Persoonlijk / Lifestyle

Eerste indruk -> De Purpuz Planner 2018

5 december 2017

Ik ben iemand met grote dromen en doelen, maar om daadwerkelijk tot actie over te gaan is er bij mij helaas wat meer nodig dan er alleen maar heel erg enthousiast over zijn. Het einddoel heb ik vaak goed voor ogen, maar ik neem eigenlijk nooit echt de tijd om nu precies te kijken hoe ik daar ga komen en als ik dat wel doe wordt de chaos in mijn hoofd zo groot dat ik overweldigd raak en veel van mijn lange termijn doelen naar de achtergrond verdwijnen. Ik weiger dat dit nieuwe jaar wederom te laten gebeuren. Na een aantal goede recensies gelezen te hebben over de Purpuz Planner, ben ik mezelf er ook eens even in gaan verdiepen en mijn enthousiasme was zo groot dat ik de 2018 versie inmiddels heb aangeschaft.

Wat is de Purpuz Planner?

Clen Verkleij, de bedenker van Purpuz, noemt het zelf een life coach op papier. Ik denk dat hij daarmee deze planner goed omschrijft. Zijn idee voor deze planner is gekomen toen hij leed aan een burn-out en naar meer structuur en houvast verlangde en deze ook nodig had om weer goed te kunnen functioneren.

De planner bevat 8 planning tools om je doelen op korte en lange termijn op een heldere manier uiteen te zetten en je bewust te maken van je voorgang ->

 1. De Purpuz Map helpt je om je dromen te visualiseren – niks is te gek!
 2. Met de Purpuz Matrix orden je je dromen en ga je eerlijk kijken naar welke haalbaar zijn en welke dromen en doelen voorrang hebben op de rest.
 3. Het Purpuz Plan helpt je vervolgens om je inmiddels concrete doelen op te delen in stappen.
 4. Het Purpuz Pad gaat nog iets dieper in op deze stappen door ze op volgorde te zetten en er een tijdsduur aan vast te plakken.
 5. De maandplanning zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft structuur en houvast om daadwerkelijk te gaan plannen.
 6. In de weekplanning zet je vervolgens al je dagelijkse to do’s en afspraken.
 7. Belangrijk is ook om elke dag even stil te staan bij hoe het ging en of je alweer een stapje verder bent gekomen in het bereiken van jouw doelen. Dit doe je met de dagreflectie, waarin je noteert wat er die dag goed ging en hoe en waarin je bent gegroeid.
 8. Elke maand eindigt vervolgens met 8 vragen aan jezelf die je bewust doen stilstaan bij de afgelopen maand, lessen die je uit het verleden kan trekken en plannen en aandachtspunten voor de toekomst.

Dit alles klinkt misschien wat veel, maar geloof mij. Het is zo ontzettend fijn om een groot en nog wat vaag doel bewust op te delen in kleine stukken, waardoor het ook echt mogelijk wordt om het te bereiken en verder te komen. Daarnaast wordt alles heel duidelijk in het boek uitgelegd. Ik heb in het verleden regelmatig grote plannen gehad, maar omdat ze zo groot en onbereikbaar leken verdwenen ze al snel naar de achtergrond. Ik merk dat ik door een groot project op te delen in hapklare brokken een stuk sneller aan de slag ga en niet meer zo opkijk tegen het proces zelf. Het plannen maakt het proces zelfs een stuk leuker en bij elke stap die ik heb gezet kan ik nu wat makkelijker trots op mezelf zijn.

Wat ik persoonlijk heel handig vind bij de weekplanningen is dat er onderaan een losse to do lijst staat voor zowel werk als privé en daarnaast ook een creatieve ruimte, waarin je bijvoorbeeld je uitgaven en wat je die week wil gaan eten kan neerzetten. Uiteraard staat het je ook vrij om daar gewoon iets gezelligs te tekenen en/of schrijven. Tevens zijn het kunnen noteren van zowel een privé als werk weekdoel een fijn extraatje.

Ervaring?

