Films / Series / Televisie

Eerste indruk -> Tin Star op BBC First

14 september 2017

Vanavond zal op BBC First de eerste aflevering van de nieuwe spannende serie Tin Star uitgezonden worden waar niemand minder dan Reservoir Dogs, Lie to Me en The Hateful Eight acteur Tim Roth de hoofdrol in speelt. Ik mocht alvast de eerste aflevering kijken zodat ik je kan gaan vertellen of Tin Star de moeite waard is om te gaan volgen.

Het verhaal

Na een bloederig begin en een mysterieus intro met indringende en bijna beklemmende muziek, gaan we terug in de tijd en maken we kennis met Jim Worth. Deze voormalig rechercheur van de Londense politie is met zijn gezien verhuist naar de Canadese Rocky Mountains om als nieuwe plaatselijke politiechef aan de slag te gaan binnen een kleine plattelandsgemeenschap. Geen gemakkelijke klus, want de komst van een grote nieuwe olieraffinaderij zorgt voor een wisselende ontvangst bij de bewoners van Little Big Bear. Daarnaast zorgen de binnengehaalde gastarbeiders voor de nodige criminaliteit en het wordt al snel duidelijk dat zij geen zin hebben in de bemoeienissen van Worth. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust in het eerder zo perfecte stadje.

Goede eerste indruk

De serie bevat naast een briljante hoofdrolspeler in de vorm van de zeer geloofwaardige en goed acterende Tim Roth, ook heel veel andere boeiende personages waar je direct meer van wilt weten. Ik vind sommige BBC First series vaak wat ouderwets of oubollig aanvoelen, maar dat heb ik bij Tin Star totaal niet. Deze moderne thriller is wat mij betreft (ook al heb ik pas één aflevering gezien) een hele fijne aanvulling aan het aanbod van de zender en zal naar mijn idee misschien ook wel (terecht) voor een wat breder kijkpubliek kunnen gaan zorgen.

Conclusie

Deze eerste aflevering belooft veel goeds voor de rest van het seizoen, want naast het feit dat je het liefst direct de tweede aflevering wilt zien en de acteurs het geweldig doen, zijn de beelden prachtig geschoten en voegt de soundtrack echt iets toe aan het onheilspellende en mysterieuze gevoel dat je krijgt tijdens het kijken. Ik weet in ieder geval wat ik de komende tijd op donderdagavond ga doen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 14 september 2017 at 15:09

    Ik ben nou wel benieuwd! Ik ga ‘m als het eerste seizoen is afgelopen wel even in een ruk uitkijken.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.