Films / Series / Televisie

Review: Safe – Seizoen 1

24 mei 2018

Toen ik onlangs de aankondiging voorbij zag komen dat Dexter acteur Michael C. Hall de hoofdrol zou gaan vertolken in een nieuwe Netflix serie, kon ik mijn geluk niet op. Hall is wat mij betreft een briljante acteur met een goede kop en ik kon dan ook niet wachten om met Safe te gaan beginnen.

In deze nieuwe Britse dramatische misdaadserie draait alles om de zoektocht naar de verdwenen dochter van hoofdrolspeler Tom Delaney. De gesloten gemeenschap waarin hij woont en die (volgens de inwoners wegens een zeer goede reden) wordt omgeven door hekken, blijkt echter niet zo veilig als men in eerste instantie had gedacht. Want als het erop aankomt, hoe goed ken je de mensen om je heen nu echt?

Bingewatch-waardig

Safe zit vol mysterie, geheimen en verassende wendingen en speelt zich af in zowel het heden als het verleden. Na elke aflevering wil je direct doorklikken naar de volgende en ze zitten allen vol met onthullingen die je weer wat dichter bij de waarheid brengen. De serie zit goed in elkaar, ziet er mooi uit en bevat een reeks geweldige acteurs. Hoewel Safe soms iets te melodramatisch is en er af en toe wat genre clichés de kop opsteken, is dat totaal niet afleidend of vervelend en heeft het aan mijn kijkplezier in ieder geval niks afgedaan.

Even wennen was het wel aan het accent van de Amerikaanse acteur Hall, want hij moest zich voor Safe een Brits accent aanmeten. Het voelt in het begin niet geheel natuurlijk, maar gedurende de serie begin je de charme ervan steeds meer te waarderen. Mensen die niet bekend zijn met zijn moordlustige karakter in de serie Dexter zullen het accent waarschijnlijk als natuurlijk beschouwen, want eerlijk is eerlijk, Hall doet het erg goed. Ook heel goed is zijn chemie met acteur Marc Warren, die zijn beste vriend Pete speelt en waarmee hij samen in het leger heeft gezeten. Als partners in crime zetten ze samen de zoektocht naar Tom’s dochter Jenny (Amy James-Kelly) in en dat is niet geheel zonder gevaren.

Hoewel ik het leuk vind om series te kijken die een open einde hebben en waar je zelf nog kan nadenken over alle gebeurtenissen en wat de betekenis ervan is, vond ik de goed afgesloten en verrassende laatste aflevering van Safe wel heel bevredigend.

Conclusie

Nee, Safe is niet de allerbeste serie allertijden, maar is met zijn in totaal 8 afleveringen vol mysterie en een geweldige cast meer dan de moeite waard om in zijn geheel te gaan bekijken op Netflix. Tenslotte kan ik melden dat het er niet naar uitziet dat er een tweede seizoen gaat komen, maar met Netflix weet je het maar nooit.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 25 mei 2018 at 11:13

  Ik was hier aan begonnen omdat ik dacht: ‘Oh leuk, Dexter!’ Maar ik werd helemaal gek van zijn Engelse accent… En toen zag ik dat Harlan Coben verantwoordelijk is voor het verhaal, en die man heeft altijd zoveel twists en turns in zijn verhalen dat ik compleet de weg kwijt raak.

  Vervolgens ben ik tijdens de eerste aflevering afgehaakt.
  Ondanks Dexter….

  • Reply Patricia 27 mei 2018 at 13:50

   Ik kan er wat het accent betreft wel inkomen hoor 🙂 Dexter klinkt fijner met zijn eigen accent 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.