Films / Series / Televisie

De onbewoond eiland blogathon

5 juli 2019

De laatste blogathon van De Filmkijker waar ik aan heb meegedaan is De 15 filmvragen blogathon uit 2017 die je hier kan teruglezen. Na de aankondiging van deze nieuwe blogathon had ik dan ook ontzettend veel zin om weer eens mee te doen!

Wat houdt deze blogathon precies in?

De bedoeling van dit concept is dat iedereen die eraan meedoet een reeks vragen beantwoordt, de link naar de officiële aankondiging van De Filmkijker (die je hier kan vinden) deelt en ook het logo uit het desbetreffende artikel gebruikt. De Filmkijker zal iedere deelname linken in zijn eigen artikel en het is vervolgens dan ook ontzettend leuk om alle antwoorden van de overige bloggers die meedoen te lezen. Daarnaast is het de bedoeling dat jouw bijdrage op 5 juli of daarna online komt. Iedereen die na het lezen van mijn artikel enthousiast is geworden, mag uiteraard ook meedoen en een eigen bijdrage op zijn of haar blog delen!

De vragen en mijn antwoorden

“Een onbewoond eiland”
Of je nu wilt of niet, je bent uitgekozen en wordt naar een onbewoond eiland gestuurd. Wel moet je, voordat je vertrekt, de onderstaande vijf vragen beantwoorden.

Welke 5 films wil je meenemen?

Ik dacht in eerste instantie dat deze vraag vrij simpel zou zijn, maar gezien het feit dat mijn lijstje met favoriete films vrij lang is, heb ik er toch flink wat titels moeten schrappen.

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is het eerste en wat mij betreft beste deel van The Lord of the Rings trilogie, wat tevens mijn favoriete trilogie allertijden is (de eerste Star Wars trilogie staat op een tweede plaats).

2. Het prachtige, grappige, ontroerende en briljante Eternal Sunshine of the Spotless Mind mag uiteraard niet ontbreken.

3. Donnie Darko is mijn favoriete film van mijn favoriete acteur Jake Gyllenhaal. Deze bijzondere en regelmatig bizarre film heeft zoveel facetten dat hij niet zo snel zal gaan vervelen.

4. Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is mijn geeky guilty pleasure waar ik telkens weer opnieuw van geniet en die ook echt heel grappig is.

5. Ik sluit mijn lijstje af met Jurassic Park, want het idee dat ik deze film misschien nooit meer in mijn leven zou kunnen kijken maakt mij stiekem best wel verdrietig.

Welke 5 films zouden naar een onbewoond eiland moeten worden gestuurd, zodat we ze als maatschappij vergeten?

1. Dumb and Dumber To

Toen Jim Carrey na het verschijnen van een hele berg (flauwe) komedies een aantal serieuzere rollen aannam, bleek dat Carrey tot veel meer in staat was dan het vermaken van de mens middels onderbroekenhumor. Na de briljante film The Truman Show zette hij een award winnende prestatie neer in Man on the Moon en wat mij betreft is Eternal Sunshine of the Spotless Mind het mooiste pareltje in zijn oeuvre. Hoewel een deel van de films die daarna verscheen geen hoogstandjes waren, is Dumb and Dumber To, het vervolg op het populaire, maar wat mij betreft verschrikkelijke Dumb and Dumber, zo’n dieptepunt na een reeks veel betere films, dat wat mij betreft niemand ooit nog met dit totaal niet grappige en kansloze vervolg lastig gevallen hoeft te worden. Hierdoor blijf ikzelf ook nog een beetje van Carrey houden.

2. Fantastic Four (2015) (review)
Er moet toch een keer een goede Fantastic Four film gemaakt kunnen worden zullen de makers gedacht hebben? Helaas was de 2015 versie nog beroerder dan eerdere pogingen en mag deze wat mij betreft dan ook permanent uit het geheugen gewist worden.

3. Fifty Shades of Grey
Alle delen van deze film zijn te gênant om naar te kijken en ik gun de nieuwe generatie filmliefhebbers een leven zonder deze ongemakkelijke pulp.

4. Sex and the City 2
De serie was geweldig, de eerste film acceptabel, maar de tweede Sex and the City film was zo tenenkrommend slecht dat ik spontaan geen behoefte meer had om de serie te kijken en dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn. Laten we dit misbaksel dan ook snel vergeten en terugkijken naar hoe het ooit begon.

