Films / Series / Televisie

Review: No Escape

25 november 2017

In No Escape volgen we een gezin dat naar Zuidoost-Azië afreist vanwege het nieuwe werk van vader Jack Dwyer, een rol van acteur Owen Wilson. Hij komt met zijn vrouw en twee dochters echter onverwachts terecht in een volksrevolutie waarbij niet alleen hij en zijn gezin, maar alle westerse toeristen moeten rennen voor hun leven. En zoals de titel al doet vermoeden, het lijkt in eerste instantie toch vrij onmogelijk om de moordende rebellen te snel af te zijn. Wat volgt is een anderhalf uur durende achtervolging, waarbij er zich soms wel erg onrealistische en stupide acties voorbijkomen. Vooral het opduiken van de aparte Brit Hammond, een rol van Pierce Brosnan, lijkt vaak wel heel toevallig op de meest perfecte momenten te gebeuren. Wel grappig is het moment waarop Jack de mysterieuze Brit vraagt of hij soms voor de Britse CIA werkt. Dit is natuurlijk een grote knipoog naar Brosnans verleden als James Bond.

De acteurs

Met het acteerwerk in deze film is weinig mis, het probleem is voornamelijk het materiaal waar de acteurs mee moesten werken. De wat sullige Owen Wilson wordt in deze film neergezet als een soort van actieheld, die koste wat het kost zijn gezin probeert te redden. Moeder Annie wordt gespeeld door actrice Lake Bell, die we eerder al zagen schitteren in de komedie Man Up. Zij en Wilson hebben een goede chemie en vooral bij Bell is de angst die haar karakter ervaart vaak goed te voelen. De dialogen in de wat zoetsappige familiescènes, waarin de kinderen naar huis willen en iedereen van elkaar houdt, zijn soms wel tenenkrommend slecht en voelen soms wat geforceerd. Tot slot Pierce Brosnan, die zijn nonchalante en vage karakter goed speelt, maar die met deze rol niet iets nieuws aan zijn oeuvre toevoegt.

Conclusie

Ondanks de ongeloofwaardige plotwendingen, de ‘over the top’ scenes en de soms lachwekkende dialogen is de film toch best wel spannend en zat ik soms echt op het puntje van mijn stoel. Het einde is wat afgeraffeld, maar dat deed niks af aan mijn kijkplezier. Iets wat deze film iets minder luchtig maakt is de kritiek die wordt geuit naar het Westen, waardoor je als kijker opeens wat meer begrip krijgt voor de acties van de rebellen. Het snijdt daarmee een actueel onderwerp aan en dat zet je toch wel even aan het denken.

Ondanks mijn kritiek heb ik me geen minuut verveeld en kon ik alle snelle actie wel waarderen. Vandaag dat ik deze film toch nog met een redelijk hoog cijfer beloon.

Verre van perfect, maar vermakelijk en vol actie
 • 7/10
  No Escape - 7/10
7/10

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Nostra 28 november 2017 at 11:22

  Inderdaad een titel waar je op het puntje van je stoel zit. Had zelf niet zo’n probleem met de dialogen en ging helemaal op in de situatie waarin het gezin zich bevond.

 • Reply Amber 28 november 2017 at 15:52

  Ik heb de film nog niet gezien, misschien toch maar even gaan kijken

 • Reply Dyonne Bakker 28 november 2017 at 18:46

  Ik heb deze niet gezien, maar ben wel erg benieuwd 🙂

 • Reply querine 28 november 2017 at 19:10

  leuk review
  Ik ga hem in mijn lijstje zetten om te gaan kijken.

 • Reply Debbythechocoholic 28 november 2017 at 19:40

  Owen Wilson is echt een goede acteur. Ik zal deze film eens moeten opzoeken na het lezen van je review!

 • Reply Sherry 28 november 2017 at 19:57

  Als een film een 7 van je krijgt wil ik hem zeker zien.

 • Reply MamaPlaneet 28 november 2017 at 20:00

  Ik ben de laatste tijd zo bizar druk dat ik geen flauw idee heb wat er momenteel draait. Klinkt als een vermakelijke film. Ik wacht wel tot in het vanaf mijn eigen bank kan bekijken.

  • Reply Nostra 29 november 2017 at 15:38

   Deze draait al lang niet meer in de bioscoop, dus je kunt ‘m al op de bank bekijken 😉

 • Reply Lien 28 november 2017 at 21:24

  Ik heb hem nog niet gezien maar een zeven is al niet slecht hè

 • Reply Judith 28 november 2017 at 21:35

  Ik vind Owen Wilson altijd goed, dus deze gaat zeker op mijn lijstje

 • Reply nicole 29 november 2017 at 09:13

  Ik heb een hekel aan achtervolgings scenes. Ik vind die altijd oersaai. Dus deze film lijkt me drie keer niks. Owen Wilson als actieheld kan ik me ook niet voorstellen.

  Dank voor je goede review!

 • Reply Bryan 30 november 2017 at 18:56

  Nog niet gezien. Maar lijkt me wel een fijne film!

 • Reply Marsha 30 november 2017 at 20:38

  Ik heb deze al gezien, vond hem echt heel goed!

 • Reply Jamey 7 december 2017 at 11:09

  Oh klinkt leuk zeg! Ik heb deze nog niet gezien dus die komt op de kijklijst!

 • Reply Amylia 8 december 2017 at 10:40

  Toch eentje om eens te bekijken dan, thanks for the review!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.