Persoonlijk / Lifestyle

Nieuwe dingen durven doen #2

11 oktober 2018

Met angst in de auto roadtrippen door Frankrijk

Ik was in eerste instantie van plan om een apart artikel over onze vrij onverwachte vakantie naar Frankrijk te schrijven. Maar bij nader inzien verwerk ik mijn ervaringen toch liever in deze tweede nieuwe dingen durven doen update.

Mijn vriend en ik hadden een paar maanden geleden al besloten dat we nog wel een paar dagen weg wilde, maar in eerste instantie wilden we een aantal historische plekken in Zwitserland gaan bezoeken. Aangezien ik de laatste tijd ontzettend angstig ben als bijrijder in de auto, leek het toch geen goed idee om dit te gaan doen. De reden daarvoor is dat mijn hoogtevrees mijn angst in de auto nog wel eens een stuk erger zou kunnen gaan maken. Frankrijk is redelijk plat in vergelijking met Zwitserland, dus dat klonk dan ook als een beter plan.

Ik wil nu heel stoer gaan zeggen dat het de anderhalve week dat we weg waren super goed is gegaan wat betreft mijn angsten, maar helaas was dat niet het geval. Ik heb tijdens de meeste autoritten wat oxazepam moeten slikken en helaas geeft dat spul ook bijwerkingen in de vorm van moeheid en meer prikkelbaarheid. Goed nieuws is wel dat ik inmiddels bij kleinere stukjes van maximaal een half uur tot veertig minuten in de auto niet meer in paniek raak, dus het gaat de goede kant op.

De vakantie zelf was fijn en hoewel ik niet altijd in het beste humeur was, was het heerlijk om voor de eerste keer met mijn schatje naar het buitenland te gaan en hebben we een aantal prachtige historische plekken bezocht. We sliepen in een tiny house en een ruimte boven een boerderij met een prachtig bos om de hoek en we sloten de vakantie op de terugweg af met een bezoekje aan een prachtig (historisch) park.

Inburgeren en de creamarkt

Sinds een tijdje ben ik bij mijn vriend ingetrokken in zijn prachtige huis in Oudewater en hoewel ik me in deze vrij kleine plaats, die bekend staat om zijn heksenwaag, tot nu toe best wel op mijn gemak voel, heb ik mijn plekje nog niet helemaal gevonden. Tijd dus om daar iets aan te gaan doen en hoe fijn is het dat ik dit kan combineren met mijn weefhobby. Ik zag online voorbijkomen dat er in november een creamarkt wordt georganiseerd voor creatievelingen die hun waar tentoon kunnen stellen en verkopen.

Ik maak al een tijdje weefbanden voor historische kostuums, maar had inmiddels ook het idee om met katoendraad haarbanden, armbanden en decoratieband voor kleding te gaan maken. Ik vind het super spannend, maar ik heb mezelf dan ook ingeschreven om op de markt te gaan staan. Ik verwacht geen grote winst te maken en ben allang blij als ik mijn materialen eruit heb en het gaat mij er dan ook vooral om, om wat nieuwe (creatieve) mensen te leren kennen en mezelf een beetje onder te dompelen in het leven hier. Ik zal jullie na de markt uiteraard laten weten hoe het was.

Heb jij de laatste tijd nog nieuwe dingen durven doen of ben je nog iets spannends van plan?

 

Lees ook ->

Een nieuw onderdeel op mijn blog -> Nieuwe dingen durven doen

Nieuwe dingen durven doen #1

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Iris 11 oktober 2018 at 15:55

  Hee Patricia, wat een interessant en herkenbaar artikel. Goed van je dat je juist je angsten aan bent gegaan! Vaak is dit de moeilijkste manier, maar wel de meest effectieve manier om te kunnen dealen met angsten. Zelf ben ik afgelopen 9 dagen ook op vakantie geweest, ondanks mijn paniekaanvallen. En nee, niet alle dagen waren goed en leuk, veel dagen had ik enorme duizeligheidsaanvallen en veel vermoeidheid. Maar de dagen dat het goed ging heb ik vol benut en genoten! Ik denk dat dat de beste manier is om om te gaan met angsten. Accepteren dat het er is, en elke dag nemen zoals het is. Ik hoop dat het bij jou langzaam aan beter zal gaan, en als je ooit behoefte hebt aan een luisterend oor mag je me altijd een berichtje sturen šŸ™‚ knuffel en ga vooral door met je blog! I love it šŸ˜€

  • Reply Patricia 13 oktober 2018 at 09:52

   Dank je voor je reactie šŸ™‚ Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat als je zegt dat je je angsten moet accepteren en moet genieten van alles wat wel goed gaat en mooi is. Ik accepteer inmiddels wel dat ik die angsten heb, maar ik merk dat ik mijn negatieve gevoelens nog veel te veel laat overheersen en de mooie dingen die ik meemaak te snel aan de kant zet en niet altijd op waard schat. Super fijn om te horen dat ik niet de enige ben trouwens en nog fijner is dat je net als mijn ondanks de paniek ook nog hebt kunnen genieten van je vakantie šŸ™‚

 • Reply Robin 13 oktober 2018 at 21:42

  Zoo, ik ben weer eens blogs aan het bij lezen. Wat ben jij goed bezig! De haarband is super tof! Hoe zit ie vast?
  Ik heb ineens meer dan ooit last van een soort faalangst… en sowieso nu hier in Hilversum alles alleen moeten ontdekken vind ik ook vrij eng. Zou eigenlijk graag eens hier in de bossen of natuurgebied wandelen maar dat durf ik dus niet zo goed alleen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.