Films / Series / Televisie

Review: Paddington 2

3 december 2017

In 2014 werd ik blij verrast door het ontwapenende, charmante, prachtig uitziende en bijzonder uitgevoerde Paddington. Ik ging naar de bioscoop met de verwachting een standaard kinderfilm te gaan zien, maar ik kwam de zaal uit met een glimlach op mijn gezicht en een nostalgisch gevoel. Een vervolg kon wegens succes niet uitblijven, maar de vraag is natuurlijk of deze film net zo bijzonder is als zijn voorganger.

De familie Brown

We eindigde de eerste film met Paddington, die na een reeks avonturen een thuis had gevonden bij de familie Brown. Na een nieuw kijkje in het verleden van de kleine beer gaat dit tweede deel verder met zijn nieuwe leven. Paddington is inmiddels volledig ingeburgerd en hoewel nog steeds niet alle bewoners blij met zijn komst, heeft hij de meeste harten in de buurt inmiddels wel veroverd. Wanneer de verjaardag van zijn geliefde achterbleven tante in Peru nadert, besluit Paddington op zoek te gaan naar het perfecte cadeau. Zijn oog valt op een oud boek waarmee Paddington een stukje Londen naar zijn tante wil sturen. Er is echter nog iemand anders die dit boek in zijn vizier heeft, maar er veel minder positieve bedoelingen mee heeft. Wanneer Paddington buiten zijn schuld om in de problemen komt, is het uiteraard zijn nieuwe trouwe familie die hem niet in de steek laat en koste wat het kost de kleine beer probeert te helpen.

Ja, deze synopsis klinkt misschien wat vaag, maar ik wil niks verklappen over de inhoud en het verloop van het verhaal zelf, want dat maakt de kijkervaring natuurlijk een stuk leuker.

Minder leuk dan de eerste film

Ik had het eigenlijk al verwacht, maar dit vervolg is helaas wel wat minder leuk dan zijn voorganger. De onschuld en de bijna charmante naïviteit van de beer zijn gelukkig behouden en ook de bijzondere manier van sommige stukken vertellen is gebleven. Wat ik bedoel met dat laatste is dat er (net als in het eerste deel) soms voor is gekozen een deel van het verhaal bijvoorbeeld te vertellen door de karakters in een boek zonder bewegende figuren te plaatsen of dat er met een verandering van animatietechniek een bepaalde situatie wordt uitgelicht. Het verhaal blijft vrij luchtig en daarmee vaak zwaar onrealistisch, maar dat is gezien het feit dat het verhaal over een geïntegreerde beer in Londen gaat natuurlijk niet heel gek. Het zorgt er tevens voor dat de film ook geschikt is voor de wat kleinere kinderen, aangezien hij niet eng wordt.

Net als in de eerste film is er hier ook weer sprake van een bad guy die een bijna cartooneske manier van doen heeft. Het verschil met deel één is echter dat het met het karakter van actrice Nicole Kidman wel werkte en in deze film met de bekende kop van Hugh Grant helaas niet. Grant lijkt iets te veel zijn best te doen om ‘gek’ over te komen, waardoor het soms wat te geforceerd aanvoelt. De vaste cast doet het in dit deel gelukkig weer geweldig en het zijn vooral de extra gecaste buurtgenoten die vrij overbodig voelen. De nieuwe vrienden die Paddington tijdens zijn problemen leert kennen worden echter wel weer ingevuld door goede en passende acteurs.

Prachtige animaties

Wat deze film naar een hoger niveau tilt zijn de uitzonderlijk goede animaties. Op geen enkel moment lijkt Paddington uit de computer gekomen te zijn en ook tijdens zijn interacties met mensen heb je telkens het gevoel alsof hij echt op de set heeft gestaan.

De film is verder bij vlagen echt heel erg grappig. Jammer is alleen wel dat heel veel grappen bijna letterlijk uit de eerste film zijn gehaald en hoewel ze nog steeds effectief zijn, is het natuurlijk niet heel vernieuwend. Sommige grappen en stukken zijn tevens alleen maar goed te begrijpen en leuk te vinden als je het eerste deel hebt gezien, dus ik raad je dan ook zeker aan om dat te doen. Al is het alleen al om te weten waarom Paddington vanuit Peru naar Londen is gereisd en hoe hij aan zijn naam is gekomen.

Conclusie

Paddington 2 is een vermakelijke en visueel prachtige film en een waardig vervolg op het briljante Paddington uit 2014. Nee, het haalt het niveau van de eerste helaas niet, maar desalniettemin is deze film zeker de moeite waard om te gaan zien de komende tijd. Voordeel is ook dat deze film gelukkig niet alleen leuk is voor de kleintjes en er ook genoeg humor inzit voor volwassenen.

Prachtig uitziend en waardig vervolg
 • 7/10
  Paddington 2 - 7/10
7/10

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Marion 3 december 2017 at 11:00

  Vanwege het nostalgische gevoel zou ik deze film wel willen zien. Maar verder heb ik niet zoveel met Beertje Paddington

 • Reply nicole 3 december 2017 at 11:27

  Jammer dat het vervolg het niveau van de eerste film niet haalt, maar dat is inderdaad vaak het geval. Het lijkt me een hele sfeervolle film!

