Persoonlijk / Lifestyle

Podcast tips #2 -> Klap van de Molen Podcast

12 juni 2018

Hoewel er in het Engels meer dan genoeg podcasts over muziek te vinden zijn, wordt dat in het Nederlands toch echt een stuk lastiger. Laat staan een podcast die muziek bespreekt waar ik blij van wordt en daarnaast ook nog eens de muziekindustrie voor mij als leek wat inzichtelijker maakt. Uiteraard heb ik een goede podcast gevonden binnen dit genre en deze tip deel ik vandaag dan ook graag met je.

Klap van de Molen

De stem achter de Klap van de Molen Podcast is die van John Coffey zanger David achter de Molen. De band is er helaas mee opgehouden, maar de verrassend rustgevende stem van David is gelukkig nog steeds te horen op zowel radio 3FM als zijn eigen podcast. Waarom ik het woord verrassend gebruik, is gezien het genre waaronder John Coffey valt ik niet had verwacht dat David zijn stem in staat zou zijn om mij in slaap te krijgen (Ja, podcasts luisteren als je niet kunt slapen is een top idee!).

Wat de Klap van de Molen Podcast zo boeiend maakt is het feit dat David mensen te gast heeft die belangrijk zijn binnen de Nederlandse muziekindustrie en die je daarom alles kunnen vertellen over beroepen waar je normaliter niet zoveel over te horen krijgt. Zo kom je te weten wat een tourmanager en een producer precies doen, maar schuiven ook Melkweg programmeur John de Luyn (bij sommige mensen misschien beter bekend als Kees van Hondt) en de man achter het Best Kept Secret Festival aan bij David in de studio. Daarnaast interviewt hij ook regelmatig muzikale vrienden over zaken als toeren en recent bijvoorbeeld Marco Roelofs van de Heideroosjes over hoe gezond roem eigenlijk voor je is. Uiteraard worden ook bandjes en muziekgenres besproken en krijg je een kijkje in zijn eigen leven nu en tijdens zijn tijd in John Coffey.

Ik heb zelf nog niet alle Klap van de Molen podcasts beluisterd, maar favorieten tot nu toe zijn nummer 39 over Vlaamse harde muziek, waardoor ik verliefd ben geworden op een nieuwe band, de podcast met Roelofs (nummer 70) en podcast 72 over Spotify, waarbij ik mezelf verbaasde over hoe het er bij dat bedrijf aan toegaat als het gaat om het toevoegen van nieuwe bands.

Photo Credits: Daria Milk

Lees ook ->

Waarom luisteren naar podcasts een goed idee is

Podcast tips #1 -> The Minimalists

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.