Persoonlijk / Lifestyle

Podcast tips #1 -> The Minimalists

29 mei 2018

Ik benoemde The Minimalists al even kort in mijn eerdere artikel over het luisteren naar podcasts, maar bij deze wil ik ze nog even speciaal benoemen als podcast tip.

The Minimalists bestaan uit het duo Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Deze twee vrienden hebben in 2011 de zakelijke wereld, inclusief de rijkdom en de status die ze hadden vergaard, achter zich gelaten om hun passie achterna te gaan en gelukkig te worden met minder. Ze waren al eerder een website begonnen over minimalisme en in 2011 verscheen hun eerste boek en gingen ze voor het eerst op tour binnen Amerika. Hoewel hun boodschap in het begin nog maar weinig mensen bereikte en aansprak, hebben ze inmiddels miljoenen mensen geïnspireerd om een betekenisvol leven met minder te gaan leiden.

Het gaat hen niet alleen om het verminderen van het aantal spullen in je leven, maar ook om het verminderen van de rotzooi in je hoofd en hoe om te gaan met alle uitdagingen die het leven naar je toe gooit. Daarnaast hebben ze een duidelijke visie over hoe je zoveel mogelijk uit het leven kan halen zonder alsmaar te willen streven naar meer, groter en beter. De twee weten hoe het is om succesvol te zijn op een manier dat een groot deel van de wereld denkt dat je dan automatisch gelukkig bent en zij weten dan ook als geen ander dat bijvoorbeeld iets als veel geld hebben totaal niet de basis hoeft te zijn voor een gelukkig, mooi en betekenisvol leven.

Hun podcasts gaan over veel verschillende onderwerpen en ze gebruiken hun eigen ervaringen en vragen van hun volgers als basis voor de podcasts. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering met een bepaald thema. Er zitten ook podcasts tussen die geen specifiek onderwerp hebben, omdat ze zijn opgenomen terwijl ze op tour zijn, op het podium staan en vragen van de aanwezige personen beantwoorden.

Ikzelf heb na het ontdekken van dit kanaal zeker twee weken achter elkaar in mijn vrije uurtjes en in het openbaar vervoer of tijdens klusjes niks anders gegaan dan naar hun podcasts luisteren. Het heeft mij heel veel nieuwe inzichten gegeven en mijn kijk op bepaalde zaken op een positieve manier veranderd. Ik blijf de twee dan ook zeker volgen!

Ben jij ook op zoek naar inspiratie van twee vrienden en collega’s die niet alleen veel weten, maar met hun grapjes en geweldige onderlinge chemie je ook regelmatig aan het lachen maken? Luister dan zeker eens naar een podcast van The Minimalists.

Lees ook ->

Waarom luisteren naar podcasts een goed idee is

Podcast tips #2 -> Klap van de Molen Podcast

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jessica J. 30 mei 2018 at 09:11

  Ik heb nog nooit naar hun podcast geluisterd, maar heb laatst wel hun Minimalism Challenge gedaan! Ik zou me eigenlijk eens in podcasts moeten beginnen verdiepen want luister er eerlijk gezegd naar geen enkele …

  • Reply Patricia 30 mei 2018 at 11:03

   Als je met hun challenge hebt meegedaan zou ik het luisteren van deze podcast meer dan aanraden! Deze jongens zijn naast dat ze zoveel nuttige dingen zeggen ook echt zo oprecht en grappig en dat komt vooral in hun podcasts echt goed naar voren 🙂

 • Reply Gemma 8 juni 2018 at 18:48

  Bedankt voor de tip! Ik ga eens luisteren.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.