Films / Series / Televisie

Review: 99 Homes

19 december 2016

Op het dieptepunt van de economische crisis in Amerika raakten veel mensen naast hun baan al snel hun huis kwijt, doordat ze niet meer in staat waren hun rekeningen te betalen. Deze harde realiteit is de inspiratie geweest voor 99 Homes, een film die laat zien uit wat voor hout je gesneden moet zijn om iemand met zijn gezin zijn huis uit te kunnen zetten.

Het verhaal

Zoals ik hierboven al aangaf speelt het verhaal zich midden in de economische crisis in de VS af. Bouwvakker en klusjesman Dennis Nash is één van de slachtoffers van de crisis en krijgt nauwelijks werk aangeboden. Wanneer hij achter begint te lopen met zijn hypotheekbetalingen wordt hij dan ook na een rechtszaak zonder pardon samen met zijn zoontje en moeder op straat gezet. Zonder vast inkomen moeten ze helaas noodgedwongen in een armoedig motel gaan wonen, waar ze niet de enige blijken te zijn met financiële problemen. Dennis doet er alles aan om zo snel mogelijk weer werk te vinden en komt terecht bij dezelfde man die hem eerder al uit zijn huis zette. Hij besluit de klusjes die de keiharde makelaar Rick Carver hem aanbiedt met beide handen aan te pakken. Maar is het wel zo verstandig om je ziel aan de duivel zelf te verkopen?

Het acteerwerk

De rol van de jonge alleenstaande vader Dennis Nash wordt gespeeld door The Amazing Spider-Man en The Social Network acteur Andrew Garfield, die in deze film de kans krijgt om echt te laten zien wat hij kan. Ik was onder de indruk van zijn acteerwerk en hij weet zijn, vaak emotionele, karakter tot in de kleinste details overtuigend neer te zetten. Zijn tegenpool is Man of Steel en Boardwalk Empire acteur Michael Shannon, die in de rol is gekropen van Carver, een man die geen geweten lijkt te hebben. Het is Shannon gelukt om deze meedogenloze zakenman overtuigend van een emotieloze blik en houding te voorzien. Hoewel je al snel een hekel krijgt aan zijn manier van handelen, krijg je soms een hele kleine glimp te zien van de man die hij was voor hij dit beroep ging uitoefenen. Shannon is net als Garfield uitmuntend en hun chemie is geweldig. Het laatste bekende gezicht in deze film is Jurassic Park actrice Laura Dern, die de moeder van Dennis speelt. Zij woont bij hem in huis en helpt hem met de opvoeding van zijn zoon. Zij doet het in deze film niet slecht, maar kan niet tippen aan de twee mannen.

Conclusie

99 Homes is een confronterende en intense film over familie, liefde, opoffering en geweten. Elke stap die de hoofdrolspeler neemt roept zowel bij hem als bij jou als kijker de vraag op of hij er wel goed aan doet. Het feit dat je soms de neiging krijgt om aan de kant van de ‘badguy’ te staan maakt deze film des te interessanter. Het geweldige en overtuigende acteerwerk van de twee hoofdrolspelers zorgt ervoor dat ik deze film beloon met een hoge score.

Confronterende en intense dramafilm
 • 8/10
  99 Homes - 8/10
8/10

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ricardo 27 december 2016 at 12:24

  Wat is de site mooi geworden! Ik denk laat meteen even een berichtje achter! Had nog niet van deze film gehoord en het spreekt me in eerste instantie niet meteen aan maar ben toch wel een beetje benieuwd geworden door je review!

 • Reply De Protagonisten (m) 29 december 2016 at 14:18

  Hij staat op Film1 dus maar een keer kijken dan. Mooie nieuwe site ook hoor 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.