Films / Series / Televisie

Review: Life

28 januari 2019

Bestaat er leven op andere planeten? In Life wordt duidelijk dat dat inderdaad het geval is en een eencellig organisme dat afkomstig is van Mars wordt dan ook liefdevol en als wondertje benaderd door de crew van het internationale ruimteschip dat het onder zijn hoede neemt. Het onschuldig ogende wezentje groeit echter al snel uit tot iets oncontroleerbaars dat zowel de crew, als de missie, als al het leven op aarde in gevaar zou kunnen brengen.

Spannend

Buitenaards leven op een ruimteschip is geen nieuw concept als basis voor een film en er zijn dan ook zeker scenes in Life die bijvoorbeeld doen denken aan de klassieker Alien. In tegenstelling tot het monster in die film, dat er ook echt uitziet als een gevaarlijk wezen, ondergaat het organisme in Life een enorme transformatie en dat maakt deze film soms flink spannend en bij vlagen zeer verrassend.

Hoewel het geheel niet heel erg origineel voelt, zorgen de acteerprestaties van bekende koppen als Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Hiroyuki Sanada en Rebecca Ferguson dat deze film toch direct een stuk interessanter wordt. Visueel is Life ook echt een pareltje en je bevindt je overtuigend in de ruimte, met alles wat daarbij komt kijken. De beperkte ruimte die de crew in het ruimteschip heeft zorgt voor een soms beklemmend gevoel die de spanning nog eens extra versterkt. Daarnaast is de onwetendheid over de ontwikkeling van het organisme zowel bij ons als kijkers, als bij de crew onvoorspelbaar en daarmee ontzettend vermakelijk en spannend om naar te kijken. De soundtrack heeft in Life niet heel veel om handen, maar wat er te horen is past geweldig bij de sfeer die er heerst. Vooral tegen het einde aan versterken de geluiden de intensiteit van de ontwikkelingen.

Conclusie

Life mag dan niet de meest originele sciencefiction film ooit zijn, maar zowel het acteerwerk als de uitvoering verhaaltechnisch en visueel zijn zodanig goed, dat de film meer dan de moeite waard is om te gaan kijken.

Een beklemmende sciencefiction film die er visueel prachtig uitziet
  • 7/10
    Life - 7/10
7/10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.