Je vraagt je misschien af hoe ik in hemelsnaam kan weten of deze planner goed werkt, aangezien het nog geen 2018 is? De uitleg hiervoor is makkelijk, want je hebt op de site van Purpuz de mogelijkheid om zowel de planner van 2017 als die van 2018 gratis uit te printen. Ik heb daarom de maand en weekplanning van afgelopen en deze maand geprint, die in een leeg notitieboekje geplakt en ermee aan de slag gegaan om te kijken of ik het de moeite waard vond om de daadwerkelijk gebonden planner voor komend jaar aan te schaffen. Dat de inhoud van de planner van dit jaar mij goed beviel is je dus inmiddels wel duidelijk geworden denk ik, want ik heb die van 2018 al in huis gehaald.

Waar te koop

De planner is in veel boekhandels verkrijgbaar en zelf heb ik hem bij de Bruna gekocht. Uiteraard is hij ook online op de website van Purpuz zelf te verkrijgen. Nee, de planner is met een prijs van 34,99 euro misschien niet heel goedkoop, maar het is een stevige en mooi uitziende planner en je hoeft nu niet meer allerlei extra notitieboekjes aan te schaffen om (doelen)lijstjes in bij te houden. Daarnaast zijn de agenda’s van tegenwoordig sowieso al flink aan de prijs, dus ik betaal met liefde wat meer voor iets wat heel veel extra’s bevat en ook echt werkt!

Ben jij van plan om een planner aan te schaffen voor komend jaar?

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply nicole 5 december 2017 at 14:05

  Een planner heb ik wel nodig, maar ik gebruik een Moleskine XL. De Purpuz planner is mij te strak en te benauwend.

 • Reply Lisette 5 december 2017 at 14:08

  Klinkt echt super! Ik zou wel een planner moeten hebben, maar voor mijn gevoel heb ik er geen tijd voor. Klinkt gek he? Maar omdat ik mijn blog heb naast mijn “gewone” werk vind ik al dat ik altijd tijd te kort kom. Daarom wil ik al helemaal niet nog meer tijd aan een planning kwijt zijn, terwijl een goede planning natuurlijk ook een hoop tijd winst kan opleveren. Dilemma. Misschien toch maar eentje aan de kerstman vragen!

 • Reply hillybillybeauty 5 december 2017 at 14:08

  Nou, zo’n to do list onderaan is zeker ideaal! Ik heb altijd losse to do lijstjes op A4-tjes door het huis slingeren. ( ik ben gek op lijstjes! ). Lijkt mij een hele handige planner!

 • Reply Haydée 5 december 2017 at 14:12

  Ik gebruik de Purpuz Planner ook, en ben er ook zo tevreden over! Hij is heel overzichtelijk, en je hebt inderdaad voldoende plaats om je privé- en professionele activiteiten te plannen.

 • Reply Suzanna 5 december 2017 at 15:42

  Ik zit altijd te kwijlen bij mooie boekjes, agenda’s en planners en in het begin neem ik me enorm voor om ze braaf bij te blijven werken. Maar helaas is de werkelijkheid dat ik ze na een tijdje aan de kant gooi en alles digitaal doe. Ik zet alles in mijn Ical op de mac en die laat ik synchroniseren met mijn iPhone en zo weet ik altijd waar ik aan toe ben.

 • Reply Natascha - BeautyOpinie 5 december 2017 at 15:46

  Ik twijfel ook om er ééntje aan te schaffen, ik hoor er zoveel goede verhalen over. Ik maak nu altijd lijstjes in mijn gewone agenda maar dit lijkt me handiger. En een goede agenda kost ook wel 20 tot 25 euro (tenminste die van mij dan haha) dus dit is niet eens zoveel duurder.

 • Reply Tania 5 december 2017 at 17:04

  Deze ziet er superhandig uit. Zelf heb ik een planner van kikki k waar ik gewoon elk jaar een nieuwd vulling voor koop

 • Reply querine 5 december 2017 at 17:57

  ik ben zeker van plan om een planner aan te schaffen dit jaar ik heb er alleen zoveel gezien dit jaar dat de keus moeilijk wordt

 • Reply Wanda 5 december 2017 at 18:48

  Soms maak ik weleens zo’n to do lijstje maar zo’n planner is niet aan mij besteed. Ziet er wel mooi strak uit trouwens.

