Persoonlijk / Lifestyle

Review: P-Mate -> Plassen als een jongen

19 oktober 2018

Toen ik onlangs met de auto op vakantie ging naar Frankrijk, was er één ding waar ik van tevoren een beetje tegenop zag en dat waren de gaten in de grond in de openbare toiletten aan de kant van de snelweg. Ik weet niet hoe handig andere vrouwen zijn, maar normaal plassen op/in zo’n toilet zonder mezelf half uit te kleden of mijn schoenen nat te maken is voor mij onmogelijk. Ook een drama vind ik het “hangen” boven een vies (openbaar) toilet met toiletpot, Het probleem dat ik dan ondervindt is dat ik dan niet volledig kan ontspannen en niet goed kan uitplassen, waardoor ik een half uur later weer moet. Tijd dus voor een oplossing!

Ik deel normaal niet echt productreviews en wordt voor deze review sowieso niet gesponsord door een bedrijf, maar soms werkt iets zo goed dat je het graag met je medemens wilt delen om het leven van anderen ook iets makkelijker te maken. Plassen als een jongen leek mij voor deze bovenstaande toiletproblemen de ultieme uitkomst en ik had wel eens producten online voorbij zien komen, maar nooit echt gedurfd ze ook echt uit te proberen. Aangezien ik nu echt niet kon ontkomen aan het openbare toiletdrama, moest ik er toch aan geloven en ik kan je vertellen dat ik daar geen spijt van heb gehad.

Na wat speurwerk op het internet kwam ik er al snel achter dat er zowel wegwerp- als siliconenvarianten te koop zijn en ik heb ze beide aangeschaft. Ik heb echter degene die je vaker kan gebruiken en moet afwassen nog niet gebruikt en ben op vakantie gegaan voor de P-Mate. Zoals je op de foto hieronder kan zien is het kartonnen hulpmiddel makkelijk in gebruik en na thuis wel even geoefend te hebben was ik bij het eerst aangekomen Franse gat dolblij dat ik een P-Mate op zak had.

Het is in het begin best wel bizar om staand te plassen en ik zou hem dan ook zelf niet bij zo’n plas paal tevoorschijn halen of in een urinoir in het mannentoilet gaan plassen, maar voor gaten in de grond en vieze openbare toiletten is dit echt de beste uitvinding ooit. Je kan ze natuurlijk ook meenemen als je een lange (bos)wandeling gaat maken of op een andere plek bent waar je niet zo makkelijk naar de wc kan. Ik raad je dan echter wel aan een plastic zakje mee te nemen om je gebruikte P-Mate in te bewaren totdat je een vuilnisbak tegenkomt.

Heb jij wel eens de P-Mate of een soortgelijk product gebruikt?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jorn de Koning 26 oktober 2018 at 07:29

  Leuk en informatief geschreven Patries 🙂 Zou je hem adviseren op festivals waar je vaak lang moet wachten als vrouw?

  • Reply Patricia 27 oktober 2018 at 11:23

   Als je durft om bij de mannen te gaan staan wel, ik persoonlijk zou dat niet zo snel doen 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.