 • Reply Silke 3 december 2017 at 11:45

  Hij lijkt me echt heel erg leuk! Ik heb de eerste nog niet gezien, maar daar wil ik snel verandering in brengen, want Paddington is echt iets uit mijn kindertijd =D

 • Reply Tania 3 december 2017 at 11:50

  Gisteren was bij ons de eerste op tv. Zo’n leuke film. Wil de tweede ook wel zien

 • Reply querine 3 december 2017 at 12:48

  ik ben zo benieuwd naar deze film
  bij de trailer kan ik alleen maar roepen ohhhh wat schattig ik wil hem zien dus..we gaan het meemaken

 • Reply Lisanne 3 december 2017 at 12:54

  Wat houd ik toch van jouw film reviews! Ik heb deel 1 nog niet eens gezien, maar je maakt me onwijs nieuwsgierig! Ik vind de hele sfeer die de film ademt en de animaties echt prachtig. Dus deel 1 gaat sowieso op mijn kijklijstje voor Kerst! En dan kunnen we daarna altijd nog deel 2 kijken!

  • Reply Patricia 3 december 2017 at 13:01

   Dank je wel voor deze lieve reactie 🙂 Deel 1 is echt heerlijk, dus ik raad je zeker aan die te gaan kijken!

 • Reply Debbythechocoholic 3 december 2017 at 16:19

  Leuk dat je er een review over schrijft. Ik heb eigenlijk nog geen enkele film van deze reeks gezien *bloos*

 • Reply Melissa Krijns 3 december 2017 at 16:33

  Toen we in Londen waren zag je ook bijna elk warenhuis vol met reclame en dingen van paddington. Echt super lieve film

 • Reply Amelie 3 december 2017 at 17:01

  Ik ben benieuwd! Wil ik ook eens zien!

 • Reply Aniek 3 december 2017 at 18:32

  Ah, jammer dat je hem na deel 1 toch vond tegenvallen. Maar lijkt me toch wel een leuke film om te zien.

 • Reply MC Kleuver 3 december 2017 at 18:57

  Leuk dat er ook humor in zit voor volwassenen. Al zie je dat wel vaker, haha. Leuk uitje voor het gezin.

 • Reply Vera 3 december 2017 at 19:39

  Heerlijk weer dit! Ik vond de vorige film ook al zo leuk, ben benieuwd naar deze.

 • Reply Natalie 3 december 2017 at 20:52

  Deze lijkt me heel leuk! Ik hield van de Paddington tekenfilm toen ik klein was, dus heel leuk om hem tot leven te zien komen!

 • Reply Dhini 3 december 2017 at 21:24

  Dit film heb ik nog nooit gezien. Misschien ga ik eens kijken

 • Reply Sofie 3 december 2017 at 21:40

  Wat een goede review! Het vorige deel vond ik zelf ook erg leuk dus deze wil ik graag zien.

 • Reply Judith 3 december 2017 at 22:06

  Deel 1 was idd echt een mooie film, jammer dat deze wat tegenviel

 • Reply isabel 3 december 2017 at 22:12

  Ik was vroeger echt gék op Paddington, ik had zo’n prachtig knuffeltje van het beertje. Ik trok ik 2014 ook vol verwachting naar de cinema en werd daar aangenaam verrast. Spijtig dat de tweede film dus misschien een beetje tegen valt, maar ik ga er hoe dan ook van genieten. 😉

 • Reply Jamey 4 december 2017 at 07:29

  Ik vond deel 1 ook al zo leuk. Ben echt benieuwd naar deze!

 • Reply Malou 4 december 2017 at 09:06

  Ik ben er heel benieuwd naar, het klinkt echt als een leuke film!

 • Reply Rory 4 december 2017 at 10:24

  Aaah beertje Paddington. Ik ben ermee opgegroeid en ik heb zelfs ergens nog een mok liggen met de afbeelding van dit populaire beertje erop (of heb ik het nu net naar de kringloop gebracht?). Jeugdsentiment. Lijkt mij een leuke film om te zien. Maar eerst deel 1 dan. Staat nu op mijn wishlist.

 • Reply Mieke | mieksmind 4 december 2017 at 10:35

  wat leuk, ik wist helemaal niet dat er hier een film van was, leuk uit de kindertijd!

 • Reply Liset 4 december 2017 at 11:51

  Goede recensie schrijf je! Ik heb beide films niet gezien, maar de eerste lijkt me zeker de moeite waard om met mijn kids te kijken.

 • Reply Laura 4 december 2017 at 14:45

  Ohhh wat leuk! Ik heb de eerste wel gezien, haha! Leuke recensie!

 • Reply Mariëlle | Me-licious 4 december 2017 at 18:16

  Nu ben ik echt oneijs nieuwsgierig naar de film geworden. Ik heb de eerste ook niet gezien en ik ben bang dat ik deze ook niet ga kijken… te weinig tijd 🙁

 • Reply Ilona 4 december 2017 at 20:03

  Ooh ik wil hem echt eens gaan kijken, de eerste film vond ik fantastisch! 😀

  Ilona

 • Reply Nathalie - Volgmama 4 december 2017 at 20:14

  Lijkt me een hele leuke film! Leuk om je recensie te lezen.

 • Reply Verena 5 december 2017 at 18:42

  Ik heb Paddington nog niet gezien, maar lijkt me wel een leuke film!

 • Reply Fleur 6 december 2017 at 00:24

  Ik ben gek op Paddington. Was eerlijk gezegd wel wat sceptisch over deze film, maar na het zien van de trailer was ik om. Hij staat zeker op ons lijstje om in de kerstvakantie te gaan zien

 • Reply Daan 6 december 2017 at 21:00

  Ik vond het eerste deel ook niet zo heel bijzonder.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.