Persoonlijk / Lifestyle

Een nieuw onderdeel op mijn blog -> Nieuwe dingen durven doen

4 september 2018

De oplettende lezer heeft de nieuwe toevoeging bij mijn categorieën misschien al wel voorbij zien komen, maar nu wordt ‘Nieuwe dingen durven doen’ dan ook echt officieel een nieuw onderdeel op mijn blog.

Waarom dan?

Waarom deze extra toevoeging? Ik heb een tijd geleden de diagnose paniekstoornis gekregen en wat dat in mijn leven concreet inhoudt is dat ik een hoop dingen die de meeste mensen fluitend doen, doodeng vind. Daarnaast ben ik regelmatig doodsbang als bijrijder in de auto. Door deze angsten, die regelmatig gepaard gaan met paniekaanvallen, merk ik dat ik steeds meer (sociale) dingen aan het vermijden ben en dat is iets wat de klachten op langere termijn alleen maar erger gaat maken. Hetgeen ik ook ontzettend eng vind is het doen van nieuwe dingen en buiten mijn eigen comfort zone stappen. Deze nieuwe toevoeging op mijn blog is dan ook tevens mijn eigen stok achter de deur om naast (nieuwe) dingen durven, het gewoon te gaan doen.

Het feit dat ik naast mijn paniekstoornis ook een persoonlijkheidsstoornis heb, maakt het geheel nog een stukje ingewikkelder, maar ik ben er klaar mee en klaar voor. Ik ben nu 37 jaar en hoewel ik weet dat ik in de ogen van heel veel mensen nog een jonkie ben, voel ik dat het nu tijd is voor definitieve verandering en minder angst. Ik heb al wel therapie (gehad) en maak echt wel stappen, maar erover praten is toch echt wel wat anders dan het geleerde in de praktijk brengen. Ik zal jullie meenemen in wat er aan het nieuwe dingen doen voorafgaat, hoe het uiteindelijk was om ze te doen en wat het na afloop met mij heeft gedaan.

Ik weet dat ik op mijn bek zal gaan, dat ik door flink wat angstige momenten heen moet om te bereiken wat ik wil en er meer tranen zullen vloeien dan mij lief is, maar ik weet ook dat het uiteindelijk de moeite waard zal gaan zijn.

Hoe dan?

Ik zal eens in de zoveel tijd een ‘Nieuwe dingen durven doen’ update geven, waarin ik met je deel wat voor nieuwe en/of spannende dingen ik heb gedaan. Dan kunnen grote dingen zijn, maar ook bijvoorbeeld het uitproberen van een nieuwe hobby of  een nieuw recept (ik vind koken een drama, dus wat mij betreft past dat er ook goed bij). Er zullen ook aparte artikelen verschijnen over dingen die ik heb beleeft. Zo ga ik eerdaags met mijn vriend op roadtrip door Frankrijk. Naast het feit dat het de eerste keer gaat worden dat we samen op vakantie gaan, gaan we naar (historische) plekken waar ik nog nooit ben geweest en moet ik met mijn autoangsten urenlang in de auto vertoeven. Ik heb dus al besloten dat deze vakantie een volledig eigen artikel verdiend.

Ieder van jullie zal wel iets hebben dat je al maandenlang voor je uit aan het schuiven bent of misschien vind je het wel doodeng om bepaalde dromen na te jagen. Ik hoop dan ook dat we elkaar kunnen inspireren om deze dingen daadwerkelijk te gaan doen en het leven een stukje makkelijker, maar vooral ook leuker te maken.

Zijn er nieuwe dingen die jij graag zou willen durven doen?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nostra 5 september 2018 at 11:39

  Klinkt goed en je leert altijd weer dingen als je iets nieuws doet. Ben zelf iemand die dat niet zo nodig hoeft te doen (hou van stabiliteit), maar zo af en toe is het zeker nuttig.

  • Reply Patricia 16 september 2018 at 21:53

   Het probleem is juist dat ik niet stabiel ben door de angst 😉 Ik zou al dolblij zijn met stabiliteit 🙂

 • Reply Daan 10 september 2018 at 21:05

  Ik wil eigenlijk niet meer zoveel. Ik ben bijna dertig, tijd om af te bouwen 😛

 • Reply Axel 11 september 2018 at 07:26

  Angsten overwinnen gaat je sterker maken, jonkie., en ik wens je daar alle succes bij.
  Het maakt ook deel uit van het ouder worden, en het groeiende besef van “als ik het nu niet doe, wanneer dan wel”.
  Mag ik insinueren dat je huidige relatie je echt laat openbloeien?

  Wat ik nog eens wil doen? In 2017 draaide ik de knop reeds om en “had ik nergens schaamte meer voor”. (Vroeger paste ik mezelf al eens in een keurslijf om niet uit de toon te vallen.)

  • Reply Patricia 16 september 2018 at 21:52

   Mijn nieuwe liefde helpt me in ieder geval wel om nieuwe dingen aan te gaan 🙂 Dank voor je reactie xx

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.