Persoonlijk / Lifestyle

Persoonlijke update: Veranderingen en hernieuwde bloginspiratie

12 november 2017

Het zal je inmiddels wel opgevallen zijn dat ik al een tijd lang geen nieuwe artikelen meer online heb gezet. Ik kan je vertellen dat daar (tot mijn grote vreugde) vanaf vandaag verandering in zal komen.

Weer verhuisd

Nadat ik eerder dit jaar vanuit Amsterdam tijdelijk naar Hilversum verhuisde, ging ik vervolgens Den Haag ‘uitproberen’. Het wonen in deze stad beviel ontzettend goed, maar ik heb mijn tijdelijke onderkomen inmiddels moeten verlaten en zit voorlopig weer even in Hilversum. Ik ben wel van plan om in de toekomst weer richting Den Haag te gaan, maar aangezien ik een fijne plek wil vinden waar ik mezelf echt thuis voel, neem ik daar even goed de tijd voor.

Het schrijven is er de laatste tijd door de verhuizing terug naar het huis van mijn ouders, een wat wisselende geestelijke gesteldheid en een aantal andere veranderingen in mijn leven een beetje bij ingeschoten. Ik ben meerdere malen aan blogs en filmreviews begonnen, maar ik kreeg het niet voor elkaar om ze ook daadwerkelijk af te maken. Laten we het houden op een tijdelijk writer’s block dat inmiddels gelukkig geheel verdwenen lijkt te zijn.

Veranderingen op mijn blog

Ik heb de laatste tijd wel veel nagedacht over de dingen die ik de komende tijd op mijn blog wil plaatsen. Ik vind het schrijven van filmrecensies nog steeds geweldig, maar ik heb het idee dat mensen die steeds minder lezen en er ook minder behoefte aan lijkt te zijn. Dit is een onderwerp waar filmbloggers Kurt en Meneer Vevie onlangs ook al iets over schreven (lees hier en hier hun artikelen). Deels zal dit te wijten zijn aan het steeds grotere aanbod aan (film)blogs. Met name de blockbusters worden tegenwoordig overal besproken en ook invloedrijke televisieprogramma’s en kranten besteden tijd en ruimte aan deze films. Hierdoor wordt je regelmatig overspoeld door informatie en meningen van critici.

Er zijn daarnaast zoveel matige films uitgekomen dit jaar, dat ik ook niet meer de behoefte voel om overal een recensie over te schrijven. Ik vind het dan leuker om de films te bespreken die of heel goed of heel slecht en/of heel bijzonder en uniek zijn. Of films die aan de hand van mijn verwachtingen vooraf heel erg tegenvielen of me juist positief hebben verrast. Ik zal in de toekomst dan ook wat minder recensies online zetten, maar wat meer discussies en achtergrondartikelen (met spoilers) over films en series. Daarnaast wil ik ook artikelen gaan schrijven over andere dingen die me bezighouden, zoals mijn nieuwe levende geschiedenis hobby. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om weer lekker veel online te zetten de komende tijd!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Meneer Vevie 12 november 2017 at 12:10

  Ik herken wat je zegt helemaal. Er zijn zoveel blogs, media etcetera die met hetzelfde bezig zijn, dat het niet meer ‘the end all, be all’ is. Je kunt je dan idd beter richten op de titels die je echt interessant vindt, zodat het leuk blijft en de lezer dat ook merkt in je recensie.

  Ik herken mij ook in je writersblock-fase. Dit jaar en vorig jaar ben ik er ook enkele maanden uit geweest, omdat ik geen behoefte/inspiratie had.

  Je nieuwe opzet klinkt iig interessant en goed dat je weer terug bent!

  • Reply Patricia 12 november 2017 at 14:26

   Ben blij dat meer mensen zich hier in herkennen en ben zelf ook heel blij dat ik weer terug ben 🙂

 • Reply Daan 12 november 2017 at 14:45

  Yes, welcome back! Dat “iedereen” film/tvblogs heeft is ook de reden dat ik maar bij tijd en wijlen een recensie schrijf. Meestal probeer ik het te mixen met andere dingen als korte verhaaltjes, muziek, essays en dergelijke.

  • Reply Patricia 12 november 2017 at 16:05

   Ik ben dus niet de enige 😉

 • Reply Axel 12 november 2017 at 16:07

  Dag Patricia, een writer’s block is geen schande. Zelfs de grootsten hebben er af en toe last van.
  Laat het schrijven tot je komen en pen neer wat je zelf het leukst vindt. Je persoonlijke stukjes geef ik immers steevast de voorkeur aan.

 • Reply Nostra 13 november 2017 at 12:20

  Leuk om te horen dat je weer wat actiever gaan zijn en hoop dat je weer snel een eigen plekje weet te vinden (Den Haag of ergens anders).

  Denk niet dat het aantal filmblogs zo enorm gestegen is, meer dat we ze nu allemaal makkelijker weten te vinden 😉 Zelf sta ik niet eens stil bij de vraag van waarom recensies. Ik wil m’n mening delen en zie dat het (ook al is dat soms maar een tiental man) gelezen wordt. Maar net zoals jij probeer ik ook regelmatig andere dingen ernaast te doen zoals artikelen, blogathons etc omdat ook erg leuk is om te doen en in sommige gevallen ook zorgt voor meer lezers.

 • Reply De Protagonisten (m) 13 november 2017 at 16:54

  Jeuj, je bent er weer 🙂 Ik vroeg mij laatst al of je nog zou gaan bloggen. Goede te lezen dat dit het geval is. In welke vorm dan ook.

 • Reply Bianca 22 november 2017 at 20:30

  Alles op zijn tijd, verhuizen is altijd zo’n stress en gedoe dus de rest wacht wel even 🙂

 • Reply Wanda 22 november 2017 at 20:41

  Leuk dat je weer bloginspiratie hebt! Film-recensies lees ik inderdaad niet zo snel, ondanks dat ik wel graag films kijk maar op de een of andere manier spreekt het mij zelf wat minder aan om erover te lezen. Maar het is natuurlijk gewoon jouw blog en jij bepaald waar je over wilt schrijven!

 • Reply Bryan 22 november 2017 at 20:41

  Leuk dat je weet wat je wil nu! Alleen spijtig dat er inderdaad weinig echte goede films zijn uitgekomen. Veel succes!

 • Reply querine 22 november 2017 at 20:59

  wat een leuk idee!
  Ik mis inderdaad een goede film blog met filmrecensies

 • Reply Sylvia 22 november 2017 at 21:19

  Ook ik heb dit hoor. Dan weet ik het echt niet meer. In het begin maak ik mij enorm druk, maar later laat ik het los. En dan heb ik toch een rust, juist omdat het “moet”

 • Reply Amelie 22 november 2017 at 21:30

  Schrijf inderdaad wanneer het goed lukt. Onafgewerkte blogs kunnen misschien toch nog iets worden?

 • Reply Amylia 23 november 2017 at 10:42

  benieuwd naar de verandringen op je blog, en ik begrijp je ‘frustraties’ wel!

 • Reply Mieke 24 november 2017 at 12:25

  Succes met de nieuwe richting. Er staat inderdaad zo veel info online dat het soms moeilijk is een juiste invalshoek te vinden.
  De laatste film die ik echt leuk vond, was denk ik The Intern. Al een tijdje geleden. Nu kijk ik uit naar Murder On The Orient Express.

 • Reply nicole 8 december 2017 at 11:39

  Leuk om je plannen te lezen. Ik moet zeggen dat ik je film reviews wel graag lees!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.