Persoonlijk / Lifestyle

Eerste indruk -> De Structuurjunkie Planner Light

2 april 2019

Na het uitproberen van verschillende planners, besloot ik op 1 april van dit jaar te beginnen met plannen in de Structuurjunkie Planner Light, een nieuw product dat verzonnen is door blogger en structuurjunkie Cynthia Schultz. Ik ben iemand die niet zonder notitieboekjes, to do lijstjes en een agenda kan en het liefst combineer ik al deze dingen in een fijne planner. Hoewel de Purpuz planner wel fijn werkte vond ik dat er veel te veel extra’s inzaten en het plannen en bedenken van doelen begon dan ook bijna als werk te voelen. De Mascha planner heb ik ook gehad en die is ook wel fijn, maar die vind ik door de dikte, de ringband en het feit dat er geen tijdsaanduiding bij de dagen staat toch niet zo heel handig. Op het moment dat ik mijn dag indeel en alleen een lijst met to do’s opschrijf raak ik al snel het overzicht kwijt en weet ik nooit waar ik moet beginnen. Een tijdsaanduiding is voor mijn licht autistische koppie dan ook echt een must.

De Structuurjunkie Planner Light

Ik was al eerder op de hoogte dat er een Structuurjunkie Planner was verschenen, maar wegens het feit dat deze planner naast maand- en weekoverzichten ook flink wat pagina’s om doelen uit te schrijven, pagina’s met uitdagingen om aan te gaan en vooruit- en terugblikpagina’s bevatte heb ik hem indertijd niet gekocht. De Light versie van deze planner beloofde echter een simpelere versie te zijn zonder poespas  en dat zorgde ervoor dat ik onlangs een exemplaar aanschafte.

De Structuurjunkie Planner Light is er in twee kleuren, okergeel en poederroze. Hoewel ik niet iemand ben die normaal voor roze kiest, vond ik deze planner qua wat rustiger en daarmee fijner ogen.  De planner is met een afmeting van 22,1 bij 18,5 cm handzaam en makkelijk mee te nemen en door het ontbreken van allerlei (in mijn ogen) overbodige inhoud is hij niet te dik en niet te zwaar. De planner is datumloos, bevat 12 maandoverzichten, 56 weekoverzichten en ongeveer 25 pagina’s voor notities (ongeveer de helft met streepjes en het andere deel met puntjes zoals in een bullet journal). Daarnaast zit er achterin een soort van envelop om papieren makkelijk mee te kunnen nemen en zit er zelfs als extraatje een klein bordeauxrood notitieboekje bij. Een extra pluspunt zijn de twee leeslinten, waardoor ik zowel mijn huidige maand- en als weekoverzicht waar ik op dit moment mee werk snel kan vinden.

De maandoverzichten bevatten flink wat extra vakjes en ik heb er dan ook voor gekozen om deze overzichten als blogplanner te gaan gebruiken. Zo kan ik per dag neerzetten wat ik moet/wil doen en wat ik online wil gaan zetten. Daarnaast is er, zoals je hieronder kan zien, ook nog voldoende ruimte om to do’s voor de desbetreffende maand te plaatsen. In mijn geval heb ik er dan ook voor gekozen om dat met wat plannerstickers te doen. De pagina’s met de weekoverzichten bevatten naast genoeg schrijfruimte op de dagen zelf, ook een extra takenlijst onderaan waar je dingen kan opschrijven die niet perse op een bepaalde dag, maar wel in die week gedaan moeten worden. Daarnaast is ook hier (net als achterin bij de notitiepagina’s) een klein bullet jourmal hoekje te vinden, waar je bijvoorbeeld een wekelijkse habit tracker van zou kunnen maken of misschien zelfs wel een overzichtje van alles wat je die week wilt gaan eten en/of koken.

Voordelen planner ->

  • Handzaam
  • Geen overbodige poespas
  • Twee leeslinten
  • Genoeg ruimte voor extra lijstjes en notities
  • Blijft goed open liggen
  • Goed papier dat ervoor zorgt dat ik als linkshandige geen inktvlekken krijg als ik erop schrijf en er vervolgens overheen wrijf

Nadelen planner->

Het enige nadeel dat deze planner heeft is dat hij iets doordrukt. Het doordrukken met een balpen valt gelukkig mee, maar een stabilo marker vind het papier minder leuk. Ikzelf vind dit echter niet zo’n heel groot probleem, aangezien een planner een gebruiksvoorwerp is en ik over het algemeen een zachtgele marker gebruik die toch wat minder kleur afgeeft dan bijvoorbeeld een paarse of blauwe. Daarnaast zou het gebruik van dikker papier zorgen voor een zwaardere planner en dat zou hem een stuk onhandiger maken. Het doordrukken is dan ook een nadeel dat ik voor lief neem gezien alle positieve punten.

Conclusie

Ik gebruik de Structuurjunkie Planner Light nu een paar dagen en ik ben fan. Dit is oprecht de fijnste planner waar ik ooit mee heb gewerkt en ik blijf hem dan ook zeker gebruiken. Ik zag op Cynthia haar blog voorbijkomen dat er ook een 2019/2020 Planner Light in de maak is in een prachtige groene kleur en aangezien dat mijn favoriete kleur is vermoed ik dat ik in het najaar weer een bestelling ga doen.

Werk jij al met een planner? Zo ja, heb jij een favoriet?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.