Films / Series / Televisie

Mijn Jurassic World: Fallen Kingdom trailer reactie

8 december 2017

Ik keek als dinosaurus fan al een paar dagen uit naar deze dag, want dit zou de dag worden dat de eerste Jurassic World: Fallen Kingdom trailer zou gaan verschijnen. Na het in mijn ogen wat tegenvallende eerste deel in deze nieuwe trilogie, was ik toch hoopvol dat het tweede deel beter zou gaan worden. Deze eerste trailer liet mij echt zo teleurgesteld achter dat ik direct de behoefte voelde om er iets over te schrijven.

Stompzinnig concept

Dit nieuwe verhaal zal zich zo’n vier jaar na Jurassic World afspelen en draait om het voorkomen van het opnieuw uitsterven van de dinosaurussen. Wat mij betreft een belachelijk concept, want ze kunnen de dino’s toch weer gewoon opnieuw klonen als ze daar zin in hebben? Ditmaal is niet de mens het probleem, maar een actieve vulkaan op het eiland. De vraag die dan ook meteen bij mij rijst is waarom ze in hemelsnaam een park hebben gebouwd op een eiland met een (actieve) vulkaan.

Naast het feit dat het verhaal dus wat mij betreft wat stompzinnig is, is ook de trailer zelf verschrikkelijk. Ten eerste komen er ontzettend veel random actiescènes in voorbij en de vraag is dan ook of dat de film OF vol actie zit OF dat we nu alles wat spectaculair is al gezien hebben. Daarnaast probeert Owen (Chris Pratt) wederom om zijn raptorvriendje onder controle te houden en zien we praktisch hetzelfde beeld als uit de eerste film voorbijkomen. Ik ben zelf totaal geen fan van het acteerwerk van Chris Pratt en grappig vind ik hem al helemaal niet. Ik wordt van het begin van deze trailer dus al een beetje verdrietig.

Wel tof is dat we blijkbaar te zien gaan krijgen hoe Owen een Velociraptor trainer is geworden, want we zien hem in één schot met de nog kleine baby Blue, een dino die in het eerste deel een belangrijke rol speelde.

Nostalgie

Ook lijkt deze film wederom te gaan leunen op nostalgie. Want Jeff Goldblum als Dr. Ian Malcolm is terug en spreekt wederom zijn iconische woorden: ”Life finds a way.” Begrijp me niet verkeerd, ik vind Goldblum geweldig, maar ik denk niet dat hij iets heel vernieuwends zal gaan brengen.

Heb ik dan niks positiefs te melden over deze eerste trailer? Dat gelukkig wel, want ik vind de muziek die in het begin wordt gebruikt te gek en eerlijk is eerlijk de dino’s en de omgevingen zien er weer belachelijk mooi uit. Oh, en ik krijg nog altijd kippenvel van het geluid dat de Tyrannosaurus Rex maakt.

Uiteraard ga ik deze film wel zien, maar na het teleurstellende Jurassic World en deze beroerde eerste trailer ga ik juni 2018 echter zonder al te veel verwachtingen naar de bioscoop.

Bekijk hieronder de trailer en oordeel zelf ->

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Krystle/Batboy 8 december 2017 at 17:59

  Vond JP vroeger zo spannend. Het eerste deel was pas geleden nog op tv heb ik weer gekeken. Voor mijn oudste zoontje vind ik het nog wel eng….

 • Reply Bianca Schrijft 8 december 2017 at 19:25

  Vanaf het begin ben ik geen fan van Jurassic Park. Ik geloof in de Darwin theorie, dus daar ligt het niet aan. Alleen kan ik me niet vinden in de verhaallijnen. Ik heb de trailers van het nieuwe deel dus eigenlijk genegeerd.

 • Reply Vera 8 december 2017 at 20:32

  Lijkt me erg leuk, heb pas een deel gezien en moet de rest nog. Maar ben echt exited!

 • Reply querine 8 december 2017 at 21:45

  ik vindt dino’s eng..erg he 30 jaar en dino’s eng vinden maar toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe Jurassic World

 • Reply Armande.net 8 december 2017 at 22:11

  Ja maar! Ja maar! Chris Pratt! Daarvoor wil ik best veel wegrennen voor dinosaurussen voor over het hoofd zien. hehe

 • Reply Sherry 9 december 2017 at 08:17

  Ik ben zelf ook een enorme dino fan. Wel jammer dat de trailer tegenvalt. Ik denk dat ze niet echt meer een goed verhaal hebben.

