Films / Series / Televisie

Kijk tip: Purl -> De eerste korte animatiefilm van het Pixar SparkShorts programma

6 februari 2019

Pixar is inmiddels een begrip als het gaat om computergeanimeerde films. Vanaf het moment dat de wereld in 1995 kennis maakte met Woody, Buzz Lightyear en de rest van het speelgoed in Andy’s kamer in Toy Story, zijn de films van Pixar een begrip bij zowel animatie- als filmliefhebbers. Niet alleen hun lange films, maar ook hun shorts, die voornamelijk te zien zijn als voorstukjes van hun bioscoopfilms, kunnen rekenen op flink wat positieve reacties. Nieuwe technieken hebben de afgelopen jaren gezorgd voor visuele hoogtepunten, maar Pixar kijkt ook graag naar de toekomst en is daarom gestart met het SparkShorts programma.

Wat is SparkShorts?

Jim Morris, de directeur van Pixar Animation Studios omschrijft het programma als volgt:

The SparkShorts program is designed to discover new storytellers, explore new storytelling techniques, and experiment with new production workflows. These films are unlike anything we’ve ever done at Pixar, providing an opportunity to unlock the potential of individual artists and their inventive filmmaking approaches on a smaller scale than our normal fare.

Dit programma zorgt binnen Pixar niet alleen voor meer creativiteit, maar ook voor meer vernieuwing, bijzonder materiaal wat misschien anders nooit zou zijn gemaakt en het ontdekken van nieuw talent. Hieronder nog even een verduidelijking van Pixar en de makers binnen het programma zelf.

Purl

De eerste korte animatiefilm die is verschenen heet Purl. Hieronder vind je naast dit filmpje ook twee korte andere filmpjes waarin alle filmmakers worden geïntroduceerd. Je krijgt tevens een kijkje achter de schermen bij het maken van het filmpje over het schattige roze bolletje wol dat net met een nieuwe baan is begonnen en een manier probeert te verzinnen om aansluiting te vinden met haar nieuwe team, dat nogal terughoudend is in het accepteren van hun nieuwe werknemer.

Pixar heeft inmiddels ook al datums vrijgegeven voor de twee volgende korte films en die zullen gaan verschijnen op 11 en 18 februari.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.