Persoonlijk / Lifestyle

Hoe ogenschijnlijk vrij onzinnige en kleine dingen je onverwachts heel blij kunnen maken

15 januari 2019

Het begon laatst bij het openen van een Kerstcadeautje en tevens mijn enige gekregen Kerstcadeautje van dit jaar. De zus van mijn vriend had mij tijdens een familielunch net voor de Kerst een pakketje van Lush gegeven en hoewel ik niet zo dol ben op overheersende geuren en hoopte dat onze badkamer niet naar een Lush winkel zou gaan ruiken, was ik toch best nieuwsgierig naar wat erin zat. Wat ik onder andere uit het pakketje haalde was een stuk zeep, niets bijzonders zou je zeggen, maar ik heb werkelijk waar nog nooit zo’n fijne citrusgeur geroken. Ik ben totaal niet iemand die in extase kan raken van geuren en heb dan ook een neutrale deodorant en een hekel aan parfum, maar deze geur maakte me echt gelukkig. Elke keer als ik onder de douche stap bemerk ik bij mezelf een kleine glimlach als ik de zeep gebruik en ik heb nooit geweten dat naast de geur van de zee en vers gemaaid gras een geur bij mij zo’n fijn gevoel teweeg kon brengen.

Iets anders waar een mens onverwachts ontzettend gelukkig van kan worden? Mijn vriend en ik houden beiden niet van het doen van de afwas (understatement) en omdat hij vaker van huis is, voelde ik mezelf toch een beetje verplicht om deze taak bijna altijd op me te nemen. Na een redelijk duidelijke verdeling van alle andere huishoudelijke taken in huis (we wonen nog niet zolang samen), besloten we het met de afwas anders aan te pakken en het om de beurt te gaan doen. Het maakt dan ook niet uit of je de afwas na een dag of een week doet, als het jouw beurt is doe jij de afwas en gaat de ander niet lopen zeuren als het een bende is op het aanrecht. Dat is namelijk het probleem van de ander.

Laatst was de keuken weer een bende en het was mijn vriend zijn beurt om afwas te doen, maar toen ik ’s morgens na het douchen beneden kwam had hij niet alleen de afwas gedaan, maar ook de volledige keuken een poetsbeurt gegeven en hij was zelfs aan de bakplaten van de oven begonnen. Een vol droogrek met schone vaat, maar ook een schoon aanrecht maakte me even zo blij en rustig in mijn hoofd. Het voelt zo heerlijk om fris en met een opgeruimd (letterlijk en figuurlijk) hoofd en een opgeruimde keuken je dag te beginnen. Ik heb die ochtend dan ook zeker wel tien keer tegen hem gezegd hoe blij ik met hem ben.

Is er iets waar jij onlangs onverwachts heel blij van werd?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Axel 15 januari 2019 at 07:04

  De afwas…de klassieker.
  Het is een voordeel als je opgroeiende kinderen hebt. Dan wordt het hun taak. 🙂

 • Reply Kevin 15 januari 2019 at 18:08

  Ik voelde me heel erg blij, toen ik besloot om op Gran Canaria over een afgesloten weg, langs een berg naar een dorpje te lopen. Het uitzicht was zo prachtig, en elke keer wanneer ik daar nu weer aan denk, krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht.

  • Reply Patricia 16 januari 2019 at 11:39

   Dit soort dingen bedoel ik 🙂 Zo heerlijk dat iets je zomaar onverwachts zo gelukkig kan maken!

 • Reply Iris 18 januari 2019 at 22:24

  Het zit ‘m vooral in de kleine dingen merk ik. Bijvoorbeeld vanmiddag was ik een wandeling in het bos aan het maken, en een klein koolmeesje volgde mij van tak tot tak. Zó mooi! Heb met een glimlach de wandeling af gemaakt.

  • Reply Patricia 19 januari 2019 at 13:07

   Dat zijn vaak ook de momenten dat je even een connectie voelt met de natuur 🙂 Mooi!

 • Reply Pieter 28 oktober 2019 at 19:58

  Dat iemand je koffie komt brengen. Dat zijn de echte vrienden en vriendinnen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.