Films / Series / Televisie

Review: Personal Shopper

7 juni 2017

Sinds haar slechte vertolking van Bella Swan in de Twilight Saga heeft Kristen Stewart mij nog geen enkele keer echt weten te overtuigen met haar acteerwerk. Zou haar rol in de mysterieuze thriller Personal Shopper daar verandering in kunnen brengen?

Het verhaal

In Personal Shopper maken we kennis met Maureen Cartwright, een jonge vrouw die onlangs haar tweelingbroer is verloren en op dit moment in Parijs de taak heeft persoonlijke inkopen te doen voor een vrouwelijke beroemdheid. Echt leuk vind ze haar baantje niet, maar ze weigert Parijs te verlaten voordat ze iets van haar overleden broer heeft vernomen. De twee hebben namelijk een pact gesloten dat als één van hen zou te komen overlijden, hij of zij de ander een bericht zou sturen vanuit het hiernamaals. Wanneer er een aantal vreemde dingen gebeuren rijst al snel de vraag of het inderdaad de geest van haar broer of dat het misschien wel iemand anders is die contact met haar probeert te zoeken.

Rommelig

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, want hoewel de basis van het verhaal op zich potentie leek te hebben wist deze film me niet te grijpen. Personal Shopper blijft mij aan de ene kant wat te vaag en is aan de andere kant juist weer te voorspelbaar en langdradig. De balans is daardoor regelmatig zoek en vooral de tijd die wordt gespendeerd aan het laten zien van Maureen die berichtjes op haar telefoon ontvangt en verstuurd is te excessief. Er zitten gelukkig wel een aantal opvallende en verrassende details in de film die je aandacht er toch bijhouden en waardoor ik niet de neiging kreeg om hem ook daadwerkelijk uit te zetten. Je blijft nieuwsgierig naar wat er komen gaat en dat maakt de film uiteindelijk toch wel de moeite waard om te zien.

Conclusie

Personal Shopper is gelukkig geen slechte film en dat is mede te danken aan het uitstekende acteerwerk van Kristen Stewart (eindelijk!). De film mist echter de nodige spanning en mysterie om echt uit te blinken en is uiteindelijk een beetje een slap spookverhaal. Een gemiste kans wat mij betreft.

De DVD van deze film is inmiddels te koop en hoewel de geluidskwaliteit optimaal is, laat de beeldkwaliteit helaas iets te wensen over.

Ik wil Remain in Light graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Goed geacteerde, maar matige spookachtige mysterieuze thriller
 • 6/10
  Personal Shopper - 6/10
6/10

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Paul 7 juni 2017 at 08:48

  Jammer dat je de spanning en de mysterie miste. Ik vond hem juist heel mysterieus en ik was dan ook heel benieuwd naar het einde dat op het eerste oog vager dan vaag is. Heerlijk als een film mij zo aan het denken zet.

  • Reply Patricia 7 juni 2017 at 17:53

   Ik vond het wel fijn dat de film me aan het denken zette, maar vond dat er iets teveel werd opgelaten. Had al gezien dat jij inderdaad een stuk enthousiaster was 😉

 • Reply Ricardo 7 juni 2017 at 13:20

  Kan me hier wel in vinden. Hoewel de basis voor het verhaal prima is, had het spook/thriller gedeelte wat meer uitgewerkt kunnen worden en de spanning echt hier en daar opgeschroefd kunnen worden. Stewart is wel fantastisch in haar rol en laat echt diepte zien.

 • Reply De Protagonisten (m) 7 juni 2017 at 13:52

  Staat zeker nog hoog op ons lijstje!

 • Reply Lottes Anekdotes 8 juni 2017 at 19:13

  Ik ben ook geen fan van Kristen Stewart, hoewel ze het in de films over Sneeuwwitje nog behoorlijk deed. Deze film kende ik niet, maar het spreekt me ook niet meteen aan…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.