Films / Series / Televisie

Eerste indruk: In Plain Sight op BBC First

9 februari 2017

Vanaf zaterdag 11 februari kunnen liefhebbers van spannende misdaaddrama’s op BBC First weer gaan genieten van een nieuwe driedelige miniserie. In Plain Sight is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin de vastberaden detective William Muncie er alles aan wil doen om de arrogante en beruchte moordenaar Peter Manual wederom veroordeeld te krijgen. Het proces en de executie van Manuel waren in de jaren vijftig een ware mediasensatie en pers van over de hele wereld kwam op deze zaak af. Het was nog nooit voorgekomen dat er één man terechtstond voor maar liefst acht moorden.

In 1955, negen jaar nadat de politieagent het voor elkaar had gekregen Manual voor de eerste keer achter de tralies te krijgen, werd de crimineel vrijgelaten. In een soort van honger naar aandacht, maar ook om wraak te nemen besluit hij Muncie regelmatig te treiteren door hem kaartjes te sturen op, voor de agent, belangrijke (feest)dagen. Het duurt niet lang voordat Manual weer de fout ingaat en Muncie ziet het dan ook als zijn taak om Manual middels het verzamelen van genoeg bewijs weer op te pakken.

Eerste indruk

Ik heb de kans gekregen om alvast de eerste aflevering van deze serie te bekijken en ik kan je vertellen dat deze me direct heeft gegrepen. De opbouw en de introductie van de karakters is sterk en je krijgt direct een goed beeld van hoe zowel de moordenaar als de detective qua persoonlijkheid in elkaar zitten. Het is een klassiek goed tegen slecht verhaal, waarin vooral de hoofdrolspelers ontzettend goed gecast zijn. Het acteerwerk is zeer overtuigend en de spanning is (onderling) goed te voelen. Het feit dat je je door de manier van filmen en de kostuums overtuigend in de jaren vijftig waant, heeft daar zeker een groot aandeel in. Daarnaast is de soundtrack onheilspellend en daarmee tevens zeer goed passend bij de inhoud van de serie.

Waar en wanneer

In Plain Sight gaat op zaterdag 11 februari om 21:00 uur exclusief in première op BBC First en bestaat uit drie afleveringen die allemaal net iets meer dan 40 minuten duren.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 11 februari 2017 at 17:09

    Oeh dat klinkt wel gaaf! Hoe laat begint dat? Want vanavond is ook WIDM, natuurlijk!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.