Persoonlijk / Lifestyle

Nieuwe dingen durven doen #3

13 december 2018

Deze derde update heeft even op zich laten wachten, maar dat komt doordat ik de afgelopen tijd nog niet zoveel nieuwe dingen heb durven doen. Ik heb afgelopen week echter wel een hardnekkige angst overwonnen, dus ik vond het tijd geworden voor een nieuwe dingen durven doen artikel.

Geen creamarkt, maar wel een kraam op Castlefest

In mijn vorige update liet ik jullie weten dat ik mezelf had ingeschreven om deel te nemen aan de creamarkt in mijn nieuwe woonplaats. Na wat speurwerk bleken mijn weefbanden en de sieraden van mijn vriend toch niet zo goed bij de rest van de spulletjes die daar zouden worden verkocht te passen, dus dat heb ik afgezegd. Wat ik echter wel heb gedaan is samen met mijn vriend en twee creatieve vrienden achter een kraam op de wintereditie van Castlefest gestaan. We hebben al eerder met een kampementje gestaan op de gewone editie die altijd in augustus plaatsvindt, maar ditmaal was het alleen mogelijk een kraam te huren. De verkoop was voor ons twee echter vrij treurig en we zijn dan ook tot de conclusie gekomen dat onze zelfgemaakte voorwerpen beter tot zijn recht komen als we ze tentoonstellen in een historisch verantwoord kampementje.

Eindelijk alleen!

In mijn eerste nieuwe dingen durven doen artikel vertelde ik jullie dat ik mezelf had ingeschreven bij een nieuwe sportschool, maar dat ik daar alleen nog maar in bijzijn van mijn vriend was geweest. Het heeft twee maanden geduurd, maar ik ben nu eindelijk in mijn eentje geweest en ik voel mezelf zo trots. Vroeger ging ik met alle gemak van de wereld in mijn eentje naar de sportschool, maar sinds mijn paniekaanvallen kan ik soms bang zijn en in paniek raken om de meest vreemde dingen en ik kan het dan ook niet altijd verklaren waarom dat zo is. Mijn “sportschoolangst” was één van die vrij ondefinieerbare angsten en hoewel ik nog steeds moeite heb om daadwerkelijk te gaan, voel ik me nu dat ik alleen ben geweest bevrijdt en zoveel sterker. Op naar stap 3 en dat is in mijn eentje een groepsles volgen. Het feit dat ik in een kleine plaats woon is trouwens wel deels een voordeel, want ik heb een tijd geleden eerlijk bekend aan een medewerker dat ik doodsbang ben en de dag dat ik alleen kwam werd ik dan ook bedolven met liefde door deze lieve instructrice. Voor iedereen die de sportschool ook doodeng vind wil ik dan ook als tip meegegeven om een medewerker die je vertrouwd en waar je je fijn bij voelt in vertrouwen te nemen, want de motiverende woorden van iemand die ook wil dat jij je doel behaalt zijn ontzettend fijn en kunnen je net als ik die drempel misschien wel over laten gaan. Ik moet wel zeggen dat mijn lieve vriend ook een groot aandeel heeft gehad in deze stap en daar ben ik hem uiteraard ontzettend dankbaar voor.

Heb jij onlangs nog iets nieuws gedurfd of bijzonders gedaan?

 

Lees ook ->

Een nieuw onderdeel op mijn blog -> Nieuwe dingen durven doen

Nieuwe dingen durven doen #1

Nieuwe dingen durven doen #2

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Daan 14 december 2018 at 17:15

  Ik kende Castlefest nog niet! Wel Elf Fantasy Fair en Elfia & zo. Maar Castlefest had ik nog nooit van gehoord.

  • Reply Patricia 14 december 2018 at 22:42

   Ik vind Castlefest persoonlijk leuker dan Elfia, omdat er meer muziek is 🙂 De zomereditie is vooral de moeite waard om een keer te bezoeken.

 • Reply Nostra 17 december 2018 at 11:38

  Goed bezig! Zelf niet echt nieuwe dingen gedaan, maar ik ben wel begonnen met het nadenken over wat voor sport ik ga doen. Doe al tijden niets, maar heb nog geen idee waar ik zin in heb…binnenkort eens wat over brainstormen.

  • Reply Patricia 17 december 2018 at 12:17

   Ik ben benieuwd wat de uitkomst gaat worden 🙂 Fitness doe ik vooral voor mijn gezondheid en om mijn lichaam soepel te houden, voor de leuk zou ik heel graag willen boogschieten.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.