Films / Series / Televisie

Review: A Simple Favor

17 januari 2019

Wat begint als een vrij simpele gunst vanuit vriendschappelijke redenen, eindigt in een geheimzinnige chaos waarin niets is wat het lijkt. In A Simple Favor maken we kennis met vlogger en ogenschijnlijk perfecte huisvrouw Stephanie die, doordat haar zoontje aandringt op een speelafspraakje met zijn vriendje, in aanraking komt met een andere moeder op school die gehuld is in mysterie. Deze zakenvrouw Emily heeft in eerste instantie maar weinig zin om sociaal te gaan lopen doen, maar al snel ontwikkelen de twee toch een soort van vriendschap. Het is echter Stephanie die vooral haar hulp aanbiedt als het gaat om het in de gaten houden van Emily’s zoontje wanneer zij weer eens moet overwerken en de vriendschap lijkt vanuit de kant van Emily dan ook niet altijd even oprecht.

Wanneer Emily op een dag via de telefoon wederom aan Stephanie vraagt haar zoontje van school te halen, had Stephanie niet kunnen bedenken dat het verlenen van deze gunst haar leven totaal op zijn kop zou gaan zetten. Emily verdwijnt namelijk spoorloos en Stephanie is zo vastberaden haar terug te vinden dat ze zelfs haar trouwe vlogkijkers inzet.

Wat volgt is een achtbaan vol onthullingen, plottwists en een reeks bloederige scenes en daarmee wordt A Simple Favor opeens een grotere verrassing dan gedacht. Hoofdrolspeelsters Anna Kendrick en Blake Lively zijn geweldig gecast voor hun rollen en weten beide hun karakters en hoe deze reageren op alle bizarre gebeurtenissen, die soms iets te vergezocht zijn, overtuigend te vertolken.

Wat A Simple Favor naast alle onthullingen ook echt leuk maakt is dat hij soms echt ontzettend grappig is. Dat zet je niet alleen regelmatig op het verkeerde been, maar zorgt ook voor een bepaalde luchtigheid tijdens intense scenes. Hoewel veel onthullingen echter verrassend zijn, zitten er ook wel een aantal voorspelbare scenes in. Die doen gelukkig niks af aan de algehele vermakelijkheid van deze bijzondere film.

Mysterieuze en vermakelijke film met een verrassende inhoud
 • 8/10
  A Simple Favor - 8/10
8/10

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Daan 17 januari 2019 at 14:52

  Anna Kendrick is altijd een +1.

 • Reply Ricardo 17 januari 2019 at 17:12

  Vond deze film ook erg goed gedaan, was erg verrast en Anna Kendrick & Blake Lively zijn echt zo goed in hun rollen!

 • Reply Micky Besselink 2 februari 2019 at 09:31

  Ik had ‘m graag gezien! Echt mijn ‘soort’ film. Misschien ga ik de dvd kopen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.