Films / Series / Televisie

Review: Formula 1: Drive to Survive

14 maart 2019

Hoewel ik, doordat mijn vader meedoet aan amateur motorraces, motorsportwedstrijden nog wel eens interessant kan vinden, heb ik nooit iets met auto’s en de Formule 1 gehad. Mijn zusje en zwager hebben het afgelopen autoseizoen echter wel vol enthousiasme voor de buis gezeten en ik werd regelmatig op de hoogte gebracht van de prestaties van Max Verstappen.

Toen Netflix afgelopen week de documentaireserie Formula 1: Drive to Survive online zette, werd ik vanwege mijn liefde voor documentaires toch nieuwsgierig en na het zien van het volledige seizoen ben ik om en kijk ik zelf inmiddels ook uit naar de eerste race die komend weekend in Australië plaats zal gaan vinden. Best bijzonder gezien het feit dat ik voor het zien van deze documentaire zelfs niet eens wist hoeveel teams en coureurs er überhaupt meededen aan deze populaire competitie.

Een roerig seizoen

Formula 1: Drive to Survive omvat het gehele 2018 raceseizoen en richt zich niet alleen op de prestaties van de coureurs, maar ook op de enorme teams achter de bekende koppen. Daarnaast krijg je een kijkje achter de schermen, leer je meer over de geschiedenis van zowel de koeriers als de Formule 1 zelf en zie je hoe de teams in aanloop naar het seizoen van 2019 worden samengesteld.

Ik was als leek bang overspoelt te worden door namen van zowel teams, racers als teamleden, maar omdat alles vrij geleidelijk wordt geïntroduceerd en er in elke aflevering wel een bepaalde focus ligt op een specifieke reeks gebeurtenissen, coureurs en belangrijke figuren die onder andere voor het geld zorgen, blijft het redelijk overzichtelijk en wordt je letterlijk meegezogen in deze fascinerende wereld.

Conclusie

Ik wil iedereen die net als ik zich nog nooit in de Formule 1 heeft verdiept en toch nieuwsgierig is, maar ook iedereen die zich nog even flink enthousiast wil maken voor het nieuwe raceseizoen zeer zeker aanraden om deze 10-delige documentaire serie te gaan bekijken. Formula 1: Drive to Survive laat in een vrij korte tijd zien waar de sport om draait, hoe moeilijk het is om tot de beste van de wereld te behoren en deze positie te behouden en hoe de techniek de mens nog wel eens in de steek laat. Het toont daarnaast door het door elkaar heen monteren van verschillende locaties geweldig de spanning voor en tijdens de races en dit voel je ook als kijker. Het enthousiasme en de intensiteit zijn zeer aanstekelijk en daarnaast is deze wereld soms ook één grote soapserie die fascinerend is om je (tijdelijk) even in onder te dompelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.