Films / Series / Televisie

Review: Into the Forest

16 mei 2017

In Into the Forest volgen we een gezin, bestaande uit een vader en zijn twee dochters Nell (Ellen Page) en Eva (Evan Rachel Wood), dat in een prachtig huis in Canada ver van de bewoonde wereld in het bos woont. Wanneer de stroom op een dag uitvalt lijkt er in eerste instantie weinig aan de hand, maar een noodzakelijk tripje aan het dichtsbijzijnde dorp maakt al snel duidelijk dat dit geen gewone stroomstoring is. Wanneer de twee jonge vrouwen er na een ongeluk alleen voor komen te staan, wordt hun leven flink in de war geschopt en hebben ze nog maar één doel: Overleven!

Intiem en langdradig

Into the Forest is een film die een kant opgaat die je in eerste instantie niet verwacht en dat is positief. Het is een persoonlijk verhaal over familie, liefde en de drang om te (over)leven. In een tijd vol grote spektakelfilms is dit een fijne afwisseling, hoewel Into the Forest bij vlagen helaas wel wat saai wordt. De film kabbelt regelmatig maar wat voort en lijkt daardoor veel langer te duren dan dat hij daadwerkelijk is. Daarnaast blijven er nog zoveel vragen onbeantwoord dat je een beetje onbevredigd gevoel aan de film overhoudt. Het verhaal is gelukkig wel op een realistische manier gebracht en de karakters ondergaan de gebeurtenissen tijdens de soms bijna onmogelijke omstandigheden overtuigend, zowel innerlijk als fysiek.

Powervrouwen

De twee grootste pluspunten in deze film komen in de vorm van Juno leading lady Ellen Page en Westworld actrice Evan Rachel Wood. De twee vrouwen hebben onderling een geweldige chemie en zijn beide in staat geweest om de geestelijke veranderingen die hun karakters ondergaan op een geweldige en overtuigende manier neer te zetten. Je voelt hun verdriet, frustratie en kracht en het is vrijwel onmogelijk om niet mee te leven met deze twee kwetsbare, maar strijdvaardige vrouwen.

Conclusie

Into the Forest is een kwetsbare en pure film over de liefde en de band tussen twee zussen, die door onvoorziene omstandigheden zwaar op de proef wordt gesteld. Het is een eenvoudige, soms wat saaie en langdradige, maar prachtig uitziende film met een kleine, maar uitstekend acterende cast die emoties toont waar iedereen zich mee kan identificeren.

De DVD van deze bijzondere film is inmiddels te koop en bevat zowel uitstekende beeld- als geluidskwaliteit.

Ik wil Just Entertainment graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Kleine en soms wat trage, maar goed geacteerde film
 • 7/10
  Into the Forest - 7/10
7/10

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anouk 17 januari 2017 at 09:51

  Ik vond hem fantastisch! Heb hem op een filmfestival in Canada gezien en zat op het puntje van mijn stoel. Evan Rachel Wood en Ellen Page zijn twee van mijn favoriete actrices en ze zetten hun rol zo prachtig neer. Er waren een paar minpuntjes aan de film vond ik zelf, waaronder dat ik dus het einde niet meer kan herinneren. Dan is een film zo goed geweest en weet ik het gewoon niet meer, ken je dat? Ik heb dat ook gehad met de film Limitless, die vond ik fantastisch maar het einde kan ik me na drie keer kijken nog steeds niet herinneren… Misschien omdat dat tegenviel in combinatie met de rest van de film?
  Geen idee, maar Into the Forest is heel tof! Had verwacht dat hij al langer uit was though…

  • Reply Patricia 17 januari 2017 at 10:20

   Het is al een flinke tijd geleden dat deze film is uitgekomen, maar dit is wel de eerste keer dat hij in Nederland te zien zal zijn 🙂

 • Reply Ricardo 17 januari 2017 at 13:36

  Naar deze film ben ik nieuwsgierig geworden, alleen al om de twee actrices. Denk dat het niet in de bioscoop wordt dat ik ‘m ga zien maar gaat zeker op de lijst.

 • Reply Tim 17 januari 2017 at 21:23

  Eens met de positieve nadruk op de rollen van Wood en Page:) zij dragen de film met hun intense, knappe acteerwerk.
  Overigens, ik kan je wel helpen met het einde Anouk, maar ik wil hier ook niet gaan spoileren…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.