Persoonlijk / Lifestyle

Review: L’Oréal Colorista Paint #roseblonde

26 januari 2017

Ik heb mijn ‘saaie’ asblonde haarkleur inmiddels al flink wat keren veranderd. In mijn tienerjaren liep ik regelmatig rond met blauwe en paarse plukken in mijn haar en ik heb het zelfs een aantal keer pikzwart geverfd. De afgelopen jaren laat ik mijn haar wat meer met rust, maar als ik het dan wel besluiten te kleuren wil ik graag iets leuks en opvallends. Ik liet mijn haar daarom bij de kapper al een aantal keer koperkleurig maken, maar afgelopen zomer besloot ik toch weer gewoon voor blond te gaan.

Toen ik afgelopen week online de nieuwe L’Oréal Colorista lijn onder ogen kreeg besloot ik dat ik wel weer wat kleur in mijn leven kon gebruiken. Deze kleurrijke lijn bevat naast sprays die je haar voor een dag een kleurtje geven, ook washout kleuren die geen ammoniak bevatten en zo’n 1 tot 3 weken in je haar blijven zitten. Ik koos echter niet voor deze twee opties, maar voor de permanente paint, die verkrijgbaar is in kleuren als kersenrood, koperblond, grijs, paars en rosé blond. Hoewel ik niet zo dol ben op de kleur roze als het gaat om kleding en accessoires, vind ik het wel een ontzettend mooie kleur voor in je haar. Het duurde dan ook niet lang voordat ik de L’Oréal Paris Colorista Paint in #roseblonde in mijn digitale winkelmandje op de site van de Kruidvat gooide.

Het gebruik

Fijn is dat deze verf geleverd wordt met een kwast, waardoor het aanbrengen ervan heel gemakkelijk wordt en ook klunzige mensen zoals ik er geen bende van kunnen maken. Wanneer je de twee vloeistoffen die in de verpakking zitten in een bakje hebt gemengd kan je direct aan de slag. De geur van de substantie was echter zo heftig dat ik er duizelig van werd en mezelf van mijn kleine badkamer moest verplaatsen naar de spiegel die in de slaapkamer hangt. Ik moest hierdoor uiteraard extra uitkijken dat ik niet zou knoeien, maar gelukkig was dat doordat je vooral de kwast gebruikt niet zo heel lastig. Na een half uur intrekken was mijn haar duidelijk roze en ik kon dan ook niet wachten om het uit te spoelen en het eindresultaat te bewonderen. De conditioner die je er na het uitspoelen in moet doen en kort moet laten intrekken rook in tegenstelling tot de verf gelukkig wel heel lekker en maakte mijn haar heerlijk zacht en makkelijk doorkambaar.

Het resultaat

Tot mijn grote teleurstelling viel er na het uitspoelen en stylen van mijn haar geen enkel spoortje meer van de kleur roze te ontdekken. Ja, mijn haar is lekker opgefrist, het glanst prachtig, het is onwijs zacht en mijn uitgroei is volledig verdwenen, maar het is niet roze! Ik heb geen idee waarom het niet roze is, want ik heb alles gedaan wat er op de verpakking stond en tijdens het verven zelf was het wel roze. Op onderstaande foto’s zie je eerst hoe mijn haar er voor het verven uitzag en daarna hoe het er zowel in de schaduw als in de zon op dit moment uitziet. Als het licht erop valt heeft mijn haar wel een soort van warme gouden glans, maar dat is dan ook alles.

Voor ->

Na ->

Ik moet helaas concluderen dat ik teleurgesteld ben in dit nieuwe product, omdat het niet de beloofde roze kleur heeft achtergelaten. Wie weet dat ik in de toekomst de roze washout verf nog wel een keer ga proberen, want ik heb mijn zinnen inmiddels gezet op een roze coupe.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Zoë 4 februari 2017 at 17:32

  Heb precies hetzelfde! Even rond gegoogled en kom erachter dat het bij iedereen wel zo is. ik heb een mailtje gestuurd in de hoop dat ze reageren.

  • Reply Patricia 4 februari 2017 at 18:08

   Het is zo verschrikkelijk jammer, vooral omdat het ook nog eens om een nieuw product gaat dat in de meeste winkels nog niet eens te verkrijgen is. Hou je me op de hoogte? 🙂 Ik ben ontzettend benieuwd of ze gaan reageren!

   • Reply Z O Ë 8 april 2017 at 18:49

    Hey! Heb deze niet gezien. Maar na het mailtje werd ik gebeld en zou de oorzaak zijn geweest dat ik te weinig verf had, terwijl 1 pak normaal genoeg is. Dus toen hebben ze er 2 opgestuurd en het zat er roze uit na 30 minuten. En nu 2 maanden later zit ik nog met 3 kleine plukjes zachtroze inmn haar, zeker geen aanrader. Ze deden ook gewoon alsof het aan mij lag en niet hun product. sure loreal

    • Reply Patricia 11 april 2017 at 20:03

     Dat is niet heel tof nee 🙁

 • Reply Ira 13 februari 2017 at 22:57

  Hey! Bleekt deze verf ook je haar een beetje of blijft je kleur ongeveer hetzelfde?

  • Reply Patricia 14 februari 2017 at 19:28

   Mijn donkerblonde uitgroei is een stuk lichter geworden, dus ja, de verf bleekt ook 🙂

 • Reply Cynthia 6 april 2017 at 08:37

  Ik heb mijn haar nu ook net geverfd met dit product. Voordat ik hiermee ben begonnen heb ik mijn haar ontzettend licht geblondeerd. Roségold is mijn haar absoluut niet. Wel lichtroze.

  • Reply Patricia 7 april 2017 at 18:31

   Ben blij voor je dat het bij jou in ieder geval roze is geworden 🙂 maar goed tip, eerst dus heel blond gaan!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.