 • Reply MamaMinke 5 december 2017 at 19:08

  Ik heb al een agenda van inspirerend leven. Voor mijn lijstjes heb ik mijn bujo en telefoon. Fijn dat deze planner zo goed voor je werkt.

 • Reply Merel 5 december 2017 at 19:53

  Ben zo blij met mijn Purpuz! Het dwingt je inderdaad na te denken over je doelen en het maakt je leven gewoon lekker overzichtelijk. Echt je geld waard.

 • Reply Marijke 5 december 2017 at 20:32

  Mooie planner. Ik ga er geen kopen, ik doe al een aantal jaar alles digitaal!

 • Reply Blog & Beauty 5 december 2017 at 20:43

  Ik heb de Blogaholic planner van 2017, een groot gedeelte hiervan kan ik voor 2018 ook gebruiken. Dit vind ik een ontzettende makkelijke en mooie planner. Die je overigens wel zelf moet uitprinten. Daarnaast heb ik een agenda. Deze planner die jij laat zien heb ik al vaker voorbij zien komen, maar bedankt voor je uitgebreide uitleg, klinkt fijn.

 • Reply Frederique 5 december 2017 at 23:09

  Deze ziet er zeker mooi uit. Na 4 jaar lang elk jaar een planner te hebben gekocht en die na ongeveer 2 weken niet meer te hebben gebruikt, ga ik aankomend jaar geen planner aanschaffen.

 • Reply Vera 6 december 2017 at 08:54

  Ziet er overzichtelijk uit, maar ik ga toch voor een bullet journal!

 • Reply Jamey 6 december 2017 at 08:57

  Ik heb zo veel goede verhalen gehoord over de planner. Maar zelf gebruik ik gewoon heel makkelijk mijn telefoon Haha

 • Reply Marion 6 december 2017 at 09:02

  Nee ik ga hem niet aanschaffen. Ik gebruik altijd een gewone (family)planner. Voordelig, lekker groot en ruimte voor alle afspraken en notities.

 • Reply Lodi 6 december 2017 at 09:08

  Een mooie planner is dit, al vraag ik em af of ik alles er in zou lezen. Ik wil eigenlijk gewoon egt blaadjes waar ik mijn aantekeningen en afspraken kan opschrijven. Ik heb nog steeds een ouderwetse agenda.

 • Reply Tamara 6 december 2017 at 09:53

  Mooie planner ben me de laatste tijd erg aan het oriënteren op een mooie planner voor 2018 met goede mogelijkheid om prive en zakelijk alles in te noteren

 • Reply Natalie 6 december 2017 at 10:18

  Ziet er een hele fijne planner uit, ook met de to-do lijstjes! En heel slim om gratis een maand te kunnen uittesten, dat helpt toch wel bij een keuze maken om te zien of iets echt werkt!

 • Reply Anouk 6 december 2017 at 10:20

  Wat een handige planner! Ik begin er altijd heel erg enthousiast mee, maar op een gegeven moment ben ik minder enthousiast en dan staat alleen het hoognodige nog in mijn (gewone) agenda. De lijstjes die je benoemd vind ik wel heel handig dat mis ik wel in mijn reguliere agenda dus wie weet is het toch handig voor 2018 om het eens te proberen met zo’n planner.

 • Reply nicole 6 december 2017 at 10:27

  Als ik de Purpuz planner zo inkijk heb ik het idee dat hij heel veel werk is. Zoveel werk dat ik drukker zou zijn met de planner dan met het benutten voor mijn dagelijkse activiteiten ; )

 • Reply Jouvence 6 december 2017 at 11:25

  Ik had deze planner van 2017, vond hem erg fijn in gebruik. Nu heb ik er een van de Hema.