5. Movie 43
Het leek zo’n goed idee, een komedie met een reeks bekende koppen en geweldige acteurs. Het heeft vier jaar geduurd voor deze film klaar was, omdat rekening gehouden moest worden met de drukke schema’s van alle hoofdrolspelers, maar ik snap überhaupt niet dat er geen enkele medewerker tijdens deze vier jaar ook maar enige twijfel over de inhoud heeft geuit. Dieptepunt is de verhaallijn van de briljante acteur Hugh Jackman, die zijn rollen normaliter wel goed uitzoekt, maar die in deze film is gedegradeerd tot een man met testikels aan zijn nek. Deze film is niet grappig, is een belediging voor het komediegenre in het algemeen en mag snel vergeten worden.

Je mag één serie meenemen, welke zou dat zijn en waarom?

Dat is een hele makkelijke: Lost!! Naast het feit dat ik wel eens inspiratie op zou kunnen doen, aangezien Lost zich afspeelt op een mysterieus eiland, bevat de serie zoveel verborgen kleine leuke elementen en goed uitgewerkte karakters dat ik deze serie met gemak nog wel twintig keer zou kunnen kijken.

Je zal nooit meer van het eiland ontsnappen, welk karakter zou je de rest van de tijd op het eiland mee door willen brengen?

Dit is een vreselijk lastige vraag, want ga je voor iemand die in staat is om je te redden als het nodig is of iemand waarvan je zeker weet dat je daar lol mee zou kunnen hebben en waarmee je je niet snel mee zal vervelen? Aangezien ik al in het bezit van een lightsaber (zie de volgende vraag) ga ik voor vermaak en ik denk dat Hurley uit Lost dan de perfecte kandidaat is. Naast het feit dat hij humor heeft, geestelijk net als ik soms flink instabiel is, is hij net zo’n leek als ik als het gaat om overleven op een onbewoond eiland, dus hoe leuk is het om samen uit te vinden hoe we dat gaan doen.

Op een afgelegen plek op het eiland, dat moeilijk toegankelijk is, is een enorme hoeveelheid eten te vinden. Helaas woont er op die plek een filmmonster, welke is het? En welk filmwapen heb je nodig om het tegen dit beest op te kunnen nemen?

Welk monster er daadwerkelijk zal zijn en welk monster ik zou willen dat er is, zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Ik hoop namelijk niet een Predator tegen te komen, aangezien die 9 van de 10 keer onzichtbaar is en daarmee vrij onmogelijk om uit te schakelen. Buitenaards leven kan ook voor een extra probleem zorgen, aangezien daar over het algemeen niet mee te communiceren valt. Het beste zou zijn om een monster als King Kong tegen te komen. Ja, deze gorilla is enorm en het wordt lastig om hem uit te schakelen, maar we weten dat hij, zolang hij niet perse bedreigt wordt, soms voor rede vatbaar is. Dus wie weet is het mogelijk om zonder al te veel strijd toch wat voedsel te kunnen bemachtigen. Daarnaast is hij zo ontzettend groot en niet te missen, waardoor hij je niet de hele tijd kan laten schrikken met zijn onverwachte aanwezigheid en dat je zelfs misschien wel tijdens dat hij het eiland aan het verkennen is de mogelijkheid krijgt om wat eten te stelen.

Ik heb in eerste instantie zitten denken aan de boog van Legolas uit Lord of the Rings, maar als ik toch de keuze heb uit alle wapens uit de hele filmwereld kan ik niet anders dan gaan voor een lightsaber. Waarom? Because it’s awesome!! Of het echt iets uit gaat halen tegen King Kong weet ik niet, maar ik denk dat het verslaan van zo’n enorme vijand sowieso vrij onmogelijk is. Het voordeel van het bezitten van een lightsaber is overigens ook dat daarmee een kapmes overbodig zal zijn.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Daan 5 juli 2019 at 17:00

  Hahaha mooie blog! Een lightsaber is sowieso wel een cool wapen, in wel scenario je ook belandt!

 • Reply Jennifer 12 juli 2019 at 22:26

  Ah, LotR: The Fellowship of the Ring. Ik heb lang getwijfeld tussen die trilogie en The Matrix in mijn keuzes. Maar uiteindelijk toch maar gegaan voor The Matrix. Van LotR heb ik toch liever het boek.

  https://jenniemeid.blogspot.com/2019/07/blogathon-onbewoond-eiland.html

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.