doen het gelukkig goed gezien het feit dat ze weinig real life tegenspelers hadden, dus erg opvallend en storend is dat gelukkig niet.

Hop is vermakelijk voor jong en oud, maar is wel voornamelijk op de kleintjes gericht.

Presto

Als laatste ga ik je blij maken met een geweldige Pixar short met een ondeugend konijn in de hoofdrol. Deze magische minifilm, die je hieronder in zijn geheel kan zien, werd in de bioscoop in 2008 voorafgaand aan het briljante Wall-E vertoond en staat tevens op de DVD en de Blu-ray van deze film.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.