Films / Series / Televisie

Is er een film over Lord of the Rings schrijver J.R.R. Tolkien in de maak?

26 januari 2019

Het antwoord op deze vraag is ja en aangezien ik zelf heel nieuwsgierig ben naar deze film die in mei van dit jaar zal verschijnen, heb ik hieronder wat informatie voor je verzameld over de inhoud en de hoofdrolspelers.

Tolkien

De werken van schrijver J.R.R. Tolkien spreken al jaren tot de verbeelding en na de verfilmingen van de drie Lord of the Rings boeken en een trilogie gebaseerd op zijn kinderboek The Hobbit kent inmiddels bijna de hele wereld deze man. De meesten mensen (waaronder ik) weten echter maar weinig over deze schrijver en ik vermoed dat dat dan ook de reden is dat er een biografische film over Tolkien wordt gemaakt. Ik zeg wordt gemaakt, maar eigenlijk klopt het beter als ik zeg dat de film inmiddels al is geschoten en er alleen nog maar een mooi eindproduct moet worden gecreëerd. De aankondiging voor deze film werd oorspronkelijk in 2013 al gemaakt en het heeft uiteindelijk tot 2017 geduurd voordat de opnames begonnen.

De officiële synopsis van de film via Fox Searchlight Pictures luidt als volgt:

Tolkien explores the formative years of the orphaned author as he finds friendship, love and artistic inspiration among a group of fellow outcasts at school. This takes him into the outbreak of World War I, which threatens to tear the “fellowship” apart. All of these experiences would inspire Tolkien to write his famous Middle-Earth novels.

De film gaat dus over de jaren waarin hij inspiratie, vriendschap en liefde vindt te midden van een groepje buitenstaanders op de school waar hij opzit. De uitbraak van de Eerste Wereldoorlog dreigt deze connecties echter stuk te maken en zijn ervaringen in die tijd schijnen Tolkien geïnspireerd te hebben om zijn Middle-Earth verhalen te schrijven.

De jonge Tolkien zal vertolkt worden door de voor mij nog onbekende Harry Gilby en Mad Max: Fury Road, X-Men en Equals acteur Nicholas Hoult zal in de huid kruipen van de volwassen schrijver. Zijn grote liefde Edith Bratt, de vrouw die tevens als inspiratie diende voor de elven prinsessen in de Lord of the Rings saga, zal worden vertolkt door Love, Rosie actrice Lily Collins.

Hoult heeft inmiddels op Instagram de eerste officiële afbeeldingen van de film vrijgegeven en die zien er goed uit. De sfeer voelt wat grimmig en er lijkt een soort van bruinige sepia filter over het geheel te zijn gegooid. Dit zorgt in ieder geval voor een passende ouderwetse feel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Here’s the first images from Tolkien! Can’t wait for you all to see this beautiful story #tolkienmovie @tolkienmovie

Een bericht gedeeld door Nicholas Hoult (@nicholashoult) op

Tolkien zal in mei van dit jaar in de USA verschijnen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar ik hoop dat daar snel verandering in gaat komen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.