Persoonlijk / Lifestyle

Podcast tips #3 -> Inspirerende podcasts

20 januari 2019

Hoewel mijn eerste podcast tip, de podcast van The Minimalists eigenlijk ook wel onder inspirerende podcasts valt, wil ik dit derde artikel heel graag iets vertellen over twee andere inspirerende kanalen.

The Ground Up Show

Deze podcast tip heeft iets gemeen met de eerste, want de man achter The Ground Up Show is niemand minder dan de regisseur van de documentaire van The Minimalists. Minimalism: A Documentary About the Important Things is een film die inmiddels ook al een tijdje op Netflix te bewonderen is en die je hier kan vinden.

The Ground Up Show is de podcast van Matt D’Avella, een filmmaker die als doel heeft zijn luisteraars te inspireren door verschillende creatieve gasten te interviewen, die in veel gevallen van hun hobby en/of hun passie hun werk hebben kunnen maken.

Naast het feit dat ik de passie die Matt heeft voor zijn eigen werk zeer inspirerend en aanstekelijk vind, kan ik ook ontzettend genieten van het feit dat hij tevens een persoonlijke droom in zijn podcasts probeert te verwezenlijken. Hij zou namelijk dolgraag een keer The Rock aka Dwayne Johnson in zijn show willen interviewen. Johnson zijn verhaal is er één die naast inspirerend ook bijzonder is en Matt ziet hem dan ook als groot voorbeeld van hoe iemand van niets tot iets kan uitgroeien door door te zetten en zijn talenten op een goede manier te gebruiken. Matt heeft onlangs zelfs een heuse “Get The Rock on Matt’s Podcast Jingle Competition” gehouden om dit onderwerp binnen zijn podcasts te voorzien van een bijpassende intro.

Oprah’s SuperSoul Conversations

Oprah is niet meer dagelijks op televisie te zien, maar inmiddels wel een paar keer per week te beluisteren. In haar SuperSoul Conversations praat ze met inspirerende gasten die hun kijk op de wereld met ons als luisteraars delen. Zelf geeft ze in de omschrijving van haar kanaal aan dat haar podcasts gaan om het kijken naar de grote vragen in het leven, meer tot jezelf komen en de diepere betekenis van de wereld om je heen ontdekken en leren begrijpen. Ik moet zeggen dat de gesprekken die ze heeft soms wel iets te zweverig zijn, maar de meeste podcasts zorgen ervoor dat je de diepte in wordt getrokken en wordt aangezet tot nadenken over je eigen vragen over het leven.

 

Lees ook ->

Waarom luisteren naar podcasts een goed idee is

Podcast tips #1 -> The Minimalists

Podcast tips #2 -> Klap van de Molen Podcast

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 21 januari 2019 at 17:42

    The Ground Up Show klinkt interessant! Die ga ik eens proberen!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.