Kunst / Cultuur / Evenementen Levende geschiedenis

Miniverslag -> Castlefest 2017

8 september 2017

Het heeft even geduurd voor dat dit verslag online kwam, maar dat heeft een goede reden. Ik heb op dit festival zo’n bijzondere band gezien dat ik even wilde wachten totdat er goede beelden van zouden verschijnen op Youtube, zodat ik deze met jullie kon delen. Het volledige concert was inmiddels online gezet, maar is weer verwijderd. Na wat zoeken heb ik toch nog een redelijke goede opname gevonden en daarom vandaag mijn miniverslag van Castlefest 2017.

De eerste en enige keer dat ik ooit naar Castlefest ben geweest is al zolang geleden dat toen ik de kans kreeg om het gehele weekend bij de historische standhouder Erlund (website) op het festival te staan, ik niet lang hoefde na te denken.

De bedoeling was in eerste instantie om een veel uitgebreider verslag van Castlefest te schrijven, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Waarom niet? Soms heeft een mens niet zoveel inspiratie en daarnaast valt er eigenlijk niet heel veel te vertellen over mijn ervaringen op Castlefest 2017, alleen dat ik het ontzettend leuk heb gehad, maar het wel beroerd was dat er op ons veldje veel te weinig toiletten waren. Toch hieronder nog even een kort verslag van een geslaagd weekend.

Lekker rustig

Onze stand stond niet op het drukke gedeelte rondom het kasteel en het hoofdpodium, maar was omringt door allemaal andere historische standhouders. Het grasveld voor ons kampement diende regelmatig als hang out voor iedereen die even zin had om met een hapje en een drankje te ontspannen en in vergelijking met het gebied rondom het kasteel was ons gedeelte vrij rustig. Dit zorgde er tevens voor dat er genoeg tijd was om met de overige bezoekers en bekenden te kletsen en ze informatie te geven over de producten.

Heilung

Op de zaterdag van Castlefest was er één bandnaam die veelvuldig onderdeel was van (random) gesprekken op het terrein en dat was Heilung. Er was mij voor het festival verteld dat dit het allereerste openbare optreden van de band zou gaan worden en het geheel in mysterie was gehuld.

Ik heb al heel wat concerten en festivals in mijn leven bezocht, maar ik heb nog nooit zoiets bizars gezien als Heilung. Het optreden was één groot ritueel waar je in werd meegenomen, door werd overgenomen en in werd gezogen. Het ging bij mij niet eens echt om de muziek, want ik zou niet zo snel een cd van deze band opzetten. Het was de algehele ervaring inclusief de prachtige kostuums, expressieve bewegingen, de zelfgemaakte instrumenten en attributen en de vocale en instrumentale perfectie die deze show memorabel maakte.

Ben jij dit jaar ook naar Castlefest geweest?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anouk 8 september 2017 at 12:03

  Jaaa ik wil ook echt graag naar de wintereditie. Heb niet die band gezien waar je over schrijft maar wel Rapalje bijvoorbeeld wat ik altijd een leuke band vind 🙂 Volgend jaar wil ik wel op de camping staan!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 11 september 2017 at 17:40

  Ik ben nog nooit naar Castlefest geweest, maar het lijkt me wel heel leuk! Even net wat anders dan de ”normale” conventies waar ik naartoe ga 🙂

  • Reply Patricia 12 september 2017 at 18:17

   Zeker een keer doen en het voordeel is dat je gewoon in cosplay outfit kan komen 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.