Creatief / DIY Persoonlijk / Lifestyle

Review -> Ik ontwierp mijn eigen geeky trui

14 december 2018

Als geeky meisje kijk ik op evenementen en online vaak mijn ogen uit als het gaat om shirts met afbeeldingen van superhelden en karakters uit series en films als Star Wars. Wat opvalt is dat het vooral T-shirts zijn die worden verkocht en tijdens deze koude dagen heb ik als koukleum toch echt een trui nodig om warm te blijven. Toen de webshop Gocustomized mij dan ook vroeg of ik het leuk zou vinden om op hun site een kijkje te nemen en ik de kans kreeg om zelf iets te ontwerpen, koos ik dan ook meteen voor het bedrukken van een sweater.

Gocustomized had ik zelf al weleens op social media voorbij zien komen en eerlijk gezegd dacht ik dat ze alleen de mogelijkheid boden om een telefoonhoesje met foto te laten maken. Tot mijn grote vreugde was het dus ook mogelijk om zelf uitgekozen afbeeldingen op kleding te laten drukken, alleen was het nog best lastig om te verzinnen wat ik er op wilde laten zetten. In eerste instantie dacht ik aan een oude vintage sciencefiction filmposter, maar dan kom je al snel op het punt van copyright, want je mag uiteraard niet zomaar plaatjes die van een ander zijn op een kledingstuk laten drukken en daar vervolgens uitgebreid over schrijven op een blog. Toen bedacht ik mezelf opeens dat ik een tijd geleden op het strand een aantal grappige foto’s heb gemaakt met twee vintage Star Wars toys. Ik heb over deze twee foto’s vervolgens een zwart-wit filter gegooid en in combinatie met de naam van mijn blog ben ik aan de slag gegaan om de drie elementen op een toffe manier op de trui te zetten.

Fijn aan de website is dat naast het feit dat de keuze voor zowel maten als kledingstukken als kleuren redelijk uitgebreid is, het ontwerpen van hetgeen je wil laten bedrukken ook vrij simpel is. Ik heb hieronder een aantal screenshots samengevoegd om je een idee te geven van hoe makkelijk het ontwerpen daadwerkelijk is.

Het eindproduct

Ik kan je vertellen dat ik ontzettend blij ben met het eindproduct dat ik na een paar dagen al thuis ontving. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een groene trui in maat XL. Ik had met gemak één of twee maten kleiner kunnen bestellen met mijn maatje 42, maar ik wilde graag een lekkere grote trui die ik ook als een soort van jurkje zou kunnen dragen op een legging. Mijn vriend is allang blij, want nu pik ik zijn comfortabele XXL trui niet meer in. Met een grote maat loop je echter wel het risico een soort van lubberende hobbezak te ontvangen, maar dat is gelukkig niet het geval. De stof is stevig, de binnenkant is heerlijk zacht en de trui heeft een mooie pasvorm. De kwaliteit voelt goed aan en met een verhouding van 80 procent katoen en 20 procent polyester is het niet zo’n zweettrui. Er zat een klein stiksel los bij de kraag, maar dat zal gaan om een productiefoutje dat ik zelf gelukkig met gemak kon herstellen.

Een ander puntje van kritiek is echter wel dat de kleur groen op de website een hele andere kleur is dan de daadwerkelijke trui. Dat kan je goed zien als je de foto’s van het eindproduct op de website en mijn eigen foto’s vergelijkt. Persoonlijk vind ik de echte en donkerdere kleur gelukkig een stuk mooier, maar als je een heldere groene trui verwacht thuis te krijgen kom je wel een beetje bedrogen uit. Je ziet dat mijn eigen foto’s qua kleur onderling ook een beetje verschillen, maar dat komt doordat het vrij lastig was om de daadwerkelijke groene kleur goed op de foto te krijgen. Onderstaande foto geeft wel echt goed de kleur weer in het echt. Je ziet dus inderdaad dat deze kleur anders is dan degene op de website.

De print ziet er gelukkig wel heel goed uit en naast het feit dat de print mooi is uitgekomen, zijn de randen van de letters ook heel scherp. Ik heb de trui voor het schrijven van deze review ook maar even een keer gewassen om te kijken of de bedrukking er daarna ook nog goed op zou zitten en gelukkig kan ik je melden dat hij er nog steeds uitziet als nieuw.

Heb jij wel eens een product gecustomized?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 14 december 2018 at 17:18

    Haha leuk! We hebben wel ’s van die dingen voor de verjaardag van mijn oma’s of opa’s gedaan, maar nog nooit zelf iets ontworpen.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.