Films / Series / Televisie

Review: The Bye Bye Man

26 juni 2017

Bij het zien van de trailer van de horrorfilm The Bye Bye Man was ik nog zeer hoopvol. Het kleurgebruik en het ogenschijnlijk spannende en mysterieuze verhaal maakte mij zeer nieuwsgierig. Ik kan je helaas al direct vertellen dat mijn verwachtingen toch iets te hoog gespannen waren en de film niet alleen tegenviel, maar echt heel slecht was.

Het verhaal

In The Bye Bye Man nemen drie studenten hun intrek in een afgelegen en vervallen huis met een duister verleden. Een per toeval achterhaalde tekst zorgt ervoor dat een gevaarlijke entiteit het op hun voorzien heeft en hoe meer de jongeren aan deze Bye Bye Man denken of over hem praten, hoe sterker en dodelijker hij wordt.

Slap

De film begint vrij sterk en mysterieus, maar na het gebruik van de nodige horror clichés gaat het verhaal al snel bergafwaarts en houden we niet meer over dan een zeer voorspelbare en stompzinnige film. Een stel suffe tieners doet alles wat niet verstandig is en blijft uiteraard vrolijk in het spookhuis wonen. De slecht acterende jongeren, de belabberde special effects en het lachwekkend uitziende monster met zijn overbodige huisdier maken het er ook niet beter op. The Bye Bye Man is inspiratieloos, simpel, totaal niet eng en voelt soms wat afgeraffeld. Zelfs de soundtrack is belachelijk en lijkt direct uit een slechte jaren ’80 film te zijn geplukt.

Ook jammer is het feit dat heel veel gebeurtenissen uit het verleden en objecten in het heden, die blijkbaar allemaal iets met het mysterieuze monster te maken hebben, totaal geen uitleg krijgen. Hierdoor is hun betekenis in het grote geheel volledig nutteloos en daarmee dan ook zeker de helft van de film.

Het acteerwerk laat helaas ook te wensen over, want de hoofdrolspelers weten je als kijker geenszins mee te slepen in de bizarre en vooral angstaanjagende ontwikkelingen die ze doormaken. Je hebt regelmatig het idee dat ze de gebeurtenissen zelf niet eens serieus nemen, dus waarom zou je dat als kijker dan wel doen. Wat mij vooral een raadsel is, is waarom grote namen als Pan’s Labyrinth en Hellboy acteur Doug Jones en The Matrix actrice Carrie-Anne Moss aan dit project hebben meegewerkt. Hun goede acteerwerk wordt volledig ondergesneeuwd door de beroerde hoofdrolspelers en de slechte make-up en effecten.

Conclusie

The Bye Bye Man bevat helaas een concept en een verloop dat inmiddels al zo vaak is toegepast dat het saai en voorspelbaar is geworden en de horrorliefhebber dan ook niet zal kunnen bekoren. Wie weet dat de mensen die wat onbekender zijn met het genre zich wel zullen vermaken met deze film, maar daar ben ik er helaas niet één van.

De Blu-ray van deze film is inmiddels verkrijgbaar en bevat uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Jammer is wel dat het schijfje geen extra’s bevat.

Ik wil Remain in Light graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Onnozele, onoriginele en totaal niet enge horrorfilm
  • 2/10
    The Bye Bye Man - 2/10
2/10

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Daan 26 juni 2017 at 13:26

    Dat is regelmatig met horror, tegenwoordig. Het is echt hit & miss helaas.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.