Persoonlijk / Lifestyle

Persoonlijke update: Gelukkig makende geluiden

11 april 2017

Na mijn vorige persoonlijke update, die hier te lezen is en waarin ik jullie vertelde dat er na ruim zeven jaar een einde aan mijn relatie was gekomen, kom ik vandaag met een positiever en optimistischer verhaal. De lente is begonnen, de zon schijnt weer een stuk vaker en na regen komt zonneschijn, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben inmiddels vertrokken uit Amsterdam en hoewel het proces daarnaartoe en het afscheid van mijn ex hartverscheurend was, begin ik langzamerhand mijn eigen enthousiaste ikje weer terug te vinden.

Ik wil ten eerste iedereen die mijn vorige artikel heeft gelezen heel erg bedanken voor alle bijzondere (persoonlijke) berichten en mooie en lieve woorden. Ik heb mezelf lange tijd heel erg eenzaam gevoelt en ik besef nu dat ik er niet alleen voor sta en inmiddels ontzettend veel lieve mensen om mezelf heen heb verzameld. Op Dutch Comic Con heb ik de kans gehad om een aantal mensen in het echt te leren kennen die ik eerder alleen via social media sprak, waardoor mijn cirkeltje alleen maar groter is geworden.

Een hele berg fijne geluiden zorgden de afgelopen weken ook voor een reeks gelukkige momentjes. De fluitende vogels, het oprechte gelach van twee kleine blije nichtjes die zeggen dat ze je gemist hebben en een MP3 speler gevuld met oude favorieten hebben mijn dagen regelmatig opgevrolijkt.

Het voelde afgelopen maand ook heel goed om de vertrouwde stem van mijn beste vriend weer te horen. Ik had hem al zeker een jaar niet meer gezien en een dagje samen rondwandelen en genieten van de zon in het centrum van Utrecht hebben mij dan ook heel goed gedaan. Fijne, lieve en oprechte woorden van een oude bekende hebben er daarnaast voor gezorgd dat ik weer een stuk lekkerder in mijn vel zit en minder onzeker ben geworden over mijn uiterlijk. Ik kan wel zeggen dat ik mezelf sinds lange tijd weer regelmatig echt gelukkig voel en dat heb ik gemist!

Ik ben door al deze positieve gevoelens geïnspireerd geraakt om een nieuw moodboard te maken, een bucketlist te beginnen en elke dag op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Ik sta daardoor nog even extra stil bij alle momenten die er de afgelopen weken voorbij zijn gekomen en dat voelt goed, als een opluchting, een bevrijding van alle ellendige gevoelens die mijn hoofd maandenlang hebben beheerst. Ik kan eindelijk weer ademhalen!

Ik heb inmiddels al ruim drie weken geen paniekaanvallen meer gehad en ik ben al vier kilo afgevallen omdat ik niet meer de behoefte voel om mezelf vol te proppen met slecht voedsel. Het ondernemen van dingen kost nog steeds heel veel energie en ik kan nog niet altijd de rust en het geduld vinden om nieuwe artikelen te schrijven, maar dat is gezien de situatie denk ik niet meer dan logisch. Ik weet uit ervaring dat een positieve opleving als deze (vooral in het leven van iemand met borderline) niet eeuwig zal duren en ik mis de aanwezigheid van mijn ex uiteraard nog steeds. Desondanks ben ik dolblij dat het geestelijke dieptepunt van deze break up inmiddels achter mij ligt en ik niet meer bang ben voor de toekomst en alles wat er gaat komen. Ik kijk er inmiddels zelfs naar uit!

Hoe gaat het met jou?

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Anouk 11 april 2017 at 21:19

  Wat fantastisch om te lezen! Fijn dat je even een opleving hebt en zoveel moois hebt gezien, gehoord en meegemaakt. Break-ups doen gruwelijk veel pijn en ups en downs horen erbij, maar dat je weer je oude ik terug vindt en midden in het leven staat zegt een heleboel 😉 Ik gun je alle geluk van de wereld. Liefs

  • Reply Patricia 12 april 2017 at 17:13

   Dank je wel voor je lieve woorden -x-

 • Reply Jorn de Koning 11 april 2017 at 22:34

  Zo fijn om te lezen dat je de weg omhoog hebt gevonden. Possitief in het leven staan is wat je nodig hebt en ik ben blij, heel blij te lezen dat je leven weer goed aanvoelt. Dat mag ook wel een keer.
  ZHet mag zeker gezegd worden, je bent een heel leuk meisje met een hart van goud en een ontzettende lieverd die vreselijk leuk kan schrijven. Ik heb je stuk met een traan gelezen maar ook met een lach. Ben blij voor je engel, hou het vast en geloof in jezelf en in je kunnen. Dat heb ik ook altijd gedaan en doe ik nogsteeds.

  Kus

  • Reply Patricia 12 april 2017 at 17:17

   Ik hoopte al dat je het zou lezen 🙂 Ben blij om te zien dat jij ook weer leuke dingen aan het doen bent waar jij gelukkig van wordt, zoals je etentje. En wat betreft dat geloven in mij, ik zal ook altijd in jou blijven geloven! -x-

 • Reply De Protagonisten (m) 12 april 2017 at 08:26

  Het zonnetje doet het altijd goed. Fijn dat het weer wat beter gaat. Kusje x

  • Reply Patricia 12 april 2017 at 17:12

   Dank je wel en uiteraard een dikke kus terug 🙂

 • Reply Robin 12 april 2017 at 08:59

  Wat fijn om te lezen dat je uit die put bent!

 • Reply Nostra 12 april 2017 at 09:39

  Fijn om te horen dat je je weer beter voelt en weer aan het genieten bent. Met mij gaat het prima, eigenlijk weinig over te klagen (ok, misschien dat ik te weinig tijd heb om films te kijken) en ben ik de laatste hand aan het leggen aan de voorbereidingen voor de get together.

  • Reply Patricia 12 april 2017 at 17:12

   Goed om te horen dat het goed met je gaat en wat betreft de get together, ik heb er zin in!! 🙂

 • Reply Jacqueline 12 april 2017 at 14:03

  Wat fijn dat je er zo positief in staat en er ook weer leuke dingen op je pad komen.
  En met mij gaat het ook best goed hoor. 🙂

  • Reply Patricia 12 april 2017 at 17:11

   Goed om te horen dat het met jou ook goed gaat 🙂

 • Reply Daan 12 april 2017 at 21:40

  Mooi zo, klinkt goed!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.