Films / Series / Televisie

Review: The Big Sick

21 december 2017

Op het eerste oog leek The Big Sick een vrij standaard romantische komedie te gaan worden, maar gelukkig was dat niet het geval en werd ik blij verrast door de onconventionele aanpak van de makers.

Waargebeurd

Het scenario van deze film is geschreven door Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon, een stel dat hun eigen relatieperikelen boeiend genoeg vond om er een script van te maken en dit idee voor te leggen aan producent Judd Apatow, de man die onder andere meewerkte aan films en series als Girls, The 40 Year Old Virgin en Bridesmaids. Het resultaat van dit enthousiasme is een low-budget film die in tegenstelling tot veel andere romantische komedies een wat realistischere kijk op de liefde lijkt te geven en gelukkig niet zo klef is.

Het verhaal toont ons de ontmoeting tussen Uber-chaffeur en beginnende komiek Kumail en therapeute in opleiding Emily, die al direct na hun eerste nacht samen duidelijk laat weten geen zin te hebben in een relatie. Liefde laat zich nu eenmaal niet leiden en de twee zijn al snel een setje. Wat Emily echter niet weet is dat Kumail zijn nieuwe liefde angstvallig geheim houdt tegenover zijn gelovige ouders, die hem al tijden proberen uit te huwelijken aan een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt is ze volledig klaar met de grappenmaker en gaan de twee ieder hun eigen weg. Als Emily plotseling in een coma belandt wil en kan Kumail zijn ware gevoelens niet langer verborgen houden en moet hij daarmee tevens noodgedwongen een relatie proberen op te bouwen met zijn semi-schoonouders die in eerste instantie totaal niet weten wat ze aan moeten met de vreemde ex van hun dochter.

Liefdevol en anders

Wat al direct opvalt aan deze film is dat hij een ander verloop heeft dan de meeste romanistische komedies en hoewel hij op sommige punten voorspelbaar is, wordt hij met een speelduur van twee uur gelukkig geen moment saai of langdradig. De liefde tussen hoofdrolspelers Kumail Nanjiani en Zoe Kazan voelt oprecht en de twee zijn dan ook perfect gecast als de soms wat klunzige en ongemakkelijke Kumail en de goedlachse sterke vrouw met het kleine hartje Emily. Ook de ouders van Emily in de vorm van de Holly Hunter als de soms wat bitchy en té eerlijke Beth en Everybody loves Raymond acteur Ray Romano als de bezorgde en zachtaardige Terry, zijn een briljante match.

De film voelt authentiek en is bij vlagen grappig en liefdevol. Er is de tijd genomen om het verhaal zo compleet mogelijk te vertellen en er is tevens genoeg ruimte en tijd gegeven aan de karakters om zich gedurende de film goed te ontwikkelen. Door dit alles is The Big Sick meer dan een romantische komedie, maar uiteindelijk toch ook een film die lekker wegkijkt en je met een fijn gevoel achterlaat.

De Blu-ray van deze film is inmiddels te koop en bevat naast geweldige beeld- ook een goede geluidkwaliteit. Ik wil Remain in Light dan ook graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Liefdevol, authentiek en grappig
 • 8/10
  The Big Sick - 8/10
8/10

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fleur 23 december 2017 at 13:11

  Ik ben erg benieuwd naar deze film! Hij ligt bij ons ook klaar voor de kerst na het diner

 • Reply Daan 5 januari 2018 at 21:34

  Ik vond het een geinige film. Wat cliché, maar wel vermakelijk!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.