 • Reply Bryan 6 december 2017 at 12:50

  Ziet er heel leuk uit! Al is hij wel redelijk duur vind ik. Maar ik kga het toch een bekijken.

 • Reply Beau Bewust 6 december 2017 at 13:24

  Klinkt goed en ziet er heel tof uit! Zelf ben ik meer van het digitale. Begin altijd heel leuk met een planner maar na een tijd gebruik ik eigenlijk altijd mijn iPhone als planner..

 • Reply Mirjam 6 december 2017 at 13:49

  Klinkt als een fijne planner! Helaas lukt het mij nooit om dit soort dingen goed bij te houden..

 • Reply sophia 6 december 2017 at 15:41

  Wauw nice planner!
  Ik wil zeker en vast een planner aanschaffen voor het nieuwe jaar, dat hoort gewoon bij mijn goede voornemens! Hem dan ook daadwerkelijk goed gebruiken wordt een uitdaging maar ik ga ervoor!

 • Reply Susan 6 december 2017 at 15:55

  Ik heb ‘m ook en vet tevreden! Ga voor 2018 wel een andere testen, maar de Purpuz blijft ideaal.

 • Reply Danella 6 december 2017 at 16:08

  Ziet er mooi en handig uit!

 • Reply Fabienne, Enjoyyourownbeauty 6 december 2017 at 17:33

  Wat een leuk artikel!

 • Reply Ellen 6 december 2017 at 21:11

  Leuk ik heb al een familiekalender ivm mijn werk als gastouder.

 • Reply Jessica 6 december 2017 at 21:16

  Ik vond hem helaas niet zo fijn. Veel te groot om mee te nemen en dat zorgde er bij mij voor dat ik alsnog met twee agenda’s rond liep. Ik heb hem helaas aan de kant gelegd omdat ik het heel graag wilde bijhouden.

 • Reply Dhini 6 december 2017 at 21:18

  Leuk dat je de purpuz planner voor volgend jaar. Ik heb voor 2017. Een hele leuk planner!

 • Reply Fleur 6 december 2017 at 21:46

  wat een handige planner. Ik kan best chaotisch zijn op zijn tijd, dus wellicht dat het mij er bij zou helpen te ordenen

 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be) 6 december 2017 at 23:33

  Ik heb hem op aanraden van jou gekocht 😉 (je had een affiliate link naar bol.com moeten toevoegen in je artikel ;-))
  Ik zoek al langer een planner om mijn businessidee naar een business om te zetten, en dit ziet er me de perfecte tool uit!

 • Reply nicole 7 december 2017 at 11:12

  Ik krijg wel een beetje jeuk van die bemoedigende spreuken moet ik bekennen. Lach naar de wereld en de wereld lacht naar jou… Duh.

 • Reply Malou 7 december 2017 at 13:20

  Ik vind het echt een hele mooie planner! Als mijn bullet journal vol is ga ik deze misschien wel bestellen.

 • Reply Madelon -Meer Met Mama 7 december 2017 at 13:21

  Ziet er erg mooi uit. Ik zou deze ook wel willen aanschaffen

 • Reply Daniëlla 7 december 2017 at 13:34

  Toevallig heb ik recent de planner van essentialiving aangeschaft. Ik twijfelde tussen die en de Purpuz, maar vond het design van de essentialiving uiteindelijk mooier. 😄 Qua prijs zitten ze dicht bij elkaar en zijn een stuk goedkoper dat bijvoorbeeld de Milly Pie!

 • Reply Susan 7 december 2017 at 15:25

  Ik vind ‘m ook fijn! Heb nu de Milly Pie, ga die ook even uitproberen en vergelijken met de Purpuz!

 • Reply Sofie Katelijne 7 december 2017 at 17:57

  Wat een handige planner zeg, wil ook zo eentje aanschaffen voor het nieuwe jaar 🙂

 • Reply Florentine 11 december 2017 at 18:41

  Ik vind dit echt een gaaf concept! Super leuk voor het nieuwe jaar inderdaad.
  Wat heb je een mooie blog ❁

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.