 • Reply Jamey 9 december 2017 at 09:47

  Het lijkt me echt een super toffe film! Kan niet wachten om hem te zien!

 • Reply Tamara 9 december 2017 at 12:14

  Ik heb de jurassic films allemaal we leuk gevonden maar op een gegeven moment is het leuke er ook een beetje af er is elke keer wel iets wat het park verwoest

 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be) 9 december 2017 at 12:23

  Ik vond Jurassic World eigenlijk wel leuk. Misschien omdat ik hem destijds met een kanjer van een jetlag gezien heb. En de muziek van Giacchino vond en vind ik nog steeds zalig, net als de absurditeit van Bryce Dallas Howard die heel de film in haar hoge hakken rondrent.
  Het concept voor deze film vind ik ook wat teleurstellend – waarom die dino’s gaan redden en gewoon niet de natuur haar werk laten doen? Maar bon, net als jij zal ik wschl wel gaan kijken, alleen al voor die t-rex 🙂

 • Reply Lotte 9 december 2017 at 20:26

  Ik moet eigenlijk zeggen dat ik Jurassic World wel leuk vond, ben ook super benieuwd naar de nieuwe film. Het concept is wel bijzonder voor een jp film maar we zullen zien waar het zal leiden 😀

 • Reply Maargy 10 december 2017 at 02:52

  De eerste JP vond ik inderdaad wel spannend. Maar zodra er dan maar voort geborduurd wordt op één blockbuster wordt het al gauw een beetje voorspelbaar. Ik denk dat ik hem over 6 maanden lekker in de woonkamer ga kijken

 • Reply nicole 10 december 2017 at 09:46

  Als ik dit zo lees ga ik deze film zeker niet kijken. De eerste vond ik schitterend maar daarna werd het toch wat minder.

 • Reply priscilla 10 december 2017 at 11:56

  Ik vond het vroeger zo eng, haha. De laatste film vond ik trouwens wel leuk!

 • Reply MC Kleuver 10 december 2017 at 17:01

  Tot nu toe heb ik alleen de eerste film gezien. Het wordt tijd voor de hele reeks 🙂

 • Reply Debbythechocoholic 10 december 2017 at 19:00

  Bedankt voor je eerlijke mening. Persoonlijk ben ik echt geen fan van deze films. Heb er ooit is 1 meegekeken met de boyfriend en ben in slaap gevallen 😳

 • Reply Kees de Vreugd 10 december 2017 at 19:07

  Ach, de verhaallijnen van alle Jurassic Park/World films zijn flinterdun.
  Het gaat er blijkbaar om de dino’s zo levensecht mogelijk in beeld te brengen. Een ijzersterk plot en interessante karakters zouden er iets heel bijzonders van kunnen maken.
  Denk dat dit trouwens hooguit een cameo-optreden van Goldblum is.

 • Reply Marjolein 11 december 2017 at 10:22

  Ik had de trailer bekeken en ben ook reuze nieuwsgierig naar hoe ze het hebben weergegeven. Voor mijn kinderen echt nog te eng, maar mijn nieuwsgierigheid is zeker gewekt

 • Reply Babs 11 december 2017 at 11:35

  JP is niet zo iets waar ik zou naar kijken. Mijn oudste zoon wel, die is gek op dino’s. Misschien moet ik dus echt wel eens samen met hem kijken, zou hij wel leuk vinden

 • Reply Fleur 11 december 2017 at 11:50

  Ik was al niet zo’n fan van deze films, maar na het zien van de trailen en het lezen van je blog, sla ik deze ook maar over

 • Reply Jessica 11 december 2017 at 19:38

  Volgens mij heb ik JP nooit een keer helemaal bekeken. Ben echt een schijtert wat dat betreft dus nee laat maar zitten haha.

 • Reply Daan 11 december 2017 at 20:32

  Voorspelling: Goldblum is het hoogtepunt van de hele film. Ik vrees een zoveelste disastermovie, maar met dinosaurussen om het “fris” te houden.

 • Reply Verena 12 december 2017 at 11:15

  Gekke verhaallijn… Een park bij een actieve vulkaan bouwen en dan in paniek raken dat de dinosaurussen gevaar lopen. Dat hebben ze op zichzelf afgeroepen…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.