Films / Series / Televisie

Netflix tip -> The Gift

26 januari 2020

The Gift is niet alleen het regiedebuut van acteur Joel Edgerton, hij speelt tevens een belangrijke rol in deze thriller die inmiddels op Netflix te zien is. Gezien de geweldige rollen die Edgerton heeft afgeleverd in films als The Great Gatsby en Black Mass, kon ik niet anders dan deze film gaan bekijken. Bewijst Edgerton met deze film dat hij meer kan dan alleen acteren?

Het verhaal

The Gift draait om een getrouwd stel dat onlangs volledig opnieuw is begonnen. Robyn en Simon zijn recent verhuist, Simon heeft een nieuwe baan en het stel heeft plannen om binnen zeer korte tijd een gezin te stichten. Tijdens het winkelen komen de twee een oude kennis van Simon tegen. De twee noteren een beetje ongemakkelijk het telefoonnummer van de ietwat vreemde oud-klasgenoot Gordo, maar worden onverwachts een paar dagen later door hem verrast met een cadeautje dat voor de deur is geplaatst. Ze hebben geen idee hoe Gordo aan hun adres is gekomen, maar zoeken er beide weinig achter. Dit hadden ze beter wel kunnen doen, want het goedbedoelde flesje wijn leidt naar iets wat het stel niet zag aankomen. Meer ga ik je niet over het verhaal vertellen, want ik wil niet teveel weggeven. Ik raad je dan ook tevens aan om trailers te vermijden als je van plan bent de film te gaan kijken.

The Gift is een mysterie dat zich langzaam maar zeker ontvouwt en dat een aantal bijzondere plot twists bevat. Hoewel de film op de helft iets in spanning inlevert, wordt dat in het laatste gedeelte volledig goedgemaakt met een aantal verrassende wendingen. De film is tevens heel goed geschoten en er is aandacht besteed aan de details. Vooral in de eerste helft betrapte ik mezelf er regelmatig op dat ik met mijn ogen in elke scene het hele scherm afging om te kijken of er niet toevallig iets op de achtergrond gebeurde wat me in eerste instantie niet opviel. Deze ‘suspence’ in Edgerton’s film is niet toevallig, want de acteur is zelf groot fan van het werk van regisseur Alfred Hitchcock, die niet voor niks The Master of Suspense werd genoemd. Daarnaast wordt er in een aantal relevante scenes ook goed gespeeld met licht en donker, waardoor de onderlinge verhoudingen tussen de hoofdrolspelers op belangrijke momenten nog duidelijker worden.

Het acteerwerk

Laat ik beginnen met de man die verantwoordelijk is voor deze spannende film, Joel Edgerton. Deze man heeft wederom weer geweldig acteerwerk afgeleverd en speelt zijn ietwat sullige, sociaal ongemakkelijke en enorm ‘creepy’ karakter zeer geloofwaardig. De ster in deze film voor mij is echter Jason Bateman, die de arrogante Simon uitmuntend vertolkt. Hij is in staat alle facetten van zijn karakter overtuigend neer te zetten en ik was onder de indruk van zijn spel en expressies. Zijn chemie met zowel Edgerton als Rebecca Hall, die zijn vrouw speelt, is geloofwaardig. Hall is net als haar twee mannelijke collega’s een geweldige keuze geweest. Ik ken deze actrice zelf van haar rollen in zowel The Prestige als Vicky Cristina Barcelona. Hall is in staat geweest de achtbaan aan emoties waar haar karakter mee te maken krijgt, geloofwaardig over te brengen en je leeft met haar mee in zowel de ongemakkelijke als angstige momenten.

Oordeel

The Gift is een psychologische thriller die mij positief heeft verrast en die een kant opgaat die je niet ziet aankomen. Joel Edgerton bewijst met deze film dat hij naast een briljant acteur ook een veelbelovend regisseur is. Ik heb me met deze film geen moment verveeld, hij blijft spannend tot het einde en het acteerwerk is uitmuntend. Een echte aanrader!

The Gift is een spannend cadeautje dat ik met veel enthousiasme heb uitgepakt
  • 8/10
    The Gift - 8/10
